Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
 



Η παρουσίαση από τον Σαμαρά στο Ζάππειο της νέας ατζέντας της Ν.Δ με τίτλο ''Θεσμοί, Κοινωνία, Ασφάλεια'' οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είχε αρκετό ενδιαφέρον (θα εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω τι ακριβώς εννοούμε) ειδικά σε σχέση με τις ομιλίες του για την οικονομία οι οποίες ήταν:
Ευρώ και Ε.Ε ή θάνατος, μνημονιακός μονόδρομος και θα έρθει κάποτε η ανάπτυξη με μισθούς Κίνας.

Δηλαδή:

Νέα βάρβαρα μέτρα ακόμα περισσότεροι φόροι και μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής μέχρι θανάτου και όποιος αντέξει.

Αυτά, βεβαίως,
τα έχουν πλέον αντιληφθεί οι πάντες και δεν έχει πλέον νόημα να τα αναλύουμε άλλο.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε σήμερα είναι η νέα ατζέντα που λανσάρει η Ν.Δ και η νέα ρητορική σε θέματα ασφάλειας(καταστολής) και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.


Μετά και από αυτήν την ομιλία Σαμαρά
είναι πλέον κατηγορηματικά ξεκάθαρη η στροφή της Ν.Δ από την περίφημη στρατηγική του μεσαίου χώρου του Καραμανλή σε πολύ πιο δεξιά μονοπάτια.

Αν κάποιος ερχόταν στην Ελλάδα χωρίς να γνωρίζει τίποτα και άκουγε το Σάμαρα θα νόμιζε ότι τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα κυβερνάει η αριστερά. Για όλα σύμφωνα με το Σαμαρά ευθύνεται η αριστερά, μόνο για την τρύπα του όζοντος δεν την κατηγόρησε.


Σε αυτό το σημείο ο Σαμαράς πατάει στην δολοφονία της έννοιας αριστερά.
Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης αυτή η έννοια δολοφονήθηκε κατά συρροήν και έγινε λάστιχο. Σε αυτήν χώραγαν οι πάντες. Από τον Κουβέλη, τον Κωνσταντόπουλο, την Ρεπούση και τους Ιούς της Ελευθεροτυπίας μέχρι τους παρακρατικούς κουκουλοφόρους δήθεν αναρχικούς, τα τάγματα εφόδου του βαθέος κράτους. Όλοι αυτοί όμως ουδεμία σχέση έχουν με την αριστερά και τις ιστορικές επαναστατικές παραδόσεις της. Όλοι αυτοί μεταλλάχθηκαν και προσκύνησαν υπηρετώντας με φανατισμό τη Νέα Τάξη δηλαδή την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και τα ιδεολογήματά της.

Ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται
την αηδία που αισθάνεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για όλους αυτούς και προσπαθεί τσουβαλιάζοντας τα πάντα να πάρει την ιδεολογική ρεβάνς. Βλέπει ότι ο έτερος πιο σημαντικός πυλώνας του αστισμού (που έθρεψε στους κόλπους του όλα αυτά τα φαινόμενα ) το ΠΑΣΟΚ καταρρέει με πάταγο και αποσυντίθεται υπό το βάρος των ιστορικών του εγκλημάτων (άλλωστε είναι ιστορικό αξίωμα που επανεπιβεβαιώνεται και σήμερα ότι η σοσιαλδημοκρατία κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα) και προσπαθεί να επιβάλλει τη δικιά του ιδεολογική ηγεμονία. Θυμήθηκε και αυτός ξαφνικά το μεταναστευτικό και δημαγωγεί ασύστολα.

Φυσικά όταν ο Μητσοτάκης άνοιγε τα σύνορα για να μπουν πάμφθηνα εργατικά χέρια για τους εργοδότες αυτός ως σημαίνων στέλεχος της τότε κυβέρνησης σιωπούσε εκοφαντικά προς όφελος των καπιταλιστικών κερδών όπως έκανε και για άλλα είκοσι χρόνια μέχρι σήμερα υπηρετώντας πιστά το μεγάλο κεφάλαιο.


Έχουμε αναφέρει
και σε προηγούμενη ανάρτηση τους λόγους της μεγάλης αλλαγής της αστικής ρητορικής πάνω στο μεταναστευτικό. Θα το επαναλάβουμε και ας γινόμαστε κουραστικοί γιατί επικρατεί τεράστια σύγχυση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η σημερινή καπιταλιστική κρίση η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Δύση προκαλεί τεράστια ύφεση και πρωτοφανέρωτα ιστορικά ποσοστά ανεργίας.
Η επίθεση στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα είναι ολομέτωπη. Αυτό συμβαίνει με ακόμα περισσότερη ένταση και στην Ελλάδα. Οι μισθοί ήδη κατρακυλούν σε επίπεδα Βουλγαρίας. Δεν βρισκόμαστε στην προηγούμενη φάση που ήταν απαραίτητη η εισαγωγή πολλών και φθηνών εργατικών χεριών για να ασκηθεί πίεση στους μισθούς και τις εργατικές κατακτήσεις. Σήμερα δίνεται η δυνατότητα να κλείσουν αρκετά οι στρόφιγγες των μεταναστευτικών ροών.

Γι' αυτό τα παπαγαλάκια των ανοικτών συνόρων έχουν σιωπήσει αρκετά και έχουν γίνει πρώτα βιολιά όλοι οι δεξιάς κοπής απατεώνες που πλειοδοτούν πάνω στο ζήτημα.


Πού βρίσκεται η θηριώδης απάτη και υποκρισία όλων αυτών συμπεριλαμβανομένου και του Σαμαρά;


Κουνούν το δάκτυλο στην αριστερά γενικά και αόριστα
και την κατηγορούν για το μεταναστευτικό και τις συνέπειές του λες και αυτή το δημιούργησε.

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Η αριστερά εννοώντας κυρίως το ΚΚΕ αλλά και άλλες μικρότερες οργανώσεις που δεν απορροφήθηκαν από το σύστημα και συνεχίζουν να αντιστέκονται σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται γιατί δεν αντιλήφθηκαν τα νέα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης : Τα ανοικτά σύνορα και την αποδόμηση των εθνικών κρατών.

Δεν κατανόησαν και δεν ανέλυσαν τον εφιάλτη του λαθρομεταναστευτικού
για το ντόπιο εργατικό δυναμικό και την ελληνική κοινωνία ούτε αντιλήφθηκαν την επίθεση στις δομές του έθνους κράτους(ορθοδοξία, ιστορία κτλ.) ως ξεπερασμένης μορφής οργάνωσης για τα γιγαντιαία υπερεθνικά μονοπώλια.

Για τους ξεπουλημένους πρώην αριστερούς τύπου Ανδρουλάκη, Δαμανάκη, Κουναλάκη δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω αυτοί είναι υπέρ του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς και το διατυμπανίζουν απερίφραστα.


Όμως δεν δημιούργησε η αριστερά την μετανάστευση.
Την μετανάστευση προκαλεί η ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη (βασική προϋπόθεση και μοιραία συνέπεια της ανάπτυξης και επέκτασης αυτού του συστήματος) και φυσικά οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη) και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις(ξενοκίνητες δικτατορίες και καθεστώτα κουίνσλιγκ).

Αυτά είναι αλφαβητικά ζητήματα που δεν πρέπει επουδενί να ξεχνάμε.
Το κόμμα του Σαμαρά αλλά και ο ίδιος τάχθηκε πάντα υπέρ των Νατοϊκών επεμβάσεων και ενέπλεξαν και την Ελλάδα σε αυτούς. Είναι από τους φυσικούς αυτουργούς των μεταναστευτικών κυμάτων και έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο και να ρίχνει τις ευθύνες αλλού.

Επίσης ο ίδιος και το κόμμα του ήταν και είναι οι πιο υστερικοί οπαδοί της Ε.Ε και της συνθήκης του Μαάστριχ και των τεσσάρων ελευθεριών που αυτή συνεπάγεται:


1) ελεύθερη διακίνηση προσώπων

2) ελεύθερη διακίνηση αγαθών

3) ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών

4) ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων.


Αυτός και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου συνυπέγραψαν τη συνθήκη του Δουβλίνου 2 που μετέτρεψαν την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών όμως κατά τα άλλα φταίνε οι ιδεοληψίες της αριστεράς.


Αναφέρθηκε επίσης στα σχολικά βιβλία και έδειξε ξαφνικό ενδιαφέρον για το πως διδάσκεται η ελληνική ιστορία. Εμείς θα του υπενθιμίσουμε ότι επί Ν.Δ και Μαργιέτας ήρθε στα σχολεία ο Ρεπούσιος συνωστισμός και πάλι ο ίδιος και μάλιστα ως υπουργός πολιτισμού σιωπούσε.


Σε πιάνει μια φυσική ναυτία όσο ψύχραιμος και αν είσαι όταν ακούς τον Σαμαρά να πλειοδοτεί σε πατριωτισμό όταν έχει μπει επάξια στο πάνθεον των δωσιλόγων της ελληνικής ιστορίας υπογράφοντας μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ την αμετάκλητα και άνευ όρων παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.


Πλειοδότησε επίσης σε τσαμπουκά εναντίον των κουκουλοφόρων και του πανεπιστημιακού ασύλου.


Είναι γνωστός ο καθαρά προβοκατόρικος ρόλος που παίζουν οι κουκουλοφόροι εναντίον του λαϊκού κινήματος, τα παραδείγματα της Marfin αλλά και της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του ΠΑΜΕ είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της δράσης τους. Άρα στη θέση τους δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Το κράτος δεν συλλαμβάνει τον εαυτό του.


Όσον αφορά τώρα το πανεπιστημιακό άσυλο.
Εδώ οι ευθύνες ειδικά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι μεγάλες. Η ανοχή που επέδειξαν στον συρφετό των μπαχαλάκηδων θεωρώντας τους και αυτούς κίνημα και φλερτάροντας μαζί τους χωρίς να διαχωρίζουν καθαρά και ξάστερα τη θέση τους και να τους απομονώσουν με την βοήθεια και των ΜΜΕ και της τεράστιας προπαγάνδας και της διόγκωσης των επεισοδίων με επίκεντρο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στο οποίο βέβαια δεν υπάρχουν φοιτητές για να το υπερασπιστούν και να το περιφρουρήσουν δημιούργησε ένα πολύ αρνητικό κλίμα στην κοινωνία που εκμεταλλεύεται ο Σαμαράς και μιλάει για το ''αίσχος του ασύλου''.

Μαζί με την διάλυση και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου έρχεται και η αστυνομοκρατία.


Το φοιτητικό κίνημα δεν προστάτευσε τις κατακτήσεις του ως κόρην οφθαλμού όπως όφειλε και τώρα το πληρώνει ακριβά.


Όσον αφορά τώρα την ξαφνική επίθεση φιλίας προς την ορθοδοξία είναι καθαρά καιροσκοπική και προεκλογική.


Για την κάρτα του πολίτη και γενικά για όλο το ηλεκτρονικό φακέλωμα ο Σαμαράς δεν έβγαλε άχνα το αντίθετο μάλιστα προανήγγειλε την ηλεκτρονική κάρτα υγείας για κάθε πολίτη ενώ αναφερόμενος στην ακίνητη περιουσία της εκκλησίας μίλησε για αξιοποίηση. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για το τι θα επακολουθήσει.


Τα πυροτεχνήματα Σαμαρά
για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών από το 74 μέχρι σήμερα, περί ισονομίας όλων των πολιτών και ''για τις κουστωδίες με τις μαύρες λιμουζίνες που προκαλούν'' δεν αντέχουν σε καμία κριτική.

Ουσιαστικά η καινούργια ατζέντα που παρουσίασε ο Σαμαράς δεν είναι καθόλου νέα. Είναι η ατζέντα Βορίδη. Όλη η φιλοσοφία της συνοψίζεται στην ατάκα του ίδιου ''είμαι εθνικοφιλελεύθερος και δεξιός''. Δηλαδή μέγιστη απάτη.


Αποδέχεται πλήρως την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τον καπιταλισμό στη σημερινή του φάση που έχει ως άμεση συνέπεια την διάλυση και την αποδόμηση των εθνών κρατών ειδικά των μικρότερων όπως η Ελλάδα και κατηγορεί το φάντασμα της αριστεράς για τις συνέπειες των πολιτικών που υποστηρίζει.


Είναι η δεξιά ηχώ της Νέας Τάξης, το διαλεκτικό συμπλήρωμα των σοσιαλοδημοκρατικών ρεταλιών του κοσμοπολιτισμού.
Σήμερα η εθνική υπόσταση και η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος έρχονται σε πλήρη σύγκρουση και ρήξη με το καπιταλιστικό πλαίσιο της ευρωχούντας. Μόνο έξω από αυτήν μπορούν να υπάρχουν.

Αυτή η ιδεολογική μεταμόρφωση της Ν.Δ και η υιοθέτηση της ατζέντας Βορίδη μόνο τυχαία δεν είναι. Τα αστικά επιτελεία αντιλαμβάνονται την οργή του κόσμου πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που αποτελούν την αχίλλειο φτέρνα της αριστεράς (στο ΚΚΕ αναφερόμαστε), όπως εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση, θέλοντας να οδηγήσουν την λαϊκή οργή προς τη λάθος κατεύθυνση.


Με αφορμή την εγκληματικότητα
θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν ακόμα πιο ασφυκτικό καθεστώς αστυνομοκρατίας, κράτος έκτακτης ανάγκης ακόμα πιο απροκάλυπτο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μοναδικές κοινωνικές ομάδες στις οποίες ο Σαμαράς έταξε κάτι (πέραν από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τοκογλύφους) είναι οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί.

Το αστικό στρατόπεδο ξέρει να αξιοποιεί τις ιστορικές του εμπειρίες και μεταλλάσσεται γρήγορα ανάλογα με τις συνθήκες και ετοιμάζει τις εφεδρείες του.


Το μεγάλο διακύβευμα είναι ποιά θα είναι η δική μας απάντηση.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP