Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Οι κίβδηλοι και το θράσος τους


Από Paganeli

Είναι συστατικό στοιχείο του θράσους. Του θράσους της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι στους δεσμώτες που η ίδια έφερε στην Ελλάδα: Να κομπορρημονεί, να λεονταρίζει, και ταυτοχρόνως να εκποιεί.
Του Γρηγόρη Ρουμπάνη
*Κομπορρημονεί μετά την απόφαση (και καν όχι πρόταση) των εκπροσώπων της τρόικας για εκποίηση του δημοσίου πλούτου παριστάνοντας τους απογόνους της Φιλικής Εταιρείας.
*Λεονταρίζει παριστάνοντας τον …γνήσιο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού, ο οποίος μάχεται κόντρα στη σκληρή καθημερινότητα που η ίδια έχει επιβάλλει.

*Και ταυτοχρόνως εξακολουθεί να εκποιεί το μόχθο των εργαζομένων και των παιδιών τους με επαχθή φορολογία, παράλογη και επίπονη αύξηση του κόστους ζωής στα βασικά αγαθά, στο κόστος των μετακινήσεων, στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και σε τόσα άλλα.

Θράσος. Ο ελληνικός λαός έχει τον λόγο, καμώνεται ο Γιώργος Πεταλωτής σε μεταμεσονύχτια δήλωσή του και αφού παρήλθαν κοντά δέκα ώρες από τις δηλώσεις των ανθυπάτων. Απαράδεκτη η συμπεριφορά του απεσταλμένου του, λέει ο Γιώργος Παπανδρέου στον καλό φίλο του Ντομινίκ Στρος Καν, με τον οποίο επικοινώνησε το πρωί (ώρα Αμερικής), για να εισπράξει από τον κύριό του πλήρη κατανόηση, μαγκιές πουλάει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, το ίδιο και ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Δημήτρης Ρέππας περιφερόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ορρωδούν ενώπιών τους
ο Παπαφλέσσας και ο Διάκος, υποκλίνονται οι Σάκο και Βαντσέτι, υποχωρούν από το προσκήνιο οι διακόσιοι της Καισαριανής. Να περάσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ως ο μόνος γνήσιος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού. Του λαού, τον οποίο κορόιδεψε όχι μόνο προεκλογικά (το 2009) λέγοντας «λεφτά υπάρχουν», αλλά και μετεκλογικά με έναν ψεύτικο προϋπολογισμό την ώρα που ο εκλεκτός του υπουργός Οικονομικών μιλούσε για Τιτανικό, όπως και παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν υποσχόταν πως δεν θα επιβληθεί αύξηση φόρων, για να ανατρέψει την επομένη των αποτελεσμάτων άλλη και υπόσχεσή του.

Να δώσει τον τόνο λοιπόν μιας προεκλογικής αναμέτρησης. Αν έχει το θάρρος. Και να ξεκινήσει την περιοδεία του θιάσου του από τα διόδια. Και να την κλείσει στην Κερατέα. Να περάσει από τα νοσοκομεία, τα ιατρεία του ΙΚΑ, τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα πανεπιστήμια, τα υπό συγχώνευση σχολειά, τους σταθμούς του μετρό και τα αμαξοστάσια των αστικών συγκοινωνιών, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Τούμπα, τη Λάρισα, την Τρίπολη, τα Γιάννενα, τη Ζάκυνθο, κι αλλού όπου ο λαός τον αναμένει να τεθεί επικεφαλής των αγώνων του.

Αλλά θάρρος έχουν οι τίμιοι. Θράσος οι κίβδηλοι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5387

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP