Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

MOΛΩΝ ΛΑΒΕ ή WELL COME;;;


Γράφει: Ο Στέφανος Ληναίος
 
O κύριος Ρέππας έπρεπε να σκεφτεί πιο πολύ όταν είπε ότι το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ το είπαν κάποτε οι Έλληνες υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους ενώ οι ιδιοκτήτες φορτηγών το είπαν σήμερα, υπερασπιζόμενοι την τσέπη τους.
Ίσως όχι μόνον αυτοί αλλά και πολλοί άλλοι, Μεγάλοι και Μικροί Έλληνες, να το είπαν μόνο γιαυτό το λόγο. Όποτε κινδύνευαν, δηλαδή, τα δικά τους, προσωπικά, συμφέροντα, αλλά τουλάχιστον το είπαν υπερασπιζόμενοι την υπόστασή ή τις ιδέες τους…
Φοβόμαστε όμως ότι η εκάστοτε εξουσία δεν λέει ποτέ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ όταν κινδυνεύουν τα Εθνικά μας συμφέροντα. Το αντίθετο μάλιστα. Λέει: «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ..».
Και, επί το «εκσυγχρονιστικότερον», λέει: WELL COME..!!
Το τελευταίο διάστημα,

τουλάχιστον, αυτό διαπιστώνουμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Ίσως γιατί κανένας αρμόδιος δεν μας έδωσε μια καθαρή απάντηση όταν τον ρωτούν ανήσυχοι όλοι οι Έλληνες.
Και ιδιαίτερα οι πολίτες που πρόκειται να ελευθερωθούν εύκολα και αναπάντεχα τα επαγγέλματά τους. Θα μπορούν, δηλαδή, οι πάντες να ανοίγουν φαρμακεία, δικηγορικά γραφεία, ταξί κλπ. κλπ;;
Θα μπορούν δηλαδή και όλοι οι ξένοι, από την Αλβανία μέχρι το Ντουμπάι να κάνουν το ίδιο; Θα μπορούν δηλαδή να αγοράζουν δέκα και εκατό άδειες ,ξένα, παντοδύναμα οικονομικά τραστ;
Περιμένουμε κάποιος να μας ξεκαθαρίσει όλες τις διαδικασίες.
Διαφορετικά φοβόμαστε ότι η φράση της κ. Ψαρούδα-Μπενάκη πριν από πέντε χρόνια και του Πρωθυπουργού μας, πρόσφατα, ότι μικραίνει η εθνική μας κυριαρχία, είναι γεγονός.. Μίκρυνε ήδη..
Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε από την κάθε εξουσία έστω και ένα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Όπως το ακούσαμε από το λαό της Κύπρου στο άθλιο σχέδιο Ανάν. Όπως πρέπει να το ακούσουμε σε όλες τις παραβιάσεις του Αιγαίου. Και στις καθημερινές προκλήσεις στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κρήτη.
Είναι δύσκολο, το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, το ξέρουμε...Και τι θα κάνουμε λοιπόν;
Θα προτιμούμε, μια ζωή ολόκληρη, το εύκολο WELL COME;;


29.7.10

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP