Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Η «κίνηση» Μίκη και η «Κάρτα του Πολίτη»
Κάποιοι σκόπιμα και με την προβοκατόρικη λογική των τυχοδιωκτών που προσπαθούν απεγνωσμένα να βγουν από την αφάνεια, συγχέουν τα Πολιτικά Κινήματα, με τις Ενιαιο-μετωπικές Πρωτοβουλίες Δράσης των Αυθόρμητων Κινημάτων.
Θα προβούμε σε μερικές συνοπτικές παρατηρήσεις για τους αυθεντικούς αγωνιστές.
Οι καιροσκόποι και οι πολιτικά ανύπαρκτοι που μοιράζουν «επαναστατικά ένσημα», τρέχοντας, σαν αρουραίοι, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Μίκη δεν μας ενδιαφέρουν, ούτε θα ασχοληθούμε ποτέ μαζί τους. Μια ζωή βράζουν στο ζουμί τους και στη σκουριά του προβοκατόρικου καιροσκοπισμού τους…

Παρατήρηση πρώτη.

Στη θεωρία και πρακτική των Κινημάτων υπάρχουν διακριτές μορφές: Το Αυθόρμητο Κίνημα και το Πολιτικό Κίνημα, δηλαδή το συγκροτημένο Ιδεολογικά, προγραμματικά και οργανωτικά.

Η επαναστατική Θεωρία και Πράξη έχει αναδείξει ως στρατηγικό ζήτημα επέμβασης στο Αυθόρμητο κίνημα την πολιτική του Ενιαίου Μετώπου.

Ενιαίο Μέτωπο σημαίνει: Συμφωνία πάνω σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ζητήματα που ενώνουν τον κόσμο και προωθούν τα αυθόρμητα κινήματα, έξω και μακριά από ιδεολογικές και πολιτικές ταμπέλες.

Το αντίθετο του Ενιαίου Μετώπου είναι το λεγόμενο, στην επαναστατική θεωρία και πρακτική, «Λαϊκό Μέτωπο», το οποίο σημαίνει: Πολιτικός Συνασπισμός ετερόκλητων δυνάμεων πάνω σε γενικές πολιτικές πλατφόρμες και θέσεις.

Τέτοιους Συνασπισμούς τους έχει καταδικάσει τελεσίδικα η Θεωρία και η Πράξη των κινημάτων. Αυτές οι πολιτικές κινήσεις, με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζονται, είναι άκρως καθεστωτικές και τυχοδιωκτικές, οι οποίες εγκλωβίζουν το δυναμισμό των αυθόρμητων κινημάτων, τον εκφυλίζουν και τον χειραγωγούν προς όφελος του καθεστώτος.

Παρατήρηση δεύτερη.

Το Κίνημα για την «Κάρτα του Πολίτη» δεν είναι Πολιτικό Κίνημα: Δεν έχει ιδεολογικές οριοθετήσεις, γενικές πολιτικές θέσεις και ΣΥΝΟΛΙΚΟ προγραμματικό πλαίσιο.

Το Κίνημα αυτό είναι μια Ενιαίο-Μετωπική Πρωτοβουλία πάνω σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ που ενώνει το λαό: Την «Κάρτα του Πολίτη».

Το Κίνημα αυτό αντλεί το δυναμισμό του και την ανάπτυξή του ΑΚΡΙΒΩΣ στη βάση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ όλων των δυνάμεων πάνω σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ και όχι πάνω σε πολιτικές πλατφόρμες και θέσεις που ΔΙΑΙΡΟΥΝ και που κομματικοποιούν το αυθόρμητο λαϊκό κίνημα…

Αυτό το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ δεν είναι Πολιτικό Μέτωπο, δηλαδή Συνασπισμός πολιτικός, είναι ένα ΜΕΤΩΠΟ όλων αυτών που θέλουν να αγωνιστούν πάνω σε ένα καθορισμένο και πολύ συγκεκριμένο πρακτικό αίτημα: Την «Κάρτα του Πολίτη».

Το να συγχέεται και να συγκρίνεται αυτό το Μέτωπο με το πολιτικό «Λαϊκό Μέτωπο» του Μίκη είναι προβοκατόρικη δολιότητα…

Παρατήρηση Τρίτη.

Το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» του Μίκη είναι Πολιτικός Συνασπισμός (Λαϊκό Μέτωπο) με ιδεολογικό περίγραμμα (καθαρά καθεστωτικό), πολιτικές θέσεις που μέσα τους χωράνε οι πάντες και τα πάντα, που κινούνται αυστηρά στα πλαίσια του συστήματος και με οργανωτική υποδομή ακραίου βοναπαρτιστικού καπιταλιστικού τύπου.

Το πολιτικό αυτό «Κίνημα» με ιδεολογικό και προγραμματικό στόχο να σώσει το καπιταλιστικό καθεστώς με την τυχοδιωκτική και καταστροφική ΟΥΤΟΠΙΑ της επαναφοράς του εθνικού καπιταλισμού, είναι μια καθεστωτική φάρσα που επιχειρεί να αναστήσει και να βρικολακιάσει ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΚΑ το παλιό, ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Είναι φάρσα γιατί ούτε το όραμα μια άλλης κοινωνίας έχει, όραμα που η «ανδρεϊκή τραγωδία» είχε, όπως είχε και πολύ πιο προχωρημένες θέσεις και δημοκρατικές διαδικασίες, δραματικά περισσότερες, από τη σούπα των κοινοτοπιών του Μίκη…

Είναι τέτοια η κακόγουστη αυτή φάρσα, που ο Μίκης ανακάλυψε ξανά τη σταλινική συνταγή της «βασικής αντίθεσης» (λαός-κατεστημένο) και την εμφανίζει σαν νέα ανακάλυψη.

Η «βασική αντίθεση» ανάμεσα στο «λαό» και τις «ξένες εξαρτήσεις» αποτελούσε πάντα την προδοτική συνταγή του σταλινισμού και των μαοϊκών εκτρωμάτων.

Τη «συνταγή» αυτή την έκανε Θεωρία και Πράξη το ανδρεϊκό ΠΑΔΣΟΚ, διανθισμένη και με εναλλακτική «πρόταση εξουσίας», με σοσιαλιστικές ρητορείες και υπέρ-επαναστατικά συνθήματα.

Το πού καταλήξαμε το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ…

Κάποιοι μας λένε το γιατί κτυπάμε αυτήν την πολιτική γελοιογραφία της νέας χυδαίας απάτης, ενώ λέμε και εμείς τα ίδια ή στηρίζαμε το Μίκη:

α). Αυτοί, μάλλον διαβάζουν τα κείμενά μας με κλειστά τα μάτια ή σύμφωνα με τις επιθυμίας τους και τις θολούρες που έχουν στο κεφάλι τους.

Τα εντελώς αντίθετα λέμε σε επίπεδο Φιλοσοφίας και Λογικής πάνω στη συγκρότηση των Κινημάτων.

Οι συμφωνίες
σε διαπιστώσεις ή επιμέρους αναλύσεις της ελληνικής πραγματικότητας δεν σημαίνουν ΤΑΥΤΙΣΗ σε επίπεδο πολιτικής φιλοσοφίας, στρατηγικής και τακτικής αναφορικά με τη συγκρότηση πολιτικών φορέων.

Εξάλλου σε επιδερμικό επίπεδο, σε σπερμολογίες κοινότοπων πλέον διαπιστώσεων και σε ηχηρές φράσεις οι πάντες μπορεί να συμφωνούν.

Εδώ, όμως βρίσκεται και η όλη απάτη: Να εγκλωβιστεί η λαϊκή ΟΡΓΗ πάνω σε ασυνάρτητα συνονθυλεύματα ωραίων φράσεων και επαναστατικών δήθεν καταγγελιών των εξωτερικών όψεων του καθεστώτος, των ορατών (και στους τυφλούς σήμερα), πυωδών φουσκαλών του…

Οι αντιλήψεις μας έχουν αποκρυσταλλωθεί σε πλήθος κειμένων μας και κωδικοποιηθεί στο άρθρο:
«Τι να κάνουμε;».
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4349


β). Στηρίζαμε το Μίκη πάνω σε συγκεκριμένες απόψεις και καταγγελίες, καθαρά αποσπασματικού χαρακτήρα και τον κριτικάραμε σκληρά για άλλες του ιδέες και καθεστωτικές πρακτικές.

Είναι, όμως, άλλο ζήτημα η στήριξη και προβολή του Μίκη πάνω σε συγκεκριμένες απόψεις και εντελώς διαφορετικό η συγκρότηση «Πολιτικής Κίνησης», ακραίας βοναπαρτιστικής ειδωλολατρίας που εμπορεύεται την προβολή του και ένα μωσαϊκό ιδεών και τεμαχισμένων απόψεων, κομμένων και ραμμένων στις ανάγκες της καθεστωτικής ειδωλολατρικής κατασκευής του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών».

Άλλο ζήτημα η στήριξη μιας ατομικής άποψης και άλλο η στήριξη μιας «Πολιτικής Κίνησης» που αθροίζει και εμπορεύεται τεμάχια απόψεων και καταγγελιών, δίχως να θέτει ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ πολιτικό ζήτημα αιχμής και ολοκληρωτικά κτισμένης μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες της ΟΥΤΟΠΙΑΣ του «εθνικού καπιταλισμού»…

Βεβαίως αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν, ούτε θέλουν να καταλάβουν οι κομπάρσοι, τα «ρετάλια» που ενηλικιώθηκαν μέσα στους καθεστωτικούς οχετούς και οι ποικιλίες των τυχοδιωκτών που γλείφουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5378
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP