Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Οι ελλαδίτες επίσκοποι αποδέχονται την μομφή για έμμεση προτροπή και αυτουργία προς δολοφονίες;

Από τι πάσχει η Ι. Σύνοδος: από σύγχυση, αδιαφορία, αβουλία ή ακηδία;

Ξεσηκώθηκε το σύμπαν, συνέλληνες, για την απάνθρωπη και φασιστική κυβερνητική πρωτοβουλία να μας κάνουν όλους με το ζόρι δωρητές οργάνων· δηλαδή, οι μεν να προβούμε στην πράξη της αυτοκτονίας, οι δε ιατροί (εκόντες-άκοντες) στην πράξη της δολοφονίας. Και όλα αυτά με την «εικαζόμενη» ανοχή των επισκόπων, την σύμπραξη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, αλλά και την ενεργό συμμετοχή και εκπεφρασμένη δια συγγραμμάτων και ομιλιών γνώμη του προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου.
Δεν θα αναλύσουμε εδώ, ούτε την ιατρική διάσταση του θέματος, ούτε την ηθική, ούτε την θεολογική. Όλα αυτά έχουν αρκούντως γίνει από ειδικούς με μελέτες και δημοσιεύματα λίαν διαφωτιστικά. Εκείνο που μας εξοργίζει και το επισημαίνουμε, είναι η πλήρης αδιαφορία, αβουλία, απραξία, σύγχυση και συμπόρευση της Ιεράς Συνόδου, με τον μητροπολίτη Μεσογαίας, τον θεωρητικό της «σφαγής» των χαρακτηριζομένων ως κλινικά νεκρών, αλλά ζωντανών εισέτι ανθρώπων.

Γνωρίζουμε, ότι πάντα η Εκκλησία ελάμβανε υπόψιν της τα επιστημονικά δεδομένα, για να αποφανθεί για θέματα κρίσιμα, αλλά ποτέ δεν άφησε στην επιστήμη να αποφαίνεται για οριακές θεολογικές πραγματικότητες, όπως είναι αυτές της ψυχής, της ζωής και του θανάτου. Πάντα καθόριζε αυτή τα του οίκου της.

Γιατί οι σημερινοί επίσκοποι δίνουν την εντύπωση ενός λόχου άβουλων, ανέκφραστων, ανεύθυνων ανθρώπων, καθοδηγούμενων από τον εκφράζοντα τα συμφέροντα μιας μοιραίας κυβέρνησης αρχιεπίσκοπο και από ένα μητροπολίτη που προτρέπει τους πιστούς να υπογράψουν την υπό όρους ευθανασία τους (αυτοκτονία τους) προς εξυπηρέτηση των όποιων Νεοταξικών σκοπιμοτήτων;

Μήπως επειδή τους εξαπάτησαν (μαζί με τον αλήστου μνήμης αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο) και υπέγραψε (άκουσον, άκουσον) σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος και τινες άλλοι «γενναίοι» επίσκοποι ως δωρητές οργάνων; Τι λέγει και η Αδελφότητα του «Σωτήρος», της οποίας ο σεβαστός και πατερικός θεολόγος της κ. Νικ. Βασιλειάδης σε ομιλία που έκανε πριν δεκαετίες (ακόμα δεν είχε εμφανισθεί το θέμα του εγκεφαλικού θανάτου) έλεγε: δεν ξέρουμε, τι γίνεται στην ψυχή του ανθρώπου που βρίσκεται σε κώμα, μπορεί εκείνες τις έσχατες στιγμές με τη χάρη του Θεού μετανοήσει.

Συνομήλικε μητροπολίτα κ. Νικόλαε Χατζηνικολάου: δεν τα είχες ακούσει και εσύ αυτά από το δάσκαλο Βασιλειάδη; Δεν στα λέει ο αυτάδελφος προϊστάμενος της αδελφότητας του «Σωτήρος»; Ποιος σε εβάσκανε και τα αρνήθηκες; Η ΝΑΣΑ; Η αποδοχή μιας επισκοπής που είχε επίσκοπο; «Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος» για όλους μας. «Ιδού νυν ημέρας σωτηρίας».

Αθανάσιος Παπ.
(περαστικός από την ωραία ακόμα Θεσσαλονίκη)


Σχετικά κείμενα διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5522
Και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5515

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP