Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Όταν ανάγεται ο καιροσκοπισμός και o τυχοδιωκτισμός σε πολιτική αρετή


Η ιστορία έχει δείξει ότι τα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα εμπορεύτηκαν ασυστόλως τη «σαπίλα» και τη «διαφθορά» του δικού τους συστήματος. ΟΛΟΙ οι αιμοχαρείς δικτάτορες ονόμασαν τον εαυτό τους «εθνοσωτήρα» και «οδηγό»
που θα καθαρίσει την κοινωνία από τα «σάπια» και «άρρωστα κύτταρα του εθνικού οργανισμού»…
Σήμερα, ιδιαίτερα σ’ αυτήν την περίοδο της προεκλογικής ψύχωσης, δημοκοπίας και του φαιού ΚΙΤΣ που ζούμε,

ΟΛΟΙ μιλούν για «ανάπτυξη», για «κάθαρση» και εναντίον της σήψης και της διαφθοράς.

Ιδιαίτερα θορυβώδεις
είναι οι φιγούρες εκείνες που αποτελούν τις γελοιογραφικές απομιμήσεις των «εθνοσωτήρων» και των δικτατόρων «οδηγών»…

Ακόμα και ο κλόουν Καρατζαφέρης παρά το γεγονός ότι έχει ξεγυμνωθεί παντελώς, συνεχίζει να θορυβεί εναντίον της «σήψης» και υπέρ των «ηθικών αξιών»!!!


Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν, να κυκλοφορούν και να πουλιούνται τόσα άγρια αποθέματα ξετσιπωσιάς και κτηνώδους δημαγωγίας, τόσοι όγκοι γλίτσας…


Φαίνεται ότι το καθεστώς έχει καταφέρει, σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, να κονιορτοποιήσει ΟΧΙ μόνο τη σκέψη, αλλά και να αποδομήσει το αλφάβητο της απλής λογικής.


Φαίνεται ότι η νεοταξική λαίλαπα,
μέσω των πολιτικών και πνευματικών της ιερατείων και κυρίως μέσω της πλύσης εγκεφάλου των φασιστικών τους ΜΜΕ, έχει συντρίψει όχι μόνο τους αρμούς της σκέψης, όχι μόνο τη διαλεκτική της κοινωνίας και της ιστορίας, αλλά και τους στοιχειώδεις κανόνες της απλής λογικής…

Φαίνεται ότι στο όνομα της αποκατάστασης δήθεν των πολιτικών αρχών και ηθικών αξιών έχει γίνει η πιο εφιαλτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις πολιτικές και ηθικές αξίες:
Έχουν αναχθεί σε πολιτικές και ηθικές αξίες και μάλιστα σε «επαναστατικές» οι «αξίες» τού να μην ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, έχουν αναχθεί σε «αξίες» ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός, το ψεύδος, το ασύστολο και πηχτό ψεύδος…

ΟΙ ΙΔΕΕΣ, οι πολιτικές ΑΡΧΕΣ και οι ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, κατακτήσεις των αγωνιστικών και επαναστατικών ανατάσεων του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ τα ακριβοπληρωμένα εφόδια μιας κοινωνίας, τα σωσίβια για κάθε αγωνιστή.


Σήμερα επιχειρείται η κατάλυση και η κατάργηση όλων αυτών, επιχειρείται η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ της κοινωνίας και των ανθρώπων από τον ΕΛΕΓΧΟ αυτών των αρχών και ηθικών αξιών, επιχειρείται η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των «σωσιβίων» μας.


Και φαίνεται
ότι σε ένα βαθμό έχει επιτευχτεί αυτή η καταστροφή η οποία συνεπάγεται και την ισοπέδωση της απλής λογικής.

Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός αυτής της παράνοιας που ζούμε, της παράνοιας να έχουν αναχθεί ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός σε πολιτική και ηθική αρετή.


Διαφορετικά δεν εξηγείται
το μέγα πλήθος των Πυθιών που καιροσκοπικά σιωπούν ή δεν αποκαλύπτουν την εκλογική τους πρόταση με ιδιοτελή τεχνάσματα του τι δεν πρέπει να ψηφίσεις…

Διαφορετικά δεν εξηγείται
να έχει αναχθεί σε πολιτική και ηθική αξία το να πετάς από τα δεξιά στα αριστερά ψηφοδέλτια κι απόψεις και από αριστερά στα δεξιά ψηφοδέλτια κι απόψεις, σκορπίζοντας θανάσιμες συγχύσεις και ισοπεδώνοντας τη σκέψη, και αυτές οι καιροσκοπικές και τυχοδιωκτικές «πτήσεις» να θεωρούνται «εξυγιαντική ελευθερία της σκέψης» και ΑΓΩΝΑΣ εναντίον του καθεστώτος.

Διαβάσαμε ένα κείμενο ενός «κλεφτοκοτά»
(κλέφτης κειμένων) και μείναμε άναυδοι, διότι ο κύριος αυτός το παίζει και ντούρος «αντιμνημονιακός», συχνά και «αντικαθεστωτικός».

Θαυμάστε
την βάρβαρη καρατόμηση κάθε πολιτικής και ηθικής έννοιας, θαυμάστε την αναγωγή του δημοσιογραφικού τυχοδιωκτισμού και «πολτού», σε αξία.

Στην αρχή κομπάζει σαν λαχαναγορίτης εναντίον της σαπίλας (η γνωστή συνταγή):


«Να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα, να δώσουμε ελπίδα στην πατρίδα, στα παιδιά μας, να σπάσουμε τα δεσμά της υποτέλειας, της κυριαρχίας των νταβάδων…, Να αντισταθούμε σε όλη αυτή την επιχείρηση εκμαυλισμού» και πολλά άλλα τέτοια ηχηρά…


Και όλα θα τα πετύχουμε με την κάλπη: τόσο φτηνή δημοκοπία!!!


Έστω.
Το άκρον άωτον όμως της τυχοδιωκτικής παράνοιας βρίσκεται σε τούτο:

Θα τα πετύχουμε γλείφοντας εκεί που φτύναμε χθες: υμνολογώντας το ΣΥΡΙΖΑ που φανατικά αφορίζαμε στο παρελθόν!!!


Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα…


Και αυτό το παζλ της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» του καθεστώτος, μέσω της κάλπης, συμπληρώνεται:


α).
«Είναι μια σοβαρή, συνεπής, αξιόλογη υποψηφιότητα, αυτή του δημοσιογράφου Μ. Γιομπαζολιά στην Α΄ Αθήνας με τη ΔΗΜΑΡ…»!!!

β).
«Πολύ καλά πάει στη Λακωνία ο Λεων. Γρηγοράκος. Απ’ τους ελάχιστους βουλευτές που έχουν πάρει πάνω τους το ΠΑΣΟΚ και το παλεύουν με αυτοθυσία. Και θα αμειφθεί γι’ αυτό…»!!!

γ).
«Ναι, ο φίλος μου ο Νάσος Αθανασίου είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας και αξίζει να… σταυρωθεί…».

δ).
Για να μην αφήσει παραπονεμένη και την Κανέλλη την εξυμνεί και αυτή…

Αν αυτά δεν είναι ολοκληρωτική ισοπέδωση κάθε κοινωνικού και πολιτικού κριτηρίου, κατασπάραξη κάθε πολιτικής έννοιας της ψήφου και αναγωγή του τυχοδιωκτισμού και των «διαπλοκών» ή των προσωπικών φιλιών, σε αξίες πολιτικής και ηθικής, τότε πράγματι έχουμε απολέσει και το αλφάβητο της πολιτικής σκέψης και της απλής ΛΟΓΙΚΗΣ…


Καταγγέλλουμε τον «εκμαυλισμό» και πράττουμε κατά τρόπο εκμαυλισμού!!!


Το εφιαλτικό μιας τέτοιας πολιτικής και ηθικής ισοπέδωσης είναι ότι αυτή αποτελεί το βάθρο του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ:
αποτελεί την απαίτηση να στέκονται υπεράνω κάθε κριτικής ο καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός…

Οι μεγαλύτεροι τυχοδιώκτες και καιροσκόποι θέλουν να αποδεσμευτούν από κάθε κριτικό έλεγχο, ακριβώς γιατί θέλουν να αποδεσμευτούν από τον ΕΛΕΓΧΟ των πολιτικών και ηθικών αρχών και αξιών.


Η δική τους «αρχή» και «αξία» είναι η «ελευθερία» να καταλύουν, χωρίς όρια και αναστολές, κάθε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και ΗΘΙΚΗ ΑΞΙΑ που κατακτήθηκε με το αίμα των κοινωνιών και των λαών…


Γι αυτό βλέπουμε ότι όλοι οι τυχοδιώκτες, ιδιαίτερα οι καρικατούρες των «εθνοσωτήρων» τύπου Καζάκη, να ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ εναντίον κάθε κριτικής που αποκαλύπτει και αναλύει τον τυχοδιωκτισμό τους και να συκοφαντούν αυτούς που τους κριτικάρουν…


Αλλά με αυτούς έχουμε ασχοληθεί διεξοδικά…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP