Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τρέμε αδιαφάνεια, τρέμε τρόικα, χάθηκε η μπάλα στα σχολεία

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- «Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας» είχε δηλώσει μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο τρισμέγιστος διαγγελματίας Αντώνης ο Σαμαράς. Πουθενά ντροπή;
Ποιος έκανε τις προσλήψεις με παχυλούς μισθούς;
- Η καταγγελία ποιους αφορούσε; Τους δικούς του που τη διοίκησαν όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ ή τα συνεταιράκια του στο ΠαΣοΚ όταν ήταν εκείνο κυβέρνηση; Λογοδότησε κανένας; Θα επέμβει εισαγγελέας;


- Και γιατί δεν χώνει στη φυλακή όσους δημιούργησαν την αδιαφάνεια; Τι φοβάται; Ούτε φίλοι του είναι ούτε στο ίδιο κόμμα με αυτόν βρίσκονται ούτε στο κόμμα με το οποίο συγκυβερνούν.

- Βγάλτα όλα στη φόρα τρισμέγιστε διαγγελματία. Διαφάνεια παντού. Την αντέχεις ή θα σε τυφλώσει; Τι φοβάσαι; Μήπως πέσει πολύ φως και κάψει όλους όσους μας κυβέρνησαν;

- Πες μας, πόσα ευρώ εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο από τα ιδιωτικά κανάλια για τη χρήση των συχνοτήτων όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας τους; Μηδέν;

Είπες «μηδέν»; Εντάξει, αυτό δεν το λες σκάνδαλο!!

- Ωραία! Στην ΕΡΤ υπήρξε αδιαφάνεια. Στο υπουργείο πολιτισμού επί των ημερών σου υπονοείς ότι οι προσλήψεις ήταν αξιοκρατικές; Ναι, μωρέ! Το ξέχασα. Άξια περιοχή η Μεσσηνία και μόνο αυτή σε όλη την επικράτεια.

- Πες μας για τους διορισμούς τέκνων και συγγενών σε θέσεις υπαλλήλων της Βουλής που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πες μας για την απαλλαγή των βουλευτών από τα διόδια.

- Θυμάμαι το περίφημο διάγγελμά σου, Αντώνη μου, για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και δακρύζω από θυμό γιατί η μόνη παροχή που ανακοίνωσες από τότε είναι το δωρεάν Wi-Fi.

- Και τώρα; Μπούκαρες στην ΕΡΤ με τα ΜΑΤ και ο μόνος που σε στήριξε ήταν ο Άδωνις-Σπυρίδωνας και μάλιστα από το Καζακστάν όπου βρίσκεται. Αλήθεια τι πήγε να κάνει εκεί; Να πουλήσει βιβλία ή να προσλάβει γιατρούς;

- Όχι! Ψέματα, σε στήριξε και ο Λοβέρδος αλλά αυτός δεν πιάνεται. Δεν «τραβάει» το κόμμα (Wink του και το έριξε στα γενόσημα. Μέχρι χτες κατηγορούσε κι αυτός την τρόικα!!! Θα πάθουμε παράκρουση.

- Πλάκα-πλάκα, οι μόνοι θερμοί υποστηρικτές του Σαμαρά το τελευταίο διάστημα είναι το δίδυμο Άδωνις-Βορίδης. Λογικό, θα μου πείτε. Η ΝΔ δεν πρέπει να καταρρεύσει γιατί ο Βορίδης σε ποιο κόμμα θα γίνει αρχηγός;

- Το ακούσατε το καινούργιο σχετικά με την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς; «Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους φτωχούς και για αυτούς που δεν διαθέτουν άλλα περιουσιακά στοιχεία».

- Αυτά είπε ο Χατζηδάκης.
Δεν έχεις τίποτα; Μάλλον τη γλυτώνεις, προς το παρών. Έχεις κανένα χωραφάκι χέρσο ή σπίτι πατρικό; Να πας στο πατρικό σου ή να στήσεις τέντα στο χέρσο για να μένεις. Μου θες και κατοικία!

- Πάει κι αυτή η κόκκινη γραμμή, πάει κι αυτό το «αδιαπραγμάτευτο», πάει κι αυτή η «επανάσταση» της κυβέρνησης. Ο Αντώνης και ο Βαγγέλης, ξανάθαψαν το τσεκούρι του πολέμου με την τρόικα.

- Από φίλους εκπαιδευτικούς μαθαίνουμε
ότι οι μηδενικές προσλήψεις εκπαιδευτικών πέρυσι και φέτος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα σχολεία.«Οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων έχουν χάσει τη μπάλα», μας λένε.

- Αδιαφάνεια
στις τοποθετήσεις, μετακινήσεις σε δύο, τρία, τέσσερα και πέντε σχολεία, τοποθετήσεις και ανακλήσεις τοποθετήσεων. Προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι μέχρι που η μύγα ψοφάει.

- Τα περίφημα «projects», το υπερμάθημα , η συμπύκνωση της γνώσης, η αδυναμία της Αννούλας, ή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ή τώρα ξεκινούν. Ενδεικτικό των έργων του σημερινού και των προηγούμενων υπουργών.

- Αλλά και οι αιρετοί εκπρόσωποι στα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ όπως μας λένε, πολλές φορές, συντάσσονται ευθέως με τη Διοίκηση, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο ούτε μία καταγγελία να κάνουν όταν διαπιστώνουν αυθαιρεσίες.

- Αρκετοί, μας λένε, αιρετοί είναι και διευθυντές σχολικών μονάδων, κάτι το οποίο μοιάζει λίγο οξύμωρο. Δεν μπορεί και να διοικούν και να ελέγχουν τη Διοίκηση προασπίζοντας τους εκπαιδευτικούς. Δύο καρπούζια σε μια μασχάλη;

- Σε δημοτικό σχολείο της Β’ Αθήνας, τα βιβλία μπήκαν σε κλήρωση λόγω έλλειψης. Έφταναν μόνο για το ένα τμήμα από τα δύο που είχε η τάξη. Το άλλο τμήμα θα περιμένει την κοπή των επόμενων δέντρων…Καλή Χρονιά!

- Μη μιλάμε για κληρώσεις γιατί μας ακούει και ο Μελισσανίδης. Μετά τον ΟΠΑΠ, δεν το’ χει σε πολύ να αναλάβει και τα σχολικά βιβλία!

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP