Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΚΕ: Σπεύδει να στήσει φράγματα στη λαϊκή οργή


Η ηγεσία του ΚΚΕ πάντα στα λόγια μίλαγε για «ανυπακοή» και στην πράξη υπάκουε στις στρατηγικές του καθεστώτος και αφόριζε κάθε λαϊκή ανυπακοή και κάθε εκδήλωση που δεν ήταν εντοιχισμένη στις κομματικές πλάκες.
Σήμερα σπεύδει προκαταβολικά να δηλώσει τη «νομιμότητα» στο καθεστώς, να στήσει φράγματα στην κοχλάζουσα λαϊκή οργή, να γίνει «κυματοθραύστης» και να προετοιμάσει (ιδεολογικά και πολιτικά) το έδαφος στην επερχόμενη καθεστωτική ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Θα γράψουμε στη συνέχεια πιο αναλυτικά.
Διαβάστε τώρα το εύστοχο (λίαν «μαλακό») κείμενο από το

 Κλασσικοπερίπτωση
 

Ο "κυματοθραύστης" των λαϊκών κινητοποιήσεων που βαπτίστηκε "στρατηγική αντίστασης" - Νονός η Αλέκα ΠαπαρήγαΑναμφίβολα η χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, ήταν μεγαλειώδης και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική μιας και υλοποιήθηκε από ένα "επαναστατικό" (τουλάχιστον στην θεωρία) κόμμα με στρατιωτική πειθαρχία και οργάνωση.

Δεν θα διαφωνήσουμε σε πολλά από αυτά που είπε στην χθεσινή της ομιλία η γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε τα "στραβά μάτια" όταν διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι η βασικώτερη προϋπόθεση που θέτει είναι εκείνη της αυστηρής κομματικής αποστείρωσης, ειδικά μάλιστα όταν αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός τείχους σαν εκείνο που κάποτε χώριζε τις δύο Γερμανίες.

Η κ. Παπαρήγα δεν στράφηκε μόνο εναντίον όλων των κομμάτων τα οποία και κατά την δική μας άποψη, στήριξαν και στηρίζουν ένα σάπιο εκ γεννετής πολιτικό σύστημα, αλλά και εναντίον κάθε αυθόρμητης έκφρασης αγανάκτησης ή και αντίστασης όπως π.χ. τα "μικροαστικά γιαουρτώματα" ή ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας.

Δεν δίστασε μάλιστα να βάλει στο ίδιο τσουβάλι αυτές τις εκδηλώσεις ή πρακτικές με εκείνες των κουκουλοφόρων, δηλαδή των "ταγμάτων εφόδου" της Νέας Τάξης Πραγμάτων που βαυκαλίζονται τους αντιεξουσιαστές.

Οι κάτοικοι της Κερατέας και όσοι πιστεύουν ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα... δεν γιατρεύεται παρά μόνο αν όλη η Ελλάδα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κερατέας, καθώς επίσης και εκείνοι που αγανακτισμένοι από την πείνα, την ανεργία και την κοροϊδία γιαούρτωσαν ή γιουχάρισαν τους εκπροσώπους της νέας βαρβαρότητας, είναι κατά την κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ ίδιοι με εκείνους τους κουκουλοφορεμένους προβοκάτορες των Β. Προαστείων που μεταμφιεσμένοι σε αντιεξουσιαστές, κάνουν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν τα ΜΑΤ και οι άλλες δυνάμεις καταστολής.

Κάθε αυθόρμητη λαϊκή κινητοποίηση που δεν ελέγχεται από το στρατηγείο του Περισσού, είναι μολυσμένη και καταδικαστέα, χωρίς ταξική συνείδηση και άρα "ύποπτη" και αναποτελεσματική.

Ίσως θα συμφωνούσαμε αν ο στόχος αυτής της κριτικής ήταν οι γιαλαντζί αντισυγκεντρώσεις και ψευτοαντιεξουσιαστικοί προβοκατόρικοι ακτιβισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και των παραφυάδων του.

Όμως η κ. Παπαρήγα, με το να αφορίζει σαν κόκκινος πάπας, τον μαζικό αγώνα π.χ των κατοίκων μιας περιοχής όπως η Κερατέα -οι οποίοι με αφορμή την χωματερή ουσιαστικά τα έβαλαν με τους προστατευόμενους μεγαλοεργολάβους και βασικούς χρηματοδότες των κομμάτων- δείχνει ότι κάνει ότι και ο Θεοδωράκης με τις Σπίθες.

Θέλει δηλαδή το ΚΚΕ
να ποδηγετήσει κάθε λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή και να κινήσει τους δικούς του μηχανισμούς εξουσίας, με δανεική όμως ενέργεια που ασφαλώς θα έχει περάσει πρώτα απο τον ιδεολογικό κλίβανο αποστείρωσης του κόμματος.

Είμαστε κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από παντού.

Δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να ανασάνουμε αν δεν έχουμε πάρει πρώτα την "ευλογία" των κοινοβουλευτικών ή εξωκοινοβουλευτικών "μαξιλαριών" της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Αν δεν περάσουμε από το "ξεψείριασμα" των ιδεολογικών λουτρών του συστήματος που μας έφερε σε αυτό το χάλι και που τώρα θέλει να μας κλέψει και την ψυχή, τότε δεν μπορούμε κατά την διεφθαρμένη τους πολιτική λογική να δούμε "Θεού πρόσωπο".

Όλοι τους από το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το ΚΚΕ και από τον Θεοδωράκη μέχρι τον Μπέη, δεν μας έχουν βομβαρδίσει με κηρύγματα περί πειθαρχίας, κοινού αγώνα , εθνικής σωτηρίας, ειρηνικής επανάστασης, αναγέννησης, κλπ;

Μπορεί το ιδεολογικό περιεχόμενο αυτών των ...κηρυγμάτων να είναι διαφορετικό ή για να είμαστε πιο ακριβείς να θέλουν να μας πείσουν ότι είναι διαφορετικό, ωστόσο η ουσία του παραμένει η ίδια αφού ο στόχος τους είναι κοινός.

Όλοι τους θέλουν έναν Έλληνα χωρίς ελεύθερη σκέψη και βούληση, έναν πολίτη ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα παραδίδει την δίκαιη οργή του στην διαχείριση των «επαγγελματιών" της ...επανάστασης ή στα χέρια των "αρίστων" της κονωνίας.

Θέλουν τελικά έναν άψυχο και άνευρο Έλληνα που θα ακολουθεί σαν την γαλοπούλα τον ίσκιο από το καλάμι του πράσινου, κόκκινου, μπλέ, ρόζ ή μαύρου τσοπάνη.

Να το ξεκαθαρίσουμε μια και έξω.

Η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας δεν κινδυνεύει από τις "μικροαστικές" οργισμένες συμπεριφορές μας, αλλά από εσάς που είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά χτίσατε μια υψικάμινο στην οποία αφού κάψατε τα προηγούμενα χρόνια ιδανικά και αξίες, τώρα μάς την παρουσιάζετε σαν σόμπα που απλώς θέλει τον ...μάστορά της για να δουλέψει σωστά.

Ο Ελληνικός λαός δεν χρειάζεται ούτε "γύψο" ούτε μαύρο ή κόκκινο «ιώδιο», αλλά καθαρό αέρα και ελευθερία.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP