Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μια θλιβερή αποτίμηση

Μια ψύχραιμη και γι αυτό θλιβερή αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν
Αμέθυστος:
http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/05/blog-post_8001.html
Δύο σκηνές περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό περιεχόμενο και την «ουσία» της επίσκεψης Ερντογάν:
Αυτό που είπε η σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού, η Εμινέ, όταν βγήκε για ψώνια και την πολιόρκησαν οι δημοσιογράφοι: «Αφήστε μας επιτέλους να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία».
Και η …παρατήρηση που έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν στους ‘Έλληνες διευθυντές εφημερίδων να μην είναι …ραντάρ του ελληνικού Πενταγώνου και γράφουν …αηδίες για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Στις δύο αυτές σκηνές περικλείεται όλη η επικοινωνιακή στόχευση της επίσκεψης.
Από τη θέση του ισχυρού ο Ερντογάν ήρθε στην αδύναμη Ελλάδα του ανίσχυρου Παπανδρέου για να υπαγορεύσει όλη την ατζέντα της Άγκυρας και να πει στην διεθνή κοινή γνώμη ότι οι Τούρκοι βοηθάνε την Ελλάδα.

Πέρασε έτσι χωρίς καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση όλη η πολιτική Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες της Τουρκίας. Τι θα μας λένε άραγε στο μέλλον οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ όταν θα κάνουμε διαβήματα για τις παραβιάσεις ή θα καταγγέλλουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας; «Μα τις μας λέτε ρε παιδιά; Εσείς είστε κολλητοί με του Τούρκους. Το είπε και ο Μίκης που βγήκε μάλιστα φωτογραφία με τον Τζωρτζ και τον Ταγίπ».

Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν στην Άγκυρα αν ο Ερντογάν έβγαινε και έλεγε ότι η Ελλάδα φοβάται μην καταλάβουν οι Τούρκοι κάποιο νησί – θα είχε την τύχη του Μεντερές. Στην Ελλάδα όμως όταν ο Παπανδρέου αποδέχτηκε τον παραλογισμό των Τούρκων και δικαιολόγησε την τουρκική επιθετικότητα λέγοντας ότι και οι γείτονες φοβούνται μην τους επιτεθεί η ….Ελλάδα, δεν μίλησε κανείς – ούτε καν οι δημοσιογράφοι που διαμαρτυρήθηκαν μόνο όταν ο Ερντογάν έθιξε τους ίδιους

Επί της ουσίας: Η δήλωση του κ. Παπανδρέου περί των «τουρκικών φόβων» είναι ΟΛΕΘΡΙΑ. Αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ για την ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. Απλά και καθαρά.

Το ίδιο ΟΛΕΘΡΙΑ είναι και η δήλωση του Πάγκαλου που χρησιμοποίησε τον όρο «εδαφική λεπτομέρεια», αποδεχόμενος έτσι τους ισχυρισμούς των Τούρκων που υποστηρίζου ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν τάχα συνέχεια της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας μια ιδιαιτερότητα δηλαδή της Φύσης!!!

Οι δηλώσεις και του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την Συμφωνία της Μαδρίτης στην η οποία αναγνωρίζει για πρώτη φορά ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.


Ο Ερντογάν έπαιξε μόνος του στο γήπεδο,
με έναν Έλληνα Πρωθυπουργό τυρβάζοντα περί άλλων και περί του … Λούλα. Και ήταν τελικά η υπερφίαλα ηγεμονική συμπεριφορά του Τούρκου πρωθυπουργού που τους συνέφερε όλους στην πραγματικότητα.

Άκουσαν λοιπόν, μην πιστεύοντας στα μάτια τους, τον πρωθυπουργό της εχθρικής Τουρκίας να υποδεικνύει στα ελληνικά πολιτικά κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση του φίλου του, του Γιώργου και στους Έλληνες εργαζόμενους να κάνουν υπομονή για τα μέτρα.

Το κλίμα ήταν τραγικό, απαράδεκτο. Και ιδού μερικά παραδείγματα για να δείτε την κατάσταση που δημιουργείται.

Πρώτον: Πώς θα πάνε αύριο, ή μεθαύριο οι ‘Έλληνες πιλότοι για να κάνουν αναχαιτίσεις όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να τα λέει αυτά και τον Έλληνα πρωθυπουργό να μιλά για τον …Λούλα; Και τι θα γίνει αν αφοπλιστούν τα αεροπλάνα και μπει στον εναέριο χώρο μας ένα αεροπλάνο με τρομοκράτες για να πέσει στην Αθήνα; Θα σηκωθούν στον αέρα θα πάνε να δούνε αν είναι φίλιο ή εχθρικό και θα ξαναγυρίσουν για να «γεμίσουν»; Ο αφοπλισμός σημαίνει μείωση στρατηγικού χώρου αν δεν το έχετε καταλάβει κύριοι τα κυβέρνησης.

Δεύτερον:
Πως θα κάνουν εξωτερική πολιτική, με τι ηθικό, οι διπλωμάτες μας όταν απαξιώνονται με τέτοιο τρόπο από τον Ερντογάν χωρίς να αντιδρά ο πρωθυπουργός τους; Δεν τους έφτανε που έψαχναν σπίτια για να μείνουν στο εξωτερικό μετά τα μέτρα ήρθε τώρα και η πλήρης απαξίωση τους;

Αδέλφια, η Ελλάδα απαξιώνεται και περιορίζεται καθημερινά πλέον.


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4540

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP