Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Αποστασία»: Αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και κολυμπήθρα του Σιλωάμ


Το Δεκέμβριο του 2010 είχαμε γράψει το άρθρο: «ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: κατάργηση των εννοιών και λέξεων».
Επισημαίναμε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα τα ανδρείκελα του Νέας Τάξης, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ανακηρύσσουν το δωσιλογισμό σε «αρετή»,

τη βαρβαρότητα σε «πρόοδο», την κοινωνική και εθνική καταστροφή σε «ανάπτυξη», το νεοφιλελεύθερο φασισμό σε «επανάσταση του αυτονόητου», τον ακρωτηριασμό των λαϊκών εισοδημάτων και την ισοπέδωση των λαών σε «αλληλεγγύη», τη δολοφονία της ελπίδας σε «όραμα», την κόλαση σε «παράδεισο» κ.λπ…
Σήμερα έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ευτελισμού των εννοιών και των λέξεων: το φρικώδες νεοταξικό έργο αντιστροφής των εννοιών και της ψυχρής εκτέλεσης των κανόνων της λογικής και της νόησης…».


Τον Ιούλιο του 2011 γράψαμε το άρθρο: «Το «Λεξικό» της Νέας Τάξης».

Σε αυτό επεξεργαστήκαμε πιο αναλυτικά τη δολοφονία των εννοιών και των λέξεων και σχηματίσαμε ένα πρώτο «Λεξικό» των βαρβάρων, πάνω σε κάποιες χαρακτηριστικές έννοιες οι οποίες αποκαλύπτουν περίτρανα τον βαθμό της ισοπέδωσης και υποκατάστασης του περιεχομένου τους.
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5835


Η νέα μυθολογία περί «αποστασίας» εντάσσεται μέσα σ’ αυτήν την κατασκευή του «Λεξικού» του 4ου Ράιχ, δηλαδή στην καρατόμηση των εννοιών και των λέξεων, στην αντιστροφή του περιεχόμενού τους.

Η νέα, όμως, αυτή μυθολογία έχει και μια άλλη διάσταση: την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, το «ξέπλυμα»…

Η καρατόμηση των εννοιών και των λέξεων, η αντιστροφή τους, πάντα λειτουργεί στα διπολικά καθεστωτικά πλαίσια του «δεξιού» και «αριστερού» παπουτσιού της νέας βαρβαρότητας.

Η κυβέρνηση των δωσίλογων ανδρεικέλων με αιχμή τη πασοκική λευχαιμία, αναπτύσσει το μύθο της «αποστασίας» (η παλιά αποστασία αναπαράγεται σαν φάρσα) και η καθεστωτική, «αριστερή» αντιπολίτευση τον χρησιμοποιεί (άρα και τον νομιμοποιεί αυτόν το μύθο) για να ξεπλύνει τμήματα αυτού του κυβερνητικού δωσιλογισμού.

Να δούμε τι ακριβώς είπε ο Τσίπρας:


«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας... θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

Πάνω σ’ αυτά τα λόγια επιχείρησαν, οι σημερινοί ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ και τα όργανα του 4ου Ράιχ, να βρικολακιάσουν τη μαύρη ιστορική περίοδο της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ των βασιλικών ανδρεικέλων, της ιστορικής και μοχθηρής δεξιάς.

ΕΔΩ η αυθάδεια του γελοίου και η δολοφονική υστερία αυτής της κυβέρνησης εναντίον του ελληνικού λαού, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ μια τέτοια «αποστασία» ελκυστική και νομιμοποιημένη, συνακόλουθα καθιστούν και την πρόταση του Τσίπρα «ελκυστική».

Η πρόταση, όμως, του Τσίπρα είναι μια κολυμπήθρα του Σιλωάμ:
«όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας... θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».

Με πιο απλά λόγια αυτό που προτείνει ο Τσίπρας είναι το «ξέπλυμα» εκείνων που έχουν βουτηγμένα τα δωσίλογα και δολοφονικά χέρια τους στο αίμα του ελληνικού λαού…

Να ακολουθήσουν, δηλαδή, το παράδειγμα της Θεωδόρας Τζάκρη!!!

Να λοιπόν που και για τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στο όνομα του «αγίου» σκοπού, αυτού της εκλογικής κυβερνητικής αναρρίχησης, κάθε μέσον είναι επιτρεπτό, κι αυτό του «ξεπλύματος» των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ, συνεπώς, καρατόμηση των εννοιών και των λέξεων, συνακόλουθα και των αγωνιστικών Ηθικών Αξιών…


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8006

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP