Σάββατο 29 Μαΐου 2010

"Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη"...

Πηγή:
http://listonplace.blogspot.com/2010/05/blog-post_442.html
Quiz : Ποια είναι η επόμενη ελευθερία σου που πρόκειται να αρθεί ;
ramnousia


Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό παρατηρείται διεθνώς, μια "δεξιά" τάση που μοιάζει να προμηνύει οργουελικό καθεστώς.
Οι αλλαγές στον κοινωνικό τομέα είναι τεράστιες και τόσο μεγάλες σε αριθμό που αδυνατούμε να τις ταξινομήσουμε και να τις αναλύσουμε ατομικά. Τέτοιες αλλαγές, εφαρμόζονται συνήθως μετά από την ύπαρξη ενός μεγάλου κοινωνικού σοκ, που στην περίπτωση μας, λέγεται οικονομική κρίση.
Νέος μεγάλος στόχος της πολιτικής εξουσίας, είναι και θα είναι, καθώς διαφαίνεται, η αφαίρεση της ελευθερίας του λόγου από τους πολίτες.

Ο αρχηγός του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος
το πρότεινε στη βουλή (μέσω της άρσης ανωνυμίας στα μπλογκς αρχικά), αλλά να είστε σίγουροι, ότι αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με τα δύο μεγάλα κόμματα, άλλωστε τα συμφέροντα που θίγονται αφορούν κυρίως αυτά. Ο Φέρης απλά, είχε το προφίλ που ταίριαζε στην κατάθεση αυτού του θέματος.

Βλέποντας πως η ενημέρωση έχει αρχίσει να παίρνει διαδικτυακή στροφή, αυτό που θα επιδιώξουν, θα είναι η σταδιακή φίμωση των πολιτών, με σκοπό φυσικά να επανακτήσει και να μονοπωλήσουν στο κομμάτι της ενημέρωσης τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, δηλαδή τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες αλλά και τα ανερχόμενα διαδικτυακά κανάλια.

Το τελευταίο σκοτεινό επίτευγμα του οργουελικού καθεστώτος, η αφαίρεση εκατοντάδων βίντεο από το utube και το vimeo. Τα βίντεο στην συντριπτική πλειοψηφία τους, είχαν δημιουργηθεί από απλούς χρήστες, με θέματα που αφορούσαν την οικονομική κρίση, πολιτικά σκάνδαλα και τακτικές, αποκάλυψη τηλεοπτικής προπαγάνδας κτλ.

Φυσικά το θέμα δεν αναφέρθηκε σε κανένα "νόμιμο" μέσο μαζικής ενημέρωσης και φυσικά η αφαίρεση έγινε για προφανείς λόγους.


Quiz : Ποια είναι η επόμενη ελευθερία σου που πρόκειται να αρθεί ;


Ανοίξτε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4588

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP