Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Απέτυχαν αλλά επιμένουν


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
 Οταν όλοι οι νοήμονες σε αυτόν τον τόπο φώναζαν ότι το Μνημόνιο δεν φέρνει λύσεις, οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης έτρεχαν με χίλια στον οδικό χάρτη της τρόικας. Μονόδρομο το ανέβαζαν και αναγκαίο το κατέβαζαν.
ΨΑΛΙΔΙΖΑΝ μισθούς, τσεκούρωναν συντάξεις, οργάνωναν τον νέο κόσμο που ορίζουν η ανεργία από τη μια και η ευέλικτη ή μαύρη εργασία από την άλλη, και πρόσφεραν στους ταλαίπωρους, που ακόμη δεν είχαν πάρει πρέφα, το καινούργιο πράσινο παραμύθι για τις καλύτερες μέρες που κάποτε, σε ένα τέρμινο, σε δυο ή σε τρία, κάποτε όμως, θα έρθουν.
ΣΚΑΣΕ και σκάβε, που έλεγαν και οι παλιότεροι. Και οι πολλοί έσκασαν και οι κυβερνώντες άρχισαν να βγάζουν το ένα μετά το άλλο τα φιρμάνια για την κατεδάφιση της ζωής που γνωρίσαμε. Κάπως έτσι -και δυστυχώς χωρίς πολύ θόρυβο- έπεσε το τείχος της προστασίας του κόσμου της εργασίας και βρεθήκαμε οι πολλοί στον άσο.

ΑΝΑΓΚΑ και θεοί πείθονται. Πολύ περισσότερο οι απλοί άνθρωποι που τρίκλιζαν ζαλισμένοι από το σοκ!

Ψήφισαν αυτόν που τους έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και βρέθηκαν να τους κυβερνά αυτός που βρίσκει χρήμα μόνο όταν είναι να στηρίξει τις τράπεζες.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ένα χρόνο μετά, βγαίνουν και παραδέχονται ανερυθρίαστα όλα αυτά που τους καταλόγιζαν οι «άλλοι». Και τα νούμερα δεν βγήκαν, και τα μέτρα δεν ήταν αρκετά, και η ανάπτυξη δεν έρχεται και πιάστε σφουγγάρι και νερό να σβήσετε αυτά που σας λέγαμε.

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ και το ξαναείπαμε. Ενός Μνημονίου μύρια έπονται.
Τα βαμπίρ των αγορών δεν αρκούνται σε ό,τι έφαγαν, αχόρταγα, ζητούν και άλλο αίμα. Και η κυβέρνηση των ανήμπορων να δουν πέρα από τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα, στα οποία εδώ και καιρό ομνύουν, δεν έχει έρμα για να πει «όχι».

ΠΟΙΟΣ να επαναδιαπραγματευτεί και ποιος να χαράξει νέα πορεία;
Αυτοί που αρνήθηκαν να δανειστούν όταν μπορούσαν ώστε να μεγαλώσει το πρόβλημα; Ή αυτοί που είχαν «κόκκινες γραμμές» μόνο στα τηλεπαράθυρα και ένα σωρό «μάλιστα κύριε» και «ό,τι πείτε κυρία» στις συνόδους κορυφής;

ΟΥΤΕ μπορούν ούτε θέλουν. Ενα γνωρίζουν καλά και αυτό θα (ξανα-)κάνουν. Θα μας στείλουν πάλι το λογαριασμό και όλα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.
ΟΠΟΙΟΣ πλήρωσε θα ξαναπληρώσει. Με νέο φάγωμα αποδοχών, με περισσότερη ανασφάλεια και μεγαλύτερη ανεργία. Αλλά και με άρρωστα νοσοκομεία, ετοιμόρροπα σχολεία και χειρότερες συγκοινωνίες.

ΚΑΙ όποιος κέρδισε θα ξανακερδίσει. Οπως λένε εκ συστήματος και οι οικονομολόγοι: Η κρίση γεννά ευκαιρίες. Στην πλάτη μας, εννοείται.

ΔΕΝ είναι μόνο οι αγορές τους αχόρταγες. Είναι και οι αμετροεπείς μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές μας!

ΠΗΓΗ:

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=270573


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5584

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP