Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι πλειστηριασμοί σπιτιών θα κλείσουν το σπίτι της κυβέρνησης

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Η «κόκκινη γραμμή» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από μεριά της κυβέρνησης μάλλον θα γίνει η «κόκκινη γραμμή» ανοχής από μεριά της κοινωνίας.
- Ψεύδονται ασύστολα όταν λένε πως θα επιφέρει δημοσιονομικό όφελος η κατάργηση της απαγόρευσης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας. Το αντίθετο ακριβώς θα επιφέρει. Δημοσιονομικό κόστος, φτώχεια και εξαθλίωση.


- Τους κλονίζει, τάχα, ο εμπρησμός, από τον ίδιο, της κατοικίας ενός συμπολίτη μας προκειμένου να μην του κάνουν κατάσχεση; Προτίμησε να το κάψει, παρά να του το αρπάξει η τράπεζα.

- Μόνο οι τράπεζες, αυτές που βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στον πολίτη, έχουν όφελος καθώς θα τιτλοποιούνται οι κατοικίες αυτές και θα πουλιούνται «πακέτο» σε εταιρίες που έχουν ήδη συσταθεί.

- Κάτι αντίστοιχο έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Αμερική όταν έσπασε η φούσκα των στεγαστικών δανείων. Την κυβέρνηση Σαμαρά, θα τη ρίξει η πλεονεξία των καπιταλιστών τραπεζιτών, αλλά όχι τον καπιταλισμό τον ίδιο.

- Κάποιος, παλιότερα, είχε αναφέρει πως οι καπιταλιστές, για το κέρδος, είναι ικανοί να πουλήσουν ακόμη και το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουν. Το κέρδος! Ο ένας και μοναδικός Θεός τους.

- Για το τελευταίο χρειάζεται η μαζική «πλεονεξία» όλων όσων τους έχουν κλέψει τη ζωή, τα όνειρα, τις περιουσίες , την υγεία. Αυτοί που παράγουν και μόνο αυτοί, δικαιούνται να έχουν και τα μέσα παραγωγής και τα κέρδη.

- Λόγω της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους τροικανούς-εκπροσώπους των τραπεζιτών, στα υπουργικά γραφεία καταφτάνουν φορτηγά με πετσέτες για να σκουπίζουν οι υπουργάρες τον ιδρώτα τους.

- ΠαΣοΚ, ΔημΑρ, Σημίτης, Martin Schulz και άλλα «ρετάλια» της Σοσιαλδημοκρατίας συγκροτούν επιτροπή πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του «χώρου». Λίγη ντροπή περίσσεψε; Μάλλον όχι.

- Ο Βενιζέλος χαρακτήρισε «εν δυνάμει αποστάτες» όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και ρίξουν την κυβέρνηση. Μαχαιριά πισώπλατη στον Σαμαρά αφού και ο ίδιος είχε ρίξει παλιότερα το Μητσοτάκη!

- Ξέχασα! Ο Σαμαράς ότι έπραξε, τότε, το έπραξε για το καλό του τόπου και των πολιτών. Πώς γίνεται όλοι να πράττουν για το καλό του τόπου και των πολιτών και να ωφελούνται πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι; Κάλπικη λίρες όλοι τους!

- Πάντως, επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο. Όσο τα ποντίκια νιώθουν το καράβι γερό, αλωνίζουν στο αμπάρι. Όταν καταλάβουν πως βουλιάζει τρέχουν να το εγκαταλείψουν κι ας σκούζει ο αρχιποντικός.

- Οι συντάκτες της «προκήρυξης» της οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» μάλλον μπέρδεψαν τον τίτλο με το περιεχόμενο και την υπογραφή.

- Καμία αναφορά στο συμβάν. Λες και ήταν έκθεση ιδεών. Άσε που η υποτιθέμενη αντίθεσή τους στη θεωρία των «δύο άκρων», την ενισχύουν με τον επίλογό τους. «Κρύψου και φώναξε», δηλαδή. Μάλλον δεν τους βγήκε.

- Οι βουλευτές που υπεραμύνονται της υψηλής βουλευτικής αποζημίωσης προβάλλουν το επιχείρημα της ανάγκης για ανεξαρτησία των βουλευτών από οικονομικά συμφέροντα και πιέσεις.

- Πρώτον: Υπάρχει ταρίφα σε τέτοιες περιπτώσεις;
- Δεύτερον: Αυτό δεν ισχύει και για όλους τους απλούς εργαζόμενους;
- Τρίτον: Μήπως θα έπρεπε να διπλασιαστούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις για να είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες σίγουροι;
- Τέταρτον: Αυτό το περίφημο «Εγώ έγινα βουλευτής μόνο για να προσφέρω στον τόπο μου», δεν ισχύει;
- Πέμπτον: Οι «αδιάβαστοι» βουλευτές, δεν θα αποζημιώνονται;
- Έκτον: Η υψηλή βουλευτική αποζημίωση δεν αποτελεί αιτία για ελαστικοποίηση συνειδήσεων και τυφλή υπακοή στην κομματική γραμμή και όχι στα λαϊκά συμφέροντα;


ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP