Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τα λουκούμια όταν τα τρίβεις πετάνε σπίθες;


Κλασσικοπερίπτωση 
Ο βίκτωρας Ουγκώ έλεγε:
«Η ευφυΐα είναι η σύζυγος, η φαντασία είναι η ερωμένη και η μνήμη είναι η υπηρέτρια.»
Ο αξιοσέβαστος ως καλλιτέχνης - δημιουργός Μίκης Θεοδωράκης, αναμφίβολα ανήκει στην κατηγορία εκείνων που ο Βίκτωρας Ουγκώ θα έλεγε ότι:
«Τα έχουν καλά με την σύζυγο, διατηρούν ζωντανή τη σχέση με την ερωμένη και επειδή τις έχουν και τις δύο στο ίδιο σπίτι , έδιωξαν την υπηρέτρια για να μην τους ενοχλεί». Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει την ευφυϊα του Μίκη ή ποιός μπορεί να του καταλογίσει έλλειψη φαντασίας; Οπωσδήποτε κανείς και σίγουρα ούτε ένας απο όσους παρακολούθησαν το οργισμένο του ξέσπασμα στο πρωινάδικο του Παπαδάκη.

Ευφυέστατος ο διάσημος 86χρονος καλλιτέχνης, αφού επέλεξε την καταλληλότερη στιγμή να παίξει τον ρόλο της σπίθας, δηλαδή τώρα που δεν έχει χυθεί ακόμα πολλή "βενζίνη" στους δρόμους και η φωτιά θα είναι "ελέγξιμη".

Μόνο που η μνήμη του δεν λειτουργεί τόσο καλά, αφού ξέχασε με ποιούς συναντιόταν μέχρι χθές, τί έλεγε στη λέσχη αξιωματικών προχθές και πως μίλαγε στην "προεπαναστατική συγκέντρωση " του Κολωνακίου ,για τις αλλαγές που κάνει τώρα ο Γιώργος και τις οποίες κατά την γνώμη του έπρεπε να κάνει ο πατέρας του το 1981.

Με απλά λόγια, ο κ. Θεοδωράκης:

αφού 1) Eπέβαλλε απο κοινού με τον "αναλώσιμο" και ήδη αποπεμφθέντα κ. Δημητροκάλη, "στρατιωτικό νόμο" στις τοπικές οργανώσεις των Σπιθών (οι τοπικές οργανώσεις όταν έχουν πανω απο 30 μέλη να σπάνε σε ομάδες),αποστειρώνοντάς τις έτσι απο ανεξέλεγκτες "ιδεολογικές μολύνσεις".

αφού 2) Διάλεξε με φαντασία τους "αρίστους" ορίζοντας χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία τις "προσωρινές" επιτροπές αφήνοντας βεβαίως κάμποσες "καρέκλες" άδειες για εκείνους που ακόμα περιμένουν στην σκιά.

αφού 3) Χρησιμοποίησε με μαστοριά και φαντασία την αυθόρμητη αρχική αντίδραση του λαού στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης και απευθύνθηκε επιτυχώς στο λαϊκό συναίσθημα με το θεατρικής έμπνευσης σύνθημα "Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" .

αφού 4) Κήρυξε την ασφαλή και ακίνδυνη αόριστη "ανυπακοή"

αφού 5) Ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με τον Νίκο Παπανδρέου για την περιβόητη ταινία του στην οποία κυριαρχο ρόλο στο σενάριο θα έχει η ιστορία του ιδίου.

αφού 6) "Έδιωξε" τον Δημητροκάλη θεωρώντας ότι ο ρόλος του ως οργανωσιάρχη είχε τελειώσει και η φήμητου μόνο ζημιά έκανε πλέον.

αφού 7) [color=olive]Είδε ότι οι "άνωθεν" εντολές άλλαξαν και μάλλον η χρήση του Παπανδρέου τέλειωσε (βλέπε ξαφνική μεταστροφή των ΜΜΕ - αλλαγή πλεύσης βασικών κομματικών στελεχών κλπ).[/color]

αφού Cool "Σιγουρεύτηκε" ότι σε λίγες εβδομάδες, θα έχουν καταρρεύσει και τα τελευταία φράγματα που έχουν στήσει οι συνδικαλιστικοί και κομματικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης .

και αφού 9) Κατάλαβε πως οι συνθήκες ευνοούν μια ελεγχόμενη ανάφλεξη.
Αποφάσισε να "κηρύξει" απο την τηλεόραση του Κυριακού την ειρηνική επανάσταση χρησιμοποιώντας παραδείγματα όπως εκείνο του Ισημερινού.

Μόνο που ξέχασε να πει ότι η "ειρηνική επανάσταση" στον Ισημερινό έφερε στην εξουσία κάποιον που μόλις κάθησε στην καρέκλα του πρωθυπουργού ξέχασε ότι είχε πεί και έκλεισε νέες συμφωνίες με το ΔΝΤ και έφερε ακόμη μεγαλύερη δυστυχία στον ήδη δοκιμαζόμενο λαό.

Τότε όλοι κατάλαβαν πως δεν διώχνεις το τοξικό νέφος του ΔΝΤ και των ξένων επικυριάρχων κουνώντας τις βεντάλιες και φωνάζοντας "δεν πληρώνω- δεν πληρώνω".

Ξεσηκώθηκαν με καθόλου "ειρηνικές προθέσεις" και έδιωξαν αυτόν που έφεραν λίγο πριν, βάζοντας στη θέση του τον Κορέα που αν και δεν είχε την "δημοφιλία" του προηγούμενου ψευτοεπαναστάτη είχε ωστόσο δείξει με σαφή και λεπτομερή τρόπο του τι θέλει να κάνει για να αντιμετωπίσει την ξένη κατοχή.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Θεοδωράκης, μίλησε για την ανάγκη σχηματισμού "επαναστατικής" κυβέρνησης λίγες ημέρες αφότου όλες σχεδόν οι εφημερίδες τροφοδοτούσαν την κοινή γνώμη και με το ενδεχόμενο του σχηματισμού μιας "οικουμενικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή σωτηρίας".

Δεν μας είπε όμως ούτε πως θα γίνει αυτή "ειρηνική επανάσταση" ούτε ποιός θα είναι εκείνος που θα την οργανώσει , ουτε ασφαλώς ποιοί θα είναι μέλη της "επαναστατικής" κυβέρνησης".

Μήπως μας λέει τα ίδια που μας είπαν πριν λίγες μέρες οι μεγαλοαναλυτάδες του Λαμπρακιστάν του Μπομπολιστάν και κάθε άλλου Αυνανιστάν;

Δεν ξέρω τι λέει ο Θ εοδωράκης και ο κάθε Θεοδωράκης αλλά η γιαγιά μου σε παρόμοιες περιπτώσεις έλεγε:


"με πορδές αυγά δεν βάφονται"


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5532

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP