Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τα κοράκια των ΜΜΕ: Η προπαγανδιστική αχρειότητα δίχως όριαΟι πιο στυγνοί έμποροι πλασάρουν το εμπόρευμά τους με την πώληση «ευαισθησίας». Βεβαίως «εμπορική αναισχυντία» και «ευαισθησία» είναι δύο έννοιες αυτό-αναιρούμενες…
Οι βιομηχανίες της «ενημέρωσης» έχουν αναγάγει σε «επιστήμη» την πώληση της «ευαισθησίας».

Σε κάθε συγκλονιστικό γεγονός που προκαλεί σοκ στην κοινωνία τα εμπορικά κοράκια των ΜΜΕ σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν και να το πουλήσουν, χύνοντας νεροποντές ηθικών δακρύων και «ευαισθησίας».

Βεβαίως
αυτό το τέχνασμα της πώλησης των ηθικών δακρύων και της ευαισθησίας δεν έχει στενά εμπορικά κίνητρα. Καθορίζεται από τα συνολικά συμφέροντα του καθεστώτος και ταυτίζει το «εμπορικό κέρδος» (την πώληση του προϊόντος), με το ιδεολογικό και πολιτικό κέρδος του καθεστώτος συνολικά.

Κερδοσκοπούν τα ΜΜΕ πάνω στον σπαραγμό και τον πόνο ενός συγκλονιστικού σοκ με στρατηγικό στόχο:
Να παραποιήσουν το συγκλονιστικό γεγονός, να το απονευρώσουν από τις πολιτικές του αιχμές, να το αποχρωματίσουν, έτσι ώστε η συγκλονισμένη «κοινή γνώμη» να αποπροσανατολιστεί, να πνιγεί μέσα στις αναθυμιάσεις των γενικών ηθικών αφαιρέσων, της κάλπικης «ευαισθησίας», των ευχολογίων ΚΑΙ να αιχμαλωτιστεί μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ…

Σε αυτή, βεβαίως, την «επιστήμη» της εξαπάτησης, μέσω του κερδοσκοπικού εμπορίου κάθε δράματος (της πώλησης «ευαισθησίας») ασκούνται και τα κόμματα, οι πολιτικοί του καθεστώτος, κάθε δημεγέρτης και δημαγωγός.


Αυτό το είδαμε ολοκάθαρα και βοερά με την αυτό-θυσία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ, του συνταξιούχου πολιτικού «αυτόχειρα».


Για την αισχρότατη και αναιδέστατη εκλογική εμπορία και καπηλεία των πολιτικών γράψαμε στο άρθρο:

«Οι μελοδραματικές θρηνωδίες για τον “αυτόχειρα”».


Εδώ θα γράψουμε δυο λόγια για τα τεχνάσματα δολιότητας των ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτά της «πονηρής προοδευτικότητας».


Τα σκήπτρα εδώ τα έχει το Λαμπρακιστάν: Η πιο καλοδουλεμένη μηχανή παραποίησης, παραχάραξης και δολιότητας του καθεστώτος.


«Τα Νέα», λοιπόν, έκαναν πρώτο θέμα την «αυτοκτονία» του Δημήτρη Χριστούλα.


Σημείωση:
το έναυσμα για τη συγγραφή αυτού του κειμένου μας το έδωσε ένα καλό άρθρο, με τίτλο «ΝΕΑ: Η ανάλυση ενός πρωτοσέλιδου», που διαβάσαμε στο «ΓΡΕΚΙ»:
http://greki-gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_8375.html


Ο ίδιος ο κεντρικός τίτλος του άρθρου των «Νέων» είναι μια πελώρια απάτη. Εστιάζει σε μια γενική αφαίρεση: «Μήνυμα απόγνωσης με δημόσια αυτοκτονία».


Σύσσωμο το καθεστώς των ανδρεικέλων
μιλάει για την «απόγνωση» της κρίσης ΓΕΝΙΚΑ, συγκαλύπτοντας τους ληστές και τους δήμιους που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση..

Με αυτό το τέχνασμα της ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ και ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ «απόγνωσης» το δόλιο Λαμπρακιστάν ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ, κυριολεκτικά, τα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ιδεολογικά και πολιτικά, κίνητρα της πράξης του συνταξιούχου, Δημήτρη Χριστούλα, τον καθαρότατο πολιτικό του στόχο, την κραυγή της πολιτικής του καταγγελίας:
ΟΛΑ αυτά που σαφέστατα καταγράφονται στο «πολιτικό μανιφέστο» του…

Το λαμπρακιστάν, όπως και η «Καθημερινή»
και όλα σχεδόν τα ΜΜΕ αφυδατώνουν τη συνειδητότατη πολιτική ΠΡΑΞΗ του Δημήτρη Χριστούλα από κάθε ιστορικό, ιδεολογικό και πολιτικό χυμό και την εμφανίζουν σαν «ψυχολογικό» προϊόν της γενικής κοινωνικής απόγνωσης, σαν «ψυχαναλυτική» πράξη και ΟΧΙ συνειδητά πολιτική…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το σκίτσο: Ο «Παππούς» που δεν «αντέχει»!!!


Η έννοια του «παππού» παραπέμπει σε ένα απελπισμένο γέρο και όχι σε ένα μαχόμενο αγωνιστή, παραπέμπει στην ψυχαναλυτική «τρέλλα» και ΟΧΙ στην αγωνιστική πολιτική «τρέλλα».


Τόσο μελετημένες και καλοδουλεμένες είναι οι φόρμες της προπαγανδιστικής σημειολογίας και ΑΠΑΤΗΣ του Συγκροτήματος…


Αυτή την πονηρά δόλια σημειολογία της ΑΠΑΤΗΣ την «επενδύει» το συγκρότημα και με το σχόλιο «αλληλεγγύη»:
Εδώ πλέον «περνάνε» όλα τα ύπουλα ιδεολογήματα του καθεστώτος και της παπαδήμιας κυβέρνησης.

Το πιο αισχρό και φρενοβλαβές: Να αναλάβει το κράτος να στήσει ένα δίκτυο προστασίας των αδύνατων!!!!


Το κράτος και το κυβερνητικό του οικοδόμημα, υποχείρια της ευρω-χούντας και τα οποία δολοφονούν με πωρωμένη εγκληματικότητα, καθημερινά και ακούραστα, την ελληνική κοινωνία και το λαό της, να «αναλάβει» την προστασία των δολοφονηθέντων του: Δηλαδή να συμβάλλει στα έξοδα της κηδείας…


ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6392
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP