Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η ουσία της δολοφονίας Γκιόλια….


Του Σωτήρη Στανωτά 

ΠΗΓΗΗ δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν είναι ακόμη μια δολοφονία δημοσιογράφου. Με δεδομένη και την χρονική συγκυρία που έγινε (με τον κοινωνικό ιστό να διαλύεται υπό την κατοχή του ΔΝΤ και των εγχώριων συνεργατών του) πέρα από όλα τα άλλα εξευτελίζει ακόμη μια φορά κάθε έννοια Κράτους…..

Καταδεικνύει την διάλυση των πάντων, που επιτρέπει σε όσους θεωρούν ότι οι σφαίρες ανήκουν σε όποιον διαφωνεί μαζί τους η με τα αφεντικά τους, να θεωρούν πώς μπορεί να κυβερνά ο τρόμος και η εξαΰλωση όσων διαφωνούν ή ενοχλούν ή απλά έχουν διαφορετική άποψη. Είναι ΝΤΡΟΠΗ για όλους.

Ανεξάρτητα από επί μέρους διαφωνίες με τον δολοφονηθέντα –κυρίως με τον τρόπο που αντιλαμβανόταν και ασκούσε την έννοια Δημοσιογραφία- όλα δείχνουν πώς ως μέλος της περίφημης «σχολής Μάκη» και βασικός συνεργάτης του Τριανταφυλλόπουλου, για αρκετό καιρό, γνώριζε πολλά για πολλούς, κυρίως για θέματα που για κάποιους λόγους δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αρκετοί δημοσιογράφοι…

Κάποια η στιγμή, ή δεν άντεξε την πίεση και ένοιωσε αυτό που νοιώθουν αρκετοί δημοσιογράφοι, αηδία, δηλαδή και μανία που εκφράζεται με το «όλα στο φως» , ή απλώς, αποφάσισε να παίξει, σε άλλα επίπεδα, παιχνίδια που είχε μάθει καλά, δίπλα στον Μάκη .

Τα επίπλαστα κλάματα και οι οδυρμοί είναι βέβαιο πώς τις επόμενες ώρες και μέρες θα γεμίσουν τα ερτζιανά και τις τηλεοπτικές εικόνες , με έναν ρηχό και ανίερα καπηλευτικό τρόπο….

Οι… ταγοί της ενημέρωσης θα ξεδιπλώσουν και πάλι τον…Σέρλοκ Χόλμς που κρύβουν μέσα τους…..


Θα ψάχνουν να βρουν ποιους και με ποια θέματα ενόχλησε ο Γκιόλιας, αγνοώντας(ασφαλώς συνειδητά) πώς όλο το σύστημα των ΜΜΕ έχει ενταχθεί χρόνια τώρα σε ένα αέναο παιχνίδι με την κάθε μορφής εξουσία….

Η ουσία ως συνήθως θα χαθεί ανάμεσα σε τόση…ανάλυση, τόση υποδούλωση και τόση καπηλεία….

Και η αρχική ουσία είναι πώς οι Πολίτες της χώρας, είτε δημοσιογράφοι είτε όχι, είναι απροστάτευτοι και πώς στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία η διαφωνία και η πολυφωνία δεν γίνονται ανεκτές…

Με ότι αυτό συνεπάγεται και κυρίως …δείχνει γι αυτά πού έρχονται…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP