Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Το τρόμο-θέαμα της σκανδαλολογίας

Οι ψυχώσεις της σκανδαλολογίας και οι λιθοβολισμοίΓράφαμε στις 2 του Δεκέμβρη του 2008, εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=18770#18770


Πλανητικό κράτος και Εκκλησία είναι ασυμβίβαστα.

Όταν ένα κακό παίρνει τις διαστάσεις ενός ψυχωτικού δράματος, τότε επιβάλλεται μια βαθύτερη ιστορική και πολιτική εκτίμηση των πραγμάτων και όλα τα δευτερεύοντα υποχωρούν στο υπόβαθρο.
Δεν μπορεί το Βατοπέδιο και ακόμα χειρότερα οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος να είναι το υπαριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί γενικότερα τα εκκλησιαστικά «σκάνδαλα» (υπαρκτά ή κατασκευασμένα) να καταδυναστεύουν την κοινωνική και πολιτική ζωή μιας χώρας. Ένα απόστημα (εξωτερικό σύμπτωμα) της καπιταλιστικής διαπλοκής και σήψης να προσλαμβάνει τέτοιες αφηνιασμένες, ψυχωτικές διαστάσεις και να μεταβάλλεται από σύμπτωμα σε κεντρικό πολιτικό πρόβλημα.
Αυτή η δραματοποίηση του «συγκεκριμένου συμβάντος», η δαιμονοποίηση του Βατοπεδίου και κατά σημειολογική επέκταση, ολόκληρου του Αγίου Όρους, του μοναχισμού και της Ορθοδοξίας δεν είναι «αθώα», χωρίς πολιτικό δόλο και καθεστωτικούς υπολογισμούς.
Δεν μπορεί, συνεπώς, να τυφλωνόμαστε από τον «σκανδαλισμό» της τελετουργικής και πολιτικής εμπορίας του βατοπεδιανού «σκανδάλου» ή από το «θρησκευτικό σεχταρισμό» και να μην διακρίνουμε τα βαθύτερα και ουσιώδη χαρακτηριστικά αυτής της υστερικής δαιμονοποίησης των «αμαρτωλών» μοναχών.
Δεν μπορεί να χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο το συνθετικό σύνολο της κυρίαρχης κοινωνικής και πολιτικής δομής, να απομονώνουμε τους δύο μοναχούς, να εστιάζουμε πάνω στο «έγκλημά» τους (όπως το «αποφάσισαν» και το πρόβαλλαν οι προπαγανδιστικές μήτρες του καθεστώτος) και να «ξερνάμε» όλη τη χολή μας.

Τώρα διαβάζουμε στο ΤΡΩΚΤΙΚΟ:
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/7100.htmlΔεν βρήκαν τίποτα σε 7.100 λογαριασμούς για το Βατοπαίδι - Μιλάμε για ...βατερλώΈψαξαν 7.100 λογαριασμούς για το Βατοπαίδι και δεν βρήκαν τίποτα και δεν το λένε τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Στην εξεταστική έψαξαν τα πάντα και δεν κατάφεραν να βρούνε ΟΥΤΕ ΜΙΑ συναλλαγή στην υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπαιδίου. Μην κοιτάτε που τα κανάλια το απέκρυψαν επειδή δεν συμφέρει γιατί καταρρέει το θέμα τους. Είναι όπως σας τα λέγαμε. Όλη η ιστορία ξεκίνησε για ψηφοθηρικούς λόγους από βουλευτές της Κομοτηνής επειδή αντιδρούσαν που θα έχαναν την Βιστωνίδα και μετά ζήτησαν οι ίδιοι να γίνουν ...
ανταλλαγές. Οι βουλευτές της Ν.Δ. που καίγονταν μπήκαν μπροστά και μετά μπλέχθηκε μέσα και το θρησκευτικό συναίσθημα που το εκμεταλλεύτηκαν οι πολιτικοί για ψηφοθηρικούς λόγους. Και τελικά φθάσαμε σε σημείο να κατηγορούν τον ηγούμενο και να αποδεικνύεται ότι δεν είχε ούτε ένα ευρώ. Τι να το κάνει άλλωστε; Να κυκλοφορεί με porsche στο Άγιον Όρος ή να χτίσει οικόπεδο στην Ιερά Μονή; Πως τα πίστευε όλα αυτά ο κόσμος και πόση πλύση εγκεφάλου έκαναν τα κανάλια και οι εφημερίδες; Και ούτε ένας πολιτικός δεν θα την πληρώσει παρά μόνο οι μοναχοί στοχοποιήθηκαν για να δικαστούν. Και μετά λέμε γιατί η χώρα πάει κατά...διαόλου


Σημείωση:

Παραθέσαμε ένα απόσπασμα από το παλιό κείμενό μας, την περίοδο της ψυχωτικής σκανδαλολογίας και του λιθοβολισμού του Βατοπαιδίου, για να δείξουμε, για άλλη μια φορά, το πόσο πολιτικά δόλιες, σκόπιμα διατεταγμένες και ακραία συκοφαντικές είναι οι ποικίλες ψυχώσεις της σκανδαλολογίας και της καρατόμησης προσώπων…

Θυμάστε ΤΟΤΕ τις παρελάσεις από τους άμβωνες των ΜΜΕ.

ΣΗΜΕΡΑ του τάφου η σιωπή…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP