Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Παρακουράστηκαν (από τις υπογραφές των πωλητηρίων, της λεηλασίας και το ανακυκλούμενο ψέμα)

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ


Οταν ακούω ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ετοιμάζονται για ολιγοήμερες διακοπές καθώς, προφανώς, είναι κατάκοποι από το έργο που επιτέλεσαν, κάτι παθαίνω.
ΚΑΤΑΝΟΩ βέβαια ότι το φορτίο που σηκώνουν στις πλάτες τους είναι δυσβάσταχτο και τους έχει κόψει τη μέση.

Γιατί είναι επίπονο να βάζεις την υπογραφή σου σε ένα Μνημόνιο που το ονομάζεις «λύση» των προβλημάτων της χώρας, να το φορτώνεις στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, να το πληρώνουν αυτοί πανάκριβα και να βρίσκεσαι, ένα ακριβώς χρόνο μετά, χωρίς λύση και χωρίς αύριο.

ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ πολύ περισσότερο όταν γνωρίζεις -και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του το γνωρίζουν καλά- ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα βάλεις την υπογραφή σου σε ένα νέο Μνημόνιο που πάλι θα το ονομάσεις «λύση» των προβλημάτων της χώρας, ενώ ήδη ξέρεις ότι απλώς είναι το επόμενο πακέτο που θα πληρώσουν μισθοσυντήρητοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, για να βρεθούν αμέσως μετά ακριβώς εδώ που βρίσκονται και τώρα, δηλαδή εκεί που βρίσκονταν και πέρυσι!

ΑΠΛΩΣ, πακέτο με πακέτο, Μνημόνιο με Μνημόνιο, το χρέος θα παραμένει στο ύψος του, εάν δεν ψηλώνει κιόλας, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές θα ψαλιδίζονται μέρα με τη μέρα και ο κοινός μας πλούτος θα βγάζει φτερά για να μεταφερθεί το ταχύτερο στα θησαυροφυλάκια των κάθε είδους επενδυτικών εταιρειών και ομίλων.

ΜΕΓΑΛΟ deal.
Το χρέος αλώβητο, οι απλοί άνθρωποι βαριά λαβωμένοι, η χώρα στην εντατική που την οδήγησε το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποι αυτού ακριβώς του συστήματος αμετακίνητοι στα πόστα τους: αλλάζουν θέση και άποψη σαν το χαμαιλέοντα και κουράζονται βλέποντας όλους εμάς να προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ στοίχημα. Ολα, από την ενέργεια μέχρι τα νερά, να περάσουν το ταχύτερο στα χέρια των ιδιωτών. Και όλα, από τα νοσοκομεία μέχρι τα σχολεία, να δουλεύουν με τους κανόνες που ζητούν οι αγορές. Και το μέλλον της χώρας, δηλαδή των ανθρώπων της, να γίνει επιταγή για τους κερδοσκόπους.

ΚΟΒΟΝΤΑΣ τέτοιες επιταγές, με τόσο κόπο, ακόμη και οι γυμνασμένοι της τωρινής διακυβέρνησης κουράζονται. Γίνονται, λοιπόν, σιγά σιγά, και αυτοί κουρασμένοι σαν τους προηγούμενους. Ε, να μην πάνε κάπου να ξεκουραστούν, για να επιστρέψουν δριμύτεροι;

ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ σύγκρυο στην ιδέα της επιστροφής τους. Αν βάζουν τόσο εύκολα τόσες υπογραφές... κουρασμένοι, τι άλλο είναι πρόθυμοι να κάνουν όταν γυρίσουν ξεκούραστοι;

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=269148


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5574

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP