Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Έφυγε ο Γιάννης Καλαμίτσης: Ένα ελεύθερο και ατίθασο πνεύμα…


Ο Γιάννης Καλαμίτσης ήταν φίλος και ένθερμος υποστηρικτής του περιοδικού «ΡΕΣΑΛΤΟ»…
Θα τον αποχαιρετίσουμε με τους στίχους του Γεσένιν:


«Και σ’ αποχαιρετάω φίλε, χωρίς χειροσφιξίματα και λόγια.
Μη μου πικραίνεσαι. Σβήσε τη θλίψη από το μέτωπό σου.
Σε τούτη τη ζωή δεν είναι καινούργιο να πεθαίνεις,
Μα και να ζεις δεν είναι πιότερο καινούργιο.


Διαβάστε ένα μικρό αφιέρωμα, Το πήραμε από ΕΔΩ:
http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6268.html




Ενας υπέροχος άνθρωπος… Ένας γλυκύτατος ραδιοφωνάνθρωπος… Ταξίδεψε για τη γειτονιά των Αγγέλων…
Καλό ταξίδι υπέροχε άνθρωπε, θεατρικέ συγγραφέα, τραγουδοποιέ…


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Γιάννης Καλαμίτσης,μετά από την πολύμηνη νοσηλεία του στο "Σισμανόγλειο". Ο Γιάννης Καλαμίτσης, που τα τελευταία χρόνια έλεγε την "καλημέρα" του από τη συχνότητα του Real fm έχασε τη μάχη με τη νεφρική ανεπάρκεια που εδώ και πολλούς μήνες είχε επηρεάσει γενικότερα την υγεία του.

Αυτός ήταν ο Γiάννης Καλαμίτσης

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων.

Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δηλώνει φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.

Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο Πρωινές χειρηλασίες με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Από την περασμένη χρονια, για λόγους υγείας,αποφάσισε να λέει την πρώτη καλημέρα τσ Σαββατοκύριακα διατηρώντας πάντα στις εκπομπές του στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα).

Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου (Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σ' αγαπώ, Χώμα Ελληνικό κτλ). Κάποια εξ αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP