Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη που υπονομεύει τις ισορροπίες του καθεστώτος


Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα: Τα «αριστερά» φύλλα συκής…
Ανοικτά και απροκάλυπτα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία, τις στρατηγικές, αλλά και τις τακτικές του 4ου Ράιχ. Απλώς όλα αυτά τα εμφανίζει με διαφορετική λεκτική ετικέτα: «Αριστερά».
Η ΑΠΑΤΗ και η ουτοπία του ΣΥΡΙΖΑ συνίστανται σε τούτο:

Σε μια άλλη διαχείριση του προτεκτοράτου-ΕΛΛΑΣ, μια διαχείριση πιο «αποτελεσματική» που θα εγγυάται σε μεγαλύτερο βαθμό την «ασφάλεια» και τη «συνέχεια» του καθεστώτος του 4ου Ράιχ, ΚΑΙ που θα διευκολύνει τις εκτρωματικές γέννες αναπαλαίωσης της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ…

ΟΛΑ αυτά, για μας δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια…

ΣΗΜΕΡΑ, ελάχιστοι είναι και αυτοί οι αφελείς που μπορούν να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία εναλλακτική κυβερνητική λύση, έστω ελάχιστης «αριστερής» οσμής…

Μάλιστα, όσο εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας (ο αγώνας του ψεύδους), τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν την «αλήθεια» τους…

Σχήμα οξύμωρο. Σε μια αρένα ψεύδους, εντυπωσιασμών, κιτρινισμού, κακόγουστων παραστάσεων, ανοησιών και δημαγωγικής φρενοβλάβειας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσκεπάζει το πρόσωπό του (την «αλήθεια» του) για να επικαλύψει την ΑΠΑΤΗ της «ετικέτας»: Δηλαδή για να πείσει τους τοκογλύφους και τους μαφιόζους του χρήματος ότι δεν πρέπει να τρομάζουν με τη λέξη «αριστερά», διότι είναι μια νεκρή λέξη, μια φρασούλα για εσωτερική κατανάλωση, μια απλή ετικέτα…

Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Θα αναφέρουμε το πιο πρόσφατο με το Δραγασάκη.


Ο κύριος αυτός μιλώντας χθες σε Γερμανούς βουλευτές είπε μεταξύ άλλων:
«Ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας»!!!


Αναλυτικότερα διαβάστε εδώ:
http://www.hassapis-peter.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6763.html


Ο «αριστερός» αυτός ξεπέρασε σε δωσίλογη πλειοδοσία και τον ΓΑΠ και τα ανδρείκελα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και την ευρωχουντική προπαγάνδα…


Σκανδαλώδες όμως είναι και κάτι ακόμα: Να λέει ένας υποτίθεται «αριστερός» ότι η «κρίση είναι δική μας», δηλαδή ελληνική. Έτσι αθωώνει, αυτός ο «αριστερός», τη θηριώδη κακουργία του πλανητικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, διότι η ΚΡΙΣΗ είναι ΔΙΚΗ τους, είναι κρίση της χρηματιστηριακής απληστίας, μια κρίση που λεηλατεί τις κοινωνίες και τους λαούς, τους οποίους ρίχνει στα τάρταρα της καταστροφής και μετατρέπει τα ασθενέστερα κράτη σε προτεκτοράτα.

Να, λοιπόν, που ο Δραγασάκης ταυτίζεται πλήρως με τον Πάγκαλο («μαζί τα φάγαμε»): Ίδια φιλοσοφία με άλλη συσκευασία…

Καμία, συνεπώς, αυταπάτη για το ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα, όμως, σήμερα δεν είναι η ΑΠΑΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλο: Είναι ότι μέσω αυτής της ΑΠΑΤΗΣ μπορεί να γκρεμιστεί αυτή η κυβέρνηση και να γεννηθούν κάποιες προϋποθέσεις απεγκλωβισμού του ελληνικού λαού από το «καθεστώς της ύπνωσης» ΚΑΙ να πυροδοτηθούν καταστάσεις λαϊκής αφύπνισης και κινηματικών λειτουργιών.

ΟΙ μεγάλες μάζες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, θα το κάνουν ΟΧΙ επειδή πιστεύουν στα προγράμματα και στα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ (ξέρουν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά για να διώξουν αυτήν την κυβερνητική ΦΡΙΚΗ που ζούνε.

Αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ γεγονός που καθιστά το ΣΥΡΙΖΑ εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ άλλο που να ανταποκρίνεται σ’ αυτήν τη ΡΟΠΗ του λαού προς το ΣΥΡΙΖΑ, που να εγγυάται, δηλαδή, το γκρέμισμα αυτής της κυβέρνησης.

Το ένστικτο του λαού δεν μπορεί να το αγνοήσουμε. Το μόνο που του έχει μείνει (προς το παρόν) είναι το «όπλο» του ψηφοδελτίου (γι αυτό φρόντισαν τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό το «όπλο» θέλει να το αξιοποιήσει για το γκρέμισμα αυτής της κυβέρνησης.

Είναι ένα «όπλο», ΟΧΙ θετικό για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΑΡΝΗΤΙΚΟ και άκρως εχθρικό προς την κυβέρνηση.

Και το ένστικτο του λαού, έστω και αν δεν μας ικανοποιεί, δεν λαθεύει: Γιατί το ΠΡΩΤΟ, το ΥΠΕΡ-ΕΠΕΙΓΟΝ που πρέπει να γίνει, σ’ αυτή τη φάση ανυπαρξίας μαζικού και οργανωμένου αγωνιστικού Κινήματος, είναι και η εκλογική ΣΥΝΤΡΙΒΗ αυτής της κυβέρνησης, της εγκληματικά πωρωμένης και μοχθηρής.

Μέσα στην κοινωνία η κυβέρνηση έχει καταποντιστεί. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και εκλογικά: Και αυτό μπορεί να γίνει, δυστυχώς, μέσω ΣΥΡΙΖΑ.

Η συντριβή της κυβερνητικής κοινοπραξίας και η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε σχέση αναλογικής εξάρτησης: όσο πιο μεγάλα εκλογικά ποσοστά καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο και πιο καταλυτικό θα είναι το γεγονός του καταποντισμού των κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Μια τέτοια κατάσταση θα γεννήσει μια ψυχολογία αγωνιστικής αισιοδοξίας στο λαό και θα ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου για το υπάρχον κυβερνητικό οικοδόμημα: Θα ανατρέψει ισορροπίες του καθεστώτος.


Και είναι αυτή η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των καθεστωτικών ισορροπιών που τρομάζει τόσο πολύ τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους «νταβάδες» τους.

Δεν τους τρομάζει η «πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ (αυτή κινείται αυστηρά και δουλικά μέσα στα πλαίσια του καθεστώτος), αλλά ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να ΑΝΑΤΡΟΠΟΥΝ οι υπάρχουσες κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες από την κυβερνητικά άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΧΑΟΣ που θα προκληθεί από αυτήν την άνοδο, ένα χάος που θα ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου…

Ένα «χάος» που θα δημιουργήσει, αντικειμενικά, τις προϋποθέσεις εκείνες που, εν δυνάμει, θα είναι ικανές να ταράξουν τα «λιμνάζοντας ύδατα», να γκρεμίσουν και τα τελευταία «οχυρά» των κοινοβουλευτικών ψευδαισθήσεων (των «αριστερών»), να αφυπνίσουν την πολιτική σκέψη και να πυροδοτήσουν τα κινήματα του δρόμου.


Ο αφανισμός του νεκρού ΠΑΣΟΚ, η συντριβή της ΝΔ και μια μεγάλη και θεματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατεδαφίσουν όλο το σαθρό και ετοιμόρροπο κυβερνητικό οικοδόμημα, συνακόλουθα θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες σε κινηματικά ανοίγματα και εκρηκτικές λαϊκές διεργασίες.


Φυσικά θα θρέψουν και πολλές «αριστερές» κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Αυτές, όμως, θα είναι αυταπάτες βραχύτατες, θα εξανεμιστούν την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση…

Για όλα, όμως, αυτά θα επανέλθουμε, πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά, σε επόμενο κείμενό μας.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP