Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

«Κίνηση Μίκη»: Χωρίς μιλιά, xωρίς καθαρές πολιτικές θέσεις
Υπάρχει μια δοκιμασμένη συνταγή για να μιλάς ασταμάτητα, αλλά να μην λες τίποτα το συγκεκριμένο: Να φλυαρείς περί ανέμων και υδάτων.

Κάθε τόσο μας αραδιάζει και ένα «μανιφέστο» ο ιδρυτής της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» με συρραφές απόψεων, συχνά ασυνάρτητων και αντιφατικών, που έχουν διατυπωθεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια και σήμερα κυκλοφορούν ευρέως από παντού.
Στο καινούργιο του ιδεολογικό περίγραμμα μάς αναπτύσσει ο Μίκης την υπονόμευση και κατάλυση των εθνών-κρατών από τις παγκοσμιοποιημένες αγορές.
Είναι να γελά κανείς με τις «νέες ανακαλύψεις» του Μίκη και με τις νέες γενικολογίες του και αοριστολογίες του, που τις εμφανίζει ως το ιδεολογικό στίγμα της «Κίνησης»: Οι συρραφές γενικόλογων αοριστιών και ασαφειών (κοπανιστός αέρας) «ιδεολογικό στίγμα»!!!

Διαβάστε στην «Ε» το «ιδεολογικό στίγμα»:

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=07/02/2011&id=248815

Αυτή η ιδεολογική σούπα του Μίκη δεν αντέχει σε κριτική. Απλώς αναφερόμαστε σε αυτή για να δείξουμε τούτο: Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Μίκης με τις «σπίθες» του αρμενίζουν σε «ιδεολογικά στίγματα» και «μανιφέστα», δίχως να θίγουν τίποτα το συγκεκριμένο, δίχως να παίρνουν ΚΑΜΙΑ θέση πάνω στα φλέγοντα και συγκεκριμένα ζητήματα που καθημερινά προβάλλουν επιτακτικά.

Με τις αφαιρέσεις καλύπτονται οι αμαρτίες και με τα «ιδεολογικά μανιφέστα» καλύπτεις την αδυναμία σου να συμμετέχεις στα πολιτικά δρώμενα…

Δόλιο και δοκιμασμένο το τέχνασμα.
Για να μη μιλήσουμε, με σαφείς διατυπώσεις, πάνω στα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα, αερολογούμε ιδεολογικά και κατασκευάζουμε «μανιφέστα», με μπαλώματα και συρραφές από εδώ και από εκεί…

Αλλά πώς να μιλήσει συγκεκριμένα και πάνω στα καυτά προβλήματα ο Μίκης και οι πέριξ αυτών; Ένας θα τραβάει από δω και ένας από εκεί…

Προτιμούν, λοιπόν, να σιωπούν και να κρύβονται πίσω από τις ιδεολογικές σούπες του Μίκη…


«Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» χωρίς πολιτική μιλιά πάνω στα σοβαρά και καυτά ζητήματα!!!


Μάς κατακλύζουν δραματικά γεγονότα και οι «Ανεξάρτητοι Πολίτες» είναι απλώς «ανεξάρτητοι» από κάθε πολιτική θέση και δέσμευση, από κάθε ανάγκη να διατυπώσουν καθαρές πολιτικές θέσεις.

Αυτή είναι η «ανεξαρτησία» τους: Ανεξαρτησία από τα προβλήματα της κοινωνίας και από τη δέσμευση συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.

Γι αυτό ο «ιδρυτής» κατέβηκε από τον Όλυμπο του ειδώλου του με τις πλάκες του Μωυσή, πλάκες γενικών και ασυνάρτητων σπερμολογιών: Το προγραμματικό «μανιφέστο»!!!!!

Γι αυτό πλαισιώθηκε από τους «σοφούς συμβουλάτορες» που κανένας τους δεν μιλάει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, τώρα δεν μιλούν καθόλου, ακριβώς γιατί ο κάθε ένας αναιρεί τον άλλο και όλοι μαζί ενώνονται στην καθεστωτική λογική του παραγοντισμού και της αυτοπροβολής…

Γι αυτό και κτίζουν «σπίθες» στον αέρα: Χωρίς θέσεις, απλώς με βάση τις ιδεολογικές και πολιτικές σούπες του ιδρυτή και το πετυχημένο σύνθημα του Ανδρέα: « Η Ελλάδα στους Έλληνες»!!!

Αυτή η «φούσκα» του καθεστωτικού πολιτικού χρηματιστηρίου, σύντομα θα σκάσει και με μεγαλύτερο πάταγο από τη «φούσκα» της χρηματιστηριακής απάτης του «εκσυγχρονισμού».

Η «κίνηση», αν αποτολμήσει να φύγει από την αερολογία ή αναγκαστεί να εμφανίσει το πραγματικό πολιτικό της πρόσωπο θα προκαλέσει μεγάλο γέλιο…

Προς το παρόν σιωπά σκανδαλωδώς πάνω στην πληθώρα των γεγονότων του καθημερινού μας πολιτικού εφιάλτη. Π.χ.: Η πρόσφατη κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες και το συνακόλουθο όργιο του πολιτικού παιχνιδιού. Το καθημερινό στημένο τρομοκρατικό θέατρο. Την οργουελική κάρτα του πολίτη που μας ετοιμάζουν και πολλά άλλα.

Τα ιστολόγια καθημερινά αναλύουν τα γεγονότα και παίρνουν θέση σε αυτά, αλλά η «κίνηση Μίκη» που φιλοδοξεί να «ανατρέψει» το κατεστημένο των ανδρεικέλων δεν έχει μιλιά, ούτε καθαρές και ακριβείς θέσεις…


Απλώς σάλτσες γενικόλογων ασαφειών…

Υπάρχει, όμως και ένα ζήτημα ύψιστης ΗΘΙΚΗΣ σημασίας.

Ο Δημήτρης Ψαράς των «ιών» έχει επώνυμα καταγγείλει τούτο: ότι ο Μίκης έχει τη στήριξη του «ομίλου Κυριακίδη-Λαυρεντιάδη, μέσω της ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Ρωμηοσύνη»!!!

Το κείμενο του Ψαρά εδώ:
http://www.iospress.gr/texts_2011/20110125.htm

Αυτό δεν είναι ιδεολογική και πολιτική κριτική για να την προσπεράσουμε. Είναι σοβαρότατη καταγγελία επώνυμα διατυπωμένη.

Γιατί την έκανε γαργάρα ο Μίκης;

Το «επιχείρημα»
ότι διατυπώνεται από το γνωστό Δημήτρη Ψαρά των «Ιών» δεν αλλάζει το ζήτημα. Είναι καταγγελία σοβαρότατη!!!

Τα ανταγωνιστικά συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου έχουν σήμερα, λόγω κρίσης, οξυνθεί στο έπακρον. Έχουμε και εδώ πόλεμο μεταξύ των μαφιόζων του χρήματος.

Συνεπώς, συχνά βγαίνουν πολλά άπλυτα στη φόρα.

Ας μην ξεχνούμε ότι και τον Βγενόπουλο,
έναν νέο πολιτικό μνηστήρα, ανταγωνιστικά συμφέροντα τον «κάψανε» με την προβοκάτσια που του στήσανε στο κάψιμο της τράπεζάς του.

Γιατί σιωπούν ο Μίκης και οι «κομπάρσοι» του πάνω σε αυτήν την σοβαρότατη καταγγελία;;;


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5378

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP