Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

«Γεωπολιτική Σκακιέρα»: H παρουσίαση του βιβλίου του Ν. ΚαρατουλιώτηΣτις 9 Απριλίου (7µµ), στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών (αίθουσα «Αργυριάδης»), θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νίκου Καρατουλιώτη:
«Γεωπολιτική Σκακιέρα: Η Ελλάδα στο κέντρο των Γεωστρατηγικών Συγκρούσεων» (εκδόσεις Ηρόδοτος).

Η «Γεωπολιτική Σκακιέρα, η Ελλάδα στο κέντρο των γεωστρατηγικών συγκρούσεων»,

 
 αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια ανάλυσης των γεωστρατηγικών-γεωοικονομικών δεδομένων και δυναμικών στην ελληνική βιβλιογραφία: είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το παρελθόν και τεκμηριώνει τις ιστορικές εξελίξεις που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση.

Με εργαλείο τη γεωπολιτική, αναλύονται οι επιδιώξεις, οι εξαρτήσεις, τα συμφέροντα, οι συμμαχίες, αλλά και οι αντιπαλότητες των δρώντων «παικτών», τόσο στον ελλαδικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο: Καύκασος, Μέση Ανατολή - ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βαλκάνια.

Οι ανωτέρω χώροι, ως πεδίο αντιπαλότητας των Μεγάλων Δυνάμεων, αποτελούν το επίκεντρο της παγκόσμιας γεωοικονομικής και γεωστρατηγικής σύγκρουσης.
Η γεωστρατηγική θέση του ελλαδικού χώρου (Ελλάδα, Κύπρος), σε συνδυασμό με την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς και οι σχεδιαζόμενες διαδρομές των αγωγών, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό τοπίο συμφερόντων και ανταγωνισμών.

Όλα αυτά που διαμορφώνουν το ιστορικό δράμα της εποχής φωτίζονται, με οξυδέρκεια ζηλευτή και συνθετική γλαφυρότητα, από το Νίκο Καρατουλιώτη.


Ο Νίκος Καρατουλιώτης, υποστράτηγος ΕΑ, είναι γνωστός τόσο ως στενός και σταθερός συνεργάτης του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ, όσο κυρίως για τις πολύ σοβαρές και σημαντικές του αποκαλύψεις, γεωπολιτικού χαρακτήρα. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι αποκαλύψεις του πάνω στα σοβαρά μας εθνικά θέματα και κυρίως αυτά που αφορούν τις ελληνοτουρκικές «διαπλοκές»…

Είναι γνωστές επίσης οι άγριες λεηλασίες που έχουν υποστεί τα κείμενά του από μεγαλόσχημους δημοσιογράφους.
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5256


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης και ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος.
Χαιρετισµό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Θεοδόσιος Πελεγρίνης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης της εφηµερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP