Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το «ποτάμι» των επιπλέοντων φελλών και ακαθαρσιών…


Επισημάναμε από την αρχή: Το «Ποτάμι» δημιουργήθηκε για να συλλέξει τα απόνερα του πασοκικού βάλτου και ιδιαίτερα τη γλίτσα του σημιτισμού και «εκσυγχρονισμού».
Βρισκόμαστε στην εποχή που όλοι οι οχετοί το καθεστώτος έχουν ανοίξει και τρέχουν σαν χείμαρρος οι ακαθαρσίες και οι ποικίλες αποπνιχτικές δυσοσμίες…
Σε τέτοιες εποχές οι φελλοί επιπλέουν…

Ο Χείμαρρος της σήψης βγάζει στον αφρό όλη τη γλίτσα…


Το «ποτάμι» του Θεοδωράκη (του Σταύρου), αυτής της μηδαμινότητας, θέλει να συγκεντρώσει αυτή τη γλίτσα και τους πολύχρωμους φελλούς, ιδιαίτερα αυτούς με τα νεοφιλελεύθερα, «εκσυγχρονιστικά» χρώματα…

Δεν πιστεύουμε,
όσο και η κόλαση που ζούμε επιβραβεύει την ανοησία και τα ψώνια, ότι αυτό το εγχείρημα θα προχωρήσει: Θα ναυαγήσει πολύ σύντομα:

α). Διότι αυτή η συνασπισμένη ανοησία ξεπερνά τα αποδεκτά και αφομοιώσιμα επίπεδα βλακείας του καθεστώτος…

β). Διότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό ΟΡΓΗΣ (ακόμα υπόγειας, αλλά εκρηκτικής) που σημαίνει τούτο: βελόνιασμα της λαϊκής ευφυΐας.

Και η λαϊκή ευφυΐα με την καθεστωτική βλακεία βρίσκονται σε σχέση αντιστρόφως ανάλογη: Όσο οξύνεται η λαϊκή εξυπνάδα (από την πυροδότηση της ΟΡΓΗΣ), τόσο μειώνεται η απήχηση της καθεστωτικής βλακείας…


Το «Ποτάμι», συνεπώς θα προσχωθεί μέσα στις ακαθαρσίες του…

Για να μην σπαταλήσουμε και εμείς φαιά ουσία
για αυτό το εγχείρημα πανικού των «νταβάδων», δημοσιεύουμε δύο κείμενα που καλύπτουν το ζήτημα και καλύπτουν και τις δικές μας απόψεις, στο μεγαλύτερο μέρος τους…

Το "Ποτάμι" των μνημονιακών μονοδρόμων...
Του Σπύρου Γουδέβενου
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1050.html#ixzz2v0gV3Ou9Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, η παρουσίαση της κίνησης, "Το Ποτάμι", από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μία παρουσίαση πρόχειρη, χωρίς δομημένη πολιτική πρόταση για τα φλέγοντα ζητήματα, και για αυτό το λόγο επιλέχθηκε να απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις, χωρίς να παρουσιάσει, όπως έπρεπε τους σκοπούς της νέας πολιτικής κίνησης.

Αναμενόμενο, βέβαια, δεδομένου, ότι αυτό το "νέο", μυρίζει μούχλα, και φέρνει κατευθείαν την μπόχα από το μιντιακό κατεστημένο, που τόσο πιστά υπηρέτησε ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια.

Στη γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου..."Το μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο"

Στο ερώτημα αν είναι με το Μνημόνιο ή οχι είπε:

«Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ερωτήματα από αυτό. Το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάϊο. Αρα ανήκει στο παρελθόν. Το μεγάλο ζήτημα αυτη την στιγμή της χώρας δεν είναι να συζητά για τις μεγάλες αποφάσεις του παρελθόντος. Η μεγάλη ανάγκη είναι αν θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση. Και όταν λέμε εθνικό σχέδιο, υπάρχει μια μικρή διαφορά. τα εθνικά σχέδια δεν είναι κομματικά κιτάπια. Θα δημιουργηθεί από την κοινωνία»

Στην γνωστή γραμμή υφαρπαγής ψήφων του μνημονιακού στρατοπέδου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επαναλαμβάνει την πιο μπούρδα-επιχείρημα.
Γιατί, όχι μόνο, μιλάμε για κάλυψη νέου χρηματοδοτικού κενού για την διετία 2015-2016, άρα νέο μνημόνιο, αλλά και χωρίς αυτό, μετά τον Μάιο, συνεχίζονται να εφαρμόζονται τα μνημόνια, με τα ψηφισμένα μέτρα, κανονικά και με μεγαλύτερη ένταση.....

Δηλαδή μετά τον Μάιο, δεν θα υπάρχουν χαράτσια στα ακίνητα;;
Δεν θα υπάρχει μηδενισμός του αφορολόγητου;;
Δεν θα υπάρχει απειλεί κατάσχεσης πρώτης κατοικίας;;
Δεν θα υπάρχει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης;;
Δεν θα υπάρχουν απολυμένοι, και κλειστά νοσοκομεία, πολυιατρεία και σχολεία;;

Βεβαίως θα υπάρχουν.....Αλλά ο Σταύρος, όπως και ο Σαμαράς, και ο Βενιζέλος, δεν το λένε, γιατί αυτά δεν φέρνουν ψήφους!

«Όχι σε πρόωρες εκλογές»......Όπως επιθυμούν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ!

«Η πρόταση μας θα είναι ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται αυστηρά κάθε 4 χρόνια. Ακόμα και αν η θέση του πρωθυπουργού "χηρέψει". Αν το αποφασίσουμε αυτό θα λύσουμε πολλα προβλήματα. Όπως το μαύρο πολιτικό χρήμα. Μερικοί σπρώχνουν για έκτακτες εκλογές και μερικοί ρίχνουν τα λεφτά τους για να γίνονται έκτακτες εκλογές»

Όπως ακριβώς, ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπουν κανένα λόγο να γίνονται πρόωρες εκλογές, για οποιονδήποτε λόγο. Τραβάει την παραπάνω άποψη, μιλώντας για αντικατάσταση πρωθυπουργού, χωρίς εκλογές, την περίοδο που κυκλοφορούν σενάρια για αντικατάσταση Σαμαρά.

Για τον Θεοδωράκη,
όπως και για το κατεστημένο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, δεν μετράει αν η εκλεγμένη κυβέρνηση, υλοποιεί αυτά, για τα οποία έχει ψηφιστεί.

Έτσι, η άποψη του "Ποταμιού", είναι..."Ουδέν λάθος δεν αναγνωρίζεται από την απομάκρυνση από το ταμείο". Δημοκρατία είμαστε μόνο, μία μέρα στα τέσσερα χρόνια! Και επειδή είπε, ότι οι ιδέες του είναι μείγμα αριστεράς και φιλελευθερισμού, να το ξαναδεί αυτό, και να βάλει και τον φασισμό, ως "έμπνευση" του!

Ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία.....Να φύγει το ΔΝΤ, να μας ελέγχουν μόνο Ευρωπαίοι!

Να φύγει ή να μείνει η τρόικα;
"Το πρόβλημα της χώρας όταν τελειώσουμε με το Μνημόνιο θα είναι ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να συζητά με ανθρώπους μακριά από την Ευρώπη."

Αυτή την μπούρδα την έχουμε ακούσει πάλι, από τον Λοβέρδο, και άλλους φωστήρες που μας χρεοκόπησαν.

Το πρόβλημα στην χώρα, για τον Σταύρο είναι το μείγμα νταβατζήδων που μας έχουν φορτωθεί, και όχι οι ίδιοι οι νταβατζήδες!

Τι και αν η Ευρώπη, επέβαλλε το ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε η ίδια η Μερκελ, εμείς ονειρευόμαστε! Και από γεωπολιτικής άποψης να το δεις το θέμα, "Το Ποτάμι", ανήκει στο δόγμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το προτεκτοράτο της Γερμανικής Ε.Ε. (Μακριά από εμένα, σκέψεις, ότι προτείνω κάποιον άλλον νταβατζή)

Τελοσπάντων, καμία έκπληξη δεν προκλήθηκε σήμερα.
Μία συνέχεια προσπαθεί να δοθεί στην "Κεντροαριστερά" (όσο και αν ο ίδιος είπε ότι δεν εκφράζει μόνο αυτό), μετά τον θάνατο της "Κίνησης των 58'!

Καταρρέουν, και προσπαθούν απελπισμένα από κάπου να πιαστούν!


Πώς οι κομπάρσοι έγιναν Πρωταγωνιστές
Κωνσταντίνος Ζαφείρης
http://www.alfavita.gr/Ράβε ξήλωνε δουλεία να μη μας λείπει. Ένα πολιτικό σύστημα που ξηλώνεται γοργά και τα μπαλώματα δε λένε να τελειώσουν.

Πού να χωρέσουν τόσα καλοταϊσμένα στελέχη και λοιποί παρασιτούντες μιας ολόκληρης τριακονταετίας στο 3% άντε 7% του παλιού πασοκικού σπιτιού που καταρρέει;

Ο Βενιζέλος φιλοξενείται προσωρινά στο σπιτάκι του σκύλου στην αυλή του Σαμαρά αλλά οι υπόλοιποι; Τι θα κάνει η Διαμαντοπούλου, ο Λοβέρδος και οι λοιποί παράγοντες, παιδιά του Σημίτη; Θα αποδεχτούν την ήττα, θα πάνε σπίτι τους; Ε, ο μπαμπάς Σημίτης τη βρήκε την άκρη, πήρε ένα τηλέφωνο το θείο Ψυχάρη και τα συμφωνήσαν.

Plan A: Βρες 58 από αυτούς που τάιζες και πες τους, παίδες ότι φάγατε φάγατε ή θα βάλετε τώρα και εσείς το κεφάλι σας στο ντορβά της πολιτικής η ξεχάστε τα παλιά. Bρείτε τα με τον Βενιζέλο μπας και σωθεί τίποτα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή ο Beni είναι λιγάκι Βοναπάρτης και χωμένος ακόμα στο παιχνίδι. παίζει να την κάνει την στραβή…

Plan B: αν δεν κάτσει η ΕΛΙΑ βρες έναν καλό έμπιστο και προβεβλημένο που να μην έχει εμπλακεί και τόσο άμεσα στην πολιτική και ρίξτον στην αρένα.

Και ποιο χώρο θα καλύψουμε τώρα που το κέντρο ξηλώθηκε από το τράβηγμα δεξιά αριστερά; Μα του περιβόητου «κανένα» που γνωρίζει μεγάλη αναγνωρισιμότητα τελευταία. Η γνωστή μπούρδα που λέει και ο Θεοδωράκης στο κείμενο του «Πολιτική χωρίς Πολιτικούς».

Δοκιμασμένη συνταγή Μπουτάρηδες, Καμίνηδες και λοιποί αναπληρωματικοί του ΠΑΣΟΚ βγήκαν με το προφίλ του απολιτικού αθώου να καλύψουν το χώρο του κέντρου μέσα από την άτοπο απαγωγή.

Τα καλά παιδιά. Ούτε δεξιός ούτε αριστερός με μία δόση προοδευτικότητας σε δευτερεύοντα ζητήματα της εποχής μας και να πώς ξεγελάς τον απογοητευμένο ψηφοφόρο!

Κάπως έτσι το Ποτάμι βγήκε από τα συρτάρια και έγινε σχέδιο προς άμεση υλοποίηση.
Ένα ρυάκι που στέρευε (ΠΑΣΟΚ) και μια ΕΛΙΑ που δεν ποτίστηκε όσο έπρεπε και αποφάσισε να βρει αλλού νερό για να μεγαλώσει.

Κάπως έτσι οι πολιτικοί κομπάρσοι των 90’ και 00’ γίνονται Πρωταγωνιστές για τις ανάγκες της μεγάλης αριστεροδεξιάς μεταρρυθμιστικής οικογένειας.

Όσο για το πρόγραμμα του κόμματος, μια ωραία έκθεση ιδεών από αυτές που γράφουν τα παιδιά στο λύκειο για το μέλλον της χώρας τους.

Απολίτικη πολιτική λοιπόν;


Ψέμα, η παραπάνω στάση είναι βαθειά πολιτική και φέρνει στην επιφάνεια το πιο εμπεδωμένο αντανακλαστικό της πολιτικής που βλέπει την εξουσία σαν αυτοσκοπό και το κόμμα ως αυθεντία μιας ελίτ στελεχών μακριά από διαδικασίες που εμπλέκουν οποιοδήποτε κομμάτι του λαού.

Μιας πολιτικής που γίνεται με πρόσωπα όχι με πρόγραμμα. Ή μάλλον με το πρόγραμμα του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και της πολιτικής που ψήφιζε μνημόνια χωρίς να τα έχει διαβάσει.

Ένα ποτάμι που μας πήρε και μας σήκωσε και τώρα επιστρέφει με πολύ μικρότερη (ευτυχώς) ορμή.

Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν να φτάσουν το ποτάμι στις εκλογές. Και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά ο μπαμπάς Σημίτης και η παρέα του κάτι θα σκεφτούν. Η ματαιοδοξία δεν έχει όρια και, όπως έχω ξανά πει, η εξουσία είναι εξαιρετικά αφροδισιακή για να την αφήσεις.


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8462

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP