Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Έτοιμοι για όλα: Πρωθυπουργός και το τσίρκο του ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν παίζεται. Ειδικά όταν αποφασίζει να ξεδιπλώσει -όπως πρόσφατα στο Νταβός ή στην ομιλία του στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- όλες τις πτυχές της ρηξικέλευθης σκέψης του.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ακριβώς τη ρήση του: «Το ζήτημα είναι ότι εμείς κάναμε τα πάντα, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα. Εφαρμόσαμε ακριβώς τη συνταγή. Γιατί λοιπόν δεν ανταποκρίνονται οι αγορές;».

ΕΛΑ ΝΤΕ! Ποιος θα του λύσει την απορία; Γιατί δεν τοποθετούνται με την ίδια παρρησία και διεισδυτικότητα οι συνάδελφοί του ηγέτες του Βερολίνου, των Παρισίων ή της... Ουάσιγκτον;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο πρωθυπουργός παραείναι μετριόφρων. Θα μπορούσε να επισημάνει ότι έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που «έγραφε» η συνταγή. Πήρε και πρωτοβουλίες. Αλλά οι αγορές του συστήματος δεν χόρτασαν.

ΚΑΙ ΠΩΣ να χορτάσουν; Αφού βλέπουν ότι μπορούν να ζητούν διαρκώς νέα, χειρότερα μέτρα και αυτά να δρομολογούνται. Γιατί τι άλλο συμπέρασμα να βγάλουν, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει στους βουλευτές του: «Πείσαμε ότι είμαστε έτοιμοι για όλα. Εμείς το γνωρίζαμε, αλλά πείσαμε και τους εταίρους μας».
ΑΥΤΟΙ, πράγματι, το γνώριζαν, και οι αγορές επίσης. Οι ψηφοφόροι τους όμως μάλλον όχι. Γι' αυτό τώρα στέκουν ενεοί και περιμένουν τα άλλα που τους ετοιμάζονται.

ΠΑΝΤΩΣ, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής (τρομάρα μας!) Διεθνούς έχει απαντήσεις σε όλα. «Η δική μας πολιτική -είπε- εγγυάται και προστατεύει τον αδύναμο» και οι αλλαγές του Ασφαλιστικού «εξασφαλίζουν το δικαίωμα στη σύνταξη των σημερινών νέων».

ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ έχει εάν τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περισσότερες από 53.000 θέσεις εργασίας έγιναν καπνός το 2010, ότι η «μαύρη» εργασία ξεπέρασε πλέον το 25% ή ότι οι «κανονικές» συμβάσεις, πλήρους απασχόλησης, μειώθηκαν πέρυσι κατά 211.084;

Ο ΣΩΣΤΟΣ ηγέτης δεν αφήνει τα μίζερα στοιχεία να χαλούν την εικόνα που χτίζει. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός προσπερνά πάντοτε αυτές τις πεζές λεπτομέρειες. Αλλωστε, η πλούσια ελληνική γλώσσα τού δίνει πολλές δυνατότητες.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ:
«Καθώς ριζώνουν οι αλλαγές, θα μεταμορφώνουν την Ελλάδα σε αυτό που πραγματικά της αξίζει»...

ΙΔΟΥ η απορία: Αυτό που θεωρεί ο κ. Παπανδρέου ότι αξίζει η χώρα μας, πόσο ίδιο είναι με αυτό που εμείς θεωρούμε άξιο της χώρας και των ανθρώπων της;

ΟΣΟ ΚΑΛΗ πρόθεση και να δείξουμε, φοβάμαι ότι δεν μπορούμε, σε καμία περίπτωση, να συμφωνήσουμε.

Αλλωστε, ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόβλημα να δηλώνει, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πρόβλημα να συμφωνούν μαζί του, ότι «η διαφθορά μπορεί να μην έχει πολιτικό χρώμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας ακουμπά όλους».

ΜΠΑ; Και η βαλίτσα του Τσουκάτου, που έφυγε από τη Ζίμενς και πήγε κατ' ευθείαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ποιους ακριβώς ακουμπάει;

ΕΙΠΑΜΕ, να πετάνε και καμιά σαχλαμάρα σαν το παγκαλικό «μαζί τα φάγαμε», για να ξεκαρφωθούν, αλλά όχι να μας τρελαίνουν κιόλας..


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5319
 

 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP