Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Χωρίς νομιμοποίηση

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
Πέρυσι όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος και τα «πρόθυμα» ΜΜΕ μίλαγαν μόνο για το έλλειμμα και την επερχόμενη χρεοκοπία. Αφού μας ζάλισαν, με τις οβερντόουζ αναφορές στα ελαττώματα της... φυλής και τα κακά που θα πάθουμε, έβγαλαν από το καπέλο τους τη «λύση»: Μνημόνιο!
ΤΟΥΣ επόμενους μήνες ζήσαμε τη λύση τους. Ψαλίδισμα μισθών, καταιγίδα απολύσεων, νυστέρι στις κοινωνικές παροχές, λουκέτα και απελπισία. Αλλά το χρέος χρέος, και τα αδιέξοδα (τους) αδιέξοδα.
ΑΠΛΩΣ (;) μετέτρεψαν ένα χρέος που ήταν... ξεκρέμαστο σε ενυπόθηκο, με υποθήκη τη χώρα και τον κοινό μας πλούτο, διέγραψαν κατακτήσεις δεκαετιών, για το... καλό μας, και άρχισαν να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αποφασίζουν, στο διηνεκές, για εμάς, χωρίς εμάς.
ΜΕΤΑ έπιασαν το καινούργιο τροπάρι, που είναι γραμμένο ακριβώς πάνω στο ρυθμό του παλιού. Τώρα όλοι μιλούν για αναδιάρθρωση. Υποτίθεται μάλιστα ότι σκοτώνονται κιόλας, καθώς άλλοι είναι υπέρ και άλλοι κατά.

ΒΡΙΣΚΟΥΝ και ονόματα-σημαίες για τη διαφωνία τους. Αναδιάρθρωση οι μεν, επανευθυγράμμιση οι δε, ανασχεδιασμός άλλοι, όπως ο Σόρος. Και μέσα σε αυτόν το βομβαρδισμό «πληροφοριών» και «απόψεων» μένουν όλα τα σημαντικά εκτός συζήτησης.

ΑΦΟΥ το Μνημόνιο που προσυπέγραψαν έφερνε λύσεις, γιατί δεν φάνηκε η σωτηρία; Γιατί σήμερα, αφού πληρώσαμε, βάλθηκαν να λένε αυτό που λέγαμε (!), ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ γι' αυτούς είναι και πάλι απλή. Εχουν έτοιμη τη «νέα» λύση, που είναι η... παλιά: Μνημόνιο! Μνημόνια επί μνημονίων και λογαριασμοί επί λογαριασμών και το χρέος εκεί, να μας κοιτά αφ' υψηλού.

REAL estate με υποθήκη μια ολόκληρη γενιά. Και fast track με τον πολιτισμό και το μέλλον της χώρας, αλλά και την αξιοπρέπεια και τη λογική όλων μας.

ΓΙΑΤΙ δεν αγνοούμε ότι υπάρχει σημαντικότατη παραοικονομία στη χώρα, σχεδόν το ένα τρίτο του ΑΕΠ. Αλλά γι' αυτό ο ηγέτης και οι παρακοιμώμενοι δεν έχουν πει ούτε μία λέξη. Οπως υπάρχει και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, που υπολογίζεται πάνω από 20 δισ. Αλλά και εκεί το πολιτικό προσωπικό του συστήματος δεν λέει κουβέντα.

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ; Αν έχει χρεοκοπήσει κάτι, είναι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Αυτό που ξεκίνησε «δημοκρατικό», άλλαξε σε «σοσιαλιστικό» και καταλήγει άγρια νεοφιλελεύθερο. Οι μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές πήραν τις επιταγές του Φρίντμαν, που πλάσαραν χωρίς την παραμικρή λαϊκή αποδοχή ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος, και τις έκαναν Ευαγγέλιο. Και μιλούν από πάνω για δημοκρατική νομιμοποίηση.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ δεν υπάρχε: Κανείς δεν τους ψήφισε γι' αυτά που κάνουν. Και μια πλειοψηφία στη Βουλή δεν νομιμοποιεί τις αποφάσεις που παίρνουν.

Κρύβονται απλώς πίσω από το δάχτυλο που τους προσφέρει μια αντιπολίτευση που γνωρίζει, και αυτή, ότι έχει φάει τα ψωμιά της.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=266828

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP