Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πρός του όψιμους επαναστάτες της Ακαδημίας :"πάρτε τη σκούφια σας και βαράτε μας"!!!


Κλασσικοπερίπτωση

 
Πρίν λίγες ημέρες, ο τέως σύμβουλος του Α.Παπανδρέου καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου και μέλος της ειδικής συνοδικής επιτροπής για την Κάρτα του Πολίτη κ. Κασιμάτης (Θυμηθείτε το αξίωμα: "Αν θέλεις να θάψεις ένα ζήτημα τότε φτιάξε μια επιτροπή που θα ασχοληθεί με αυτό") και ο παπα- Κώστας Μπέης (δεν φανερώνει σχεδόν ποτέ αυτήν του την πρόσφατη ιδιότητα ) ...επέκριναν τον πρόεδρο της δημοκρατίας επειδή δεν ανέπεμψε τα αντισυνταγματικά κιτάπια του - κατά τα άλλα - δημοκρατικού μας κοινοβουλίου.


Εδώ ισχύει το "πάρε τη σκούφια σου και βάρα με".

Έπρεπε να φτάσουμε μπροστά στην καρμανιόλα για να μας πούν αυτά που αναδημοσίευε πρίν πολύ καιρό η "Κλασσικοπερίπτωση" και δεκάδες αλλά ιστολόγια της πνευματικής "πλέμπας".

Να φταίει άραγε η δυσκινησία της αριστοκρατίας, ο δισταγμός του άρχοντα να κατέβει δυό σκαλιά για να μιλήσει στο πόπολο, ή όλα αυτά που ακούγονται ωραία και στοιχειοθετούν την "ειρηνική" ψευτοεπανάσταση του Θεοδωράκη, έγιναν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η κατσαρόλα είναι σκάσει μόνο και μόνο για να φύγει λίγος ατμός απο τα φουσκωμένα σπλάχνα του λαού;

Αν κρίνουμε απο το γεγονός πως έγινε "μόδα " των τελευταίων ημερών οι αναφορές σε "κινήματα", "ειρηνικές επαναστάσεις" , ¨κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" , "κυβέρνηση προσωπικοτήτων" κλπ, μάλλον η εμφάνιση των δύο εξωκοινοβουλευτικών του "πνευματικού εκσυγχρονισμού" δεν είναι καθόλου τυχαία.

Ιδού λοιπόν η παλιά ανάρτηση:

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010
Κάρολος Παπούλιας:
"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!

Κι όμως κύριε Παπούλια το Σύνταγμα προβλέπει αναπομπή και η Συνείδηση παραίτηση
"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!

Η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε προτροπή δημοσιογράφου να μην υπογράψει το τερατούργημα που ρυθμίζει τις Εργασιακές σχέσεις.

Κι όμως κύριε Παπούλια έχετε δυο επιλογές:

Πρώτον την αναπομπή του Προεδρικού Διατάγματος και την πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνομιλία ώστε να μην επιμείνει στο μεσαιωνικό νόμο.

Βέβαια το Σύνταγμα, μιας και είμαστε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, λέει ότι στο τέλος οφείλετε να υποχωρήσετε ακόμα κι αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε.

Κι εδώ έχετε την δεύτερη επιλογή αφού δείχνετε ότι συμμερίζεστε τις ανησυχίες του εργαζόμενου λαού:

την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κύριε Πρόεδρε που σας προτείνει,θέλουμε να πιστεύουμε, η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σας!

Ετσι δεν θα γίνετε συνένοχος στον εξευτελισμό του Εργασιακού δικαιώματος του κάθε πολίτη αλλά και στην κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλείστε.

Άρθρο 2, παράγραφος 1

Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

'Αρθρο 22

Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

Σεβαστέ κύριε Πρόεδρε το ίδιο σύνταγμα που δεν σας επιτρέπει να μην υπογράψετε λέει και τα παραπάνω. Πιστεύετε πως υπογράφοντας το Προεδρικό Διάταγμα υπηρετείτε το σύνταγμα;

'Αρθρο 120
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

Όπως είχε ισχυριστεί και για την χούντα ο μακαρίτης Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, έτσι και οι όψιμοι "επαναστάτες" ακαδημαϊκοί, 'ισως να ήταν «απορροφημένοι" από το διάβασμα και να μην είχαν ακούσει ούτε την παρακάτω περίεργη "προφητεία" της κ. Ψαρούδα Μπενάκη,
όταν υποδέχτηκε ως πρόεδρος της Βουλής τον πρωτοεκλεγέντα πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια:


Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009
ΜΗΠΩΣ Η ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ;

Ήταν Φεβρουάριος του 2005 όταν εξελέγη ο Κ.Παπούλιας πρόεδρος της Δημοκρατίας.Η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη κατα την προσφώνησή της μεταξύ άλλων είχε πεί και τα εξής ...προφητικά (Wink:
«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.»


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5561

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP