Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα



Διατυπώθηκαν κάποιες εύστοχες παρατηρήσεις σχετικά με τους διοργανωτές της «Πρωτοβουλίας για την Κάρτα του Πολίτη»
ΕΔΩ
 Δεν θα διαφωνήσουμε με τις παρατηρήσεις αυτές.
Διαφωνούμε όμως με το «ιδεατό σχήμα» που τίθεται ως αφετηρία των παρατηρήσεων.
Ιδεατοί άξονες δεν υπάρχουν στα ζωντανά κινήματα τα οποία αναπτύσσονται και «θωρακίζονται» μέσα από πλήθος λαθών: Μέσα από αυτά τα λάθη αποκτιούνται οι εμπειρίες και τέτοια λάθη διδάσκουν εκατό φορές περισσότερο από τα ιδεατά σχήματα που έχουμε εμείς οι «έμπειροι» (συμπεριλαμβάνουμε και τους εαυτούς μας) στο κεφάλι μας.

Το κίνημα αυτό εναντίον της Κάρτας είναι ακόμα στην αρχή και «άγουρο»:
Δεν έχει κεκτημένες εμπειρίες, ούτε ιστορικές γνώσεις λαϊκών κινημάτων, ούτε «συγκρουσιακές εμπειρίες» με τις δυνάμεις καταστολής και τους μηχανισμούς προβοκάτσιας (πάντα παρόντες σε κάθε λαϊκή εκδήλωση), ούτε ακόμα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σκληρών ρήξεων και σύγκρουσης.

Αν συνυπολογίσει κανείς όλα αυτά τότε η Συντονιστική Επιτροπή, ανεξάρτητα από τα όποια λάθη της, ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και αξίζει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ.

Μπορεί να έκανε κάποια λάθη μέσα στον τρομοκρατικό, εκβιαστικό και απειλητικό κλοιό της Αστυνομίας, αλλά διέσωσε τη συγκέντρωση από μια πιθανή διάλυσή της.

Η υστερική εμμονή κάποιων «φανατικών» να κλείσουν το δρόμο τη στιγμή που η αστυνομία απειλούσε με σύλληψη τους οργανωτές, ήταν μια πράξη προβοκατόρικης εξαλοσύνης. 

 
Δεν ήταν η μεγάλη μάζα των συγκεντρωθέντων που ήθελε το κλείσιμο του δρόμου. 20, βία 30 άτομα, ήταν που υστερικά επιδίωκαν να κλείσουν το δρόμο και να προκαλέσουν σύγκρουση με την αστυνομία.

Αν αυτά τα άτομα εκφράζανε τη συνισταμένη της συγκέντρωσης ή τις διαθέσεις των χιλιάδων που κατέβηκαν στο Σύνταγμα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ δεν θα μπορούσε να ανακόψει τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με την αστυνομία.

Τα άτομα αυτά λειτούργησαν ΕΞΩ από τη συγκέντρωση και τις διαθέσεις της, γι’ αυτό απομονώθηκαν δίχως κανένα διοικητικό και κατασταλτικό μέτρο από την περιφρούρηση.

Λειτούργησαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ σαν προβοκάτορες, δίχως να μας διαφεύγει ότι υπήρχαν και θύλακες προβοκατόρων, πάντα υπάρχουν…


Το να επιχειρείς να ΒΙΑΣΕΙΣ μια εκδήλωση και να την οδηγήσεις εκβιαστικά σε σύγκρουση με τις κατασταλτικές δυνάμεις (παρατεταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ υπήρχαν πιο πάνω), δίχως ο συντριπτικός όγκος της συγκέντρωσης να το ΘΕΛΕΙ, ούτε να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, ΑΥΤΟ λειτουργεί προβοκατόρικα για τη διάλυση της συγκέντρωσης και την κατασυκοφάντησή της.

Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι θα έμειναν έστω και ελάχιστοι, εκτός κάποιων "γκροπούσκουλων" «υστερικών», στη συγκέντρωση αν είχε προκληθεί μια τέτοια ΤΕΧΝΗΤΗ σύγκρουση με την αστυνομία;

Αυτός ο υπαρκτός φόβος και η υπαρκτή απειλή οδήγησε και την οργανωτική επιτροπή στο «λάθος» να χαρακτηρίσει αυτούς τους «φανατικούς» και «γραφικούς» στην πλειονότητά τους, «προβοκάτορες».

Θα έπρεπε να το χειριστεί το ζήτημα με μεγαλύτερη ψυχραιμία…

Αυτό το «λάθος», ωστόσο ήταν μια μικρή παρωνυχίδα (και αναπόφευκτο, λόγω απειρίας), μπροστά σε άλλα λάθη σοβαρότερα, και αυτά ωστόσο αναπόφευκτα σε αυτό το πρώτο στάδιο του αγώνα.

Πολύ σοβαρότερα λάθη διαπράχτηκαν από τους ομιλητές οι οποίοι πιο πολύ επένδυσαν σε υστερικούς, συναισθηματικούς «θρησκευτικούς» φανατισμούς!!!!!

Η ΟΡΓΗ της δράσης δεν μπορεί να «οικοδομεί» και να «οργανώνει» τις ψυχολογικές ορίζουσες του «θρησκευτικού» φανατισμού, αλλά να προωθεί και να οικοδομεί τη νηφαλιότητα της ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ δράσης, δηλαδή της σκέψης και της ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ της δράσης και της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ…

 
Το ΚΙΝΗΜΑ εναντίον της «Κάρτας» δεν πρέπει να εντοιχιστεί σε τέτοια υστερικά κλισέ της «θρησκευτικής υστερίας»!!!

Από αυτή την ανωριμότητα της απειρίας απορρέουν και τα λάθη στα συνθήματα και στην επιλογή των τραγουδιών…

Αυτά, όμως τα λάθη είναι αναπόφευκτα στην σπαργανώδη ακόμα, αλλά ρωμαλέα κατάσταση του κινήματος που ξεκίνησε από κληρικούς, δίχως να διαθέτουν ΑΚΟΜΑ τις ανάλογες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εμπειρίες…

Αυτά ωστόσο θα ξεπεραστούν ακριβώς γιατί η εκρηκτικότητα αυτού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ προκαλεί και μεγάλες και ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ζυμώσεις και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ στο ίδιο το ΚΙΝΗΜΑ και τους συντελεστές του…

Ας βοηθήσουμε λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, δίχως σεχταρισμούς και απολυτότητες…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5375
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP