Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σώπασε κυρά Δέσποινα, τα έχει χάσει ο Νότης

Πιτσιρίκος

Διχασμένος παρουσιάζεται ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, με αφορμή την Χρυσή Αυγή. Ο Νότης Σφακιανάκης τάχθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να αντιδράσει η Δέσποινα Βανδή και να την στηρίξει ο συνάδελφός της Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο Νότης Σφακιανάκης πήρε το γνωστό του ύφος «μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση» -που είχε πέραση πριν από μερικά χρόνια σε διάφορους καθυστερημένους- και είπε ό,τι μαλακία του κατέβηκε στο κεφάλι.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Δέσποινας Βανδή πως οι γονείς της ήταν μετανάστες, σε αντίθεση με τους γονείς του Νότη Σφακιανάκη που είναι αριστοκράτες από το Κέμπριτζ.

Πάντως, άργησε η Δέσποινα Βανδή να θυμηθεί πως οι γονείς της ήταν μετανάστες, αφού, όσο υπήρχαν ζώα που την άκουγαν, μας το έπαιζε πριγκίπισσα.

Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τις εμφανίσεις της με τον Νότη Σφακιανάκη σε νυχτερινό κέντρο της οδού Πειραιώς, και θα εμφανιστεί μόνη της στο Αντάρτικο Λημέρι στην Πλάκα, για να καλύψει το κενό που άφησε ο χαμός του Πάνου Τζαβέλλα.

Παράλληλα, η Δέσποινα Βανδή θα ηγηθεί του αντιφασιστικού αγώνα, αν και δεν ταιριάζει με την γκαρνταρόμπα της.

Ο Νότης Σφακιανάκης θα εμφανιστεί μόνος του στο Δαφνί, αφού οι δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής συσπείρωσαν τους φασίστες θαυμαστές του αλλά, κυρίως, τους ανεγκέφαλους που νομίζουν πως, επειδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στη φυλακή -αν και οι ίδιοι τον ψήφιζαν-, αυτοί θα πρέπει να υποστηρίζουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη και της Δέσποινας Βανδή κρίνονται πολύ επιτυχημένες, αφού τους έβγαλαν από την αφάνεια και έδωσαν νέα ώθηση στις καριέρες τους που πάνε κάπως κατά διαόλου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως λούμπεν τραγουδιστές και τραγουδιάρες που επί 20 χρόνια δεν ήθελαν να τους ρωτάνε οι δημοσιογράφοι για «τα πολιτικά» και έλεγαν πως «εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική και δεν ξέρουμε από αυτά τα πράγματα» -ειρωνεύονταν μάλιστα όσους τους ρωτούσαν-, ξαφνικά νιώθουν την ανάγκη να σπάσουν την σιωπή τους και να πάρουν θέση υπέρ ή κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και για άλλα θέματα.

Τα πράγματα είναι απλά: όσο απολιτίκ ήταν να μην έχεις άποψη για την πολιτική ζωή της χώρας τα χρόνια που τα δάνεια και οι λαμογιές έπεφταν βροχή, τόσο απολιτίκ είναι και το να εκφράζεσαι πολιτικά σήμερα που το κάνουν όλοι.

(Μια παρατήρηση: Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι ίδιοι τραγουδιστές, οι ίδιοι ηθοποιοί, οι ίδιοι τηλεπαρουσιαστές, οι ίδιοι δημοσιογράφοι, οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι όλοι. Οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν όλα, χωρίς να αλλάξει κανείς και τίποτα. Θέλουν καλύτερες μέρες με Σαμαρά, Βενιζέλο, Νότη και Δέσποινα. Ε, δεν γίνεται.)


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8026

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP