Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Οι κατοχικές δυνάμεις στέλνουν τελεσίγραφα και τα ανδρείκελα πανικόβλητα εκτελούν…


Από την αρχή των Μνημονίων επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο: Πλήθος και συνεχόμενων τελεσιγράφων από την ΕΕ και τους εντολοδόχους της (τρόικα) και άμεση εκτέλεση από τις εδώ «ελληνικές» κυβερνήσεις: ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα κυβέρνηση Σαμαρά…

Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται για να αντιληφτούν κάποιοι της αποστεωμένης «κομμουνιστικής αριστεράς», ότι βρισκόμαστε κάτω από μια βάρβαρη και ασφυκτική κατοχή του ευρω-φασισμού και της γερμανικής του αιχμής;

Τώρα νέα τελεσίγραφα βάζουν σε νευρική κινητικότητα τους εγχώριους διαχειριστές του κατοχικού καθεστώτος.

Εκτός από τον τυφώνα των απολύσεων στο Δημόσιο τα τελεσίγραφα περιλαμβάνουν και ένα νέο πακέτο μέτρων για τη διετία 2014-2014: Νέες άγριες φορο-επιδρομές, κατασχέσεις και χαράτσια:

Πιο συγκεκριμένα το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει:

• Ληξιπρόθεσμα χαράτσια στην Εφορία: Στο επόμενο διάστημα το «μαρκάρισμα» θα πάρει ασφυκτικές και μαζικές διαστάσεις, ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ούτε και στη νέα ρύθμιση. Η αδυναμία αποπληρωμής θα συνεπάγεται προσαυξήσεις με τη μορφή τόκων υπερημερίας στο 8,75%!

• Χαράτσι ακινήτων: Η απογείωση των αντικειμενικών τιμών από το β' εξάμηνο του 2013 θα επιφέρει αυτόματα και ανατιμήσεις τόσο στο χαράτσι που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ, όσο και σε μια σειρά από άλλα τέλη και φόρους που συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές.

Αυτά τα χαράτσια τα έχει βαφτίζει η κυβέρνηση «ενιαίο φόρο ακινήτων» και για φέτος θα συνεχίσουν να το εισπράττουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

• Χαράτσια «αλληλεγγύης»:
Μεθοδεύεται η επιβολή «τέλους αλληλεγγύης» σε κάθε είδους παροχές των ασφαλιστικών ταμείων. Τα αφορολόγητα που υπήρχαν σε ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, σε νοσήλια, επιδόματα τοκετού κ.ά. καταργούνται…

• Απολύσεις στο Δημόσιο: Σε άμεση εφαρμογή μπαίνουν τα προγράμματα «κινητικότητας» στο Δημόσιο. Επίκειται η έγκριση των «τριμηνιαίων πλάνων» για τις απολύσεις, έτσι ώστε το 2014 να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση προσωπικού κατά 150.000 άτομα σε σχέση με το προσωπικό που υπηρετούσε το 2010.

Διαβάστε και το παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, εδώ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/04/3.html


Τελεσίγραφο από ΕΕ-τρόικα για συμφωνία και απολύσεις ΔΥ -Εκτακτη σύσκεψη των "3" συγκαλεί ο Σαμαράς

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ξαφνικά η κυβέρνηση, καθώς τρόικα και ΕΕ εντείνουν τις πιέσεις, ζητώντας τελεσιγραφικά να ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις, με μια συμφωνία που θα κλείνει όλες τις εκκρεμότητες και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Περιθώρια αντίδρασης ή "διαφυγής" δεν φαίνεται να υπάρχουν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, επί του πρακτέου. Η σύσκεψη θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά τις επαφές τους με τους τροϊκανούς και τα όσα
ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, Σαμαράς και Στουρνάρας φαίνεται πως έχουν πεισθεί ότι οι πιστωτές μας δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από την απαίτηση για απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα, με βάση χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνεται στην τωρινή συμφωνία με την τρόικα.

Την αίσθηση αυτή θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός στους Βενιζέλο-Κουβέλη,
ζητώντας τους να συμφωνήσουν σε χειρισμούς που θα φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και παράλληλα θα επιμερίσουν - και κατά το δυνατόν θα περιορίσουν- το πολιτικό κόστος .

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να προλειάνουν το έδαφος, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για "κατά κύματα" απομακρύνσεις υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Σαμαράς κάνει την πρώτη κίνηση: Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην «Ημερησία» του Σαββάτου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης χιλιάδων άλλων υπαλλήλων πέραν των επίορκων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

Πριν δώσει τη συνέντευξη στην εφημερίδα, είχε πάρει το μήνυμα από το Eurogroup, όπου συμμετείχε ο κ. Στουρνάρας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προειδοποίησαν ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου, αν δεν κλείσει μέχρι την Τρίτη η συμφωνία με την τρόικα. Τόνισαν μάλιστα ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι το θέμα δεν είναι οι επίορκοι - ή οποίοι ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα θα φύγουν - αλλά η δραστική μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, με απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού.

Για τις απόψεις της Κομισιόν
έχει ενημερωθεί βέβαια η τρόικα, που ζητά τώρα να γίνει μια συνολική συμφωνία με την κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα των απομακρύνσεων και τους αριθμούς των απολυομένων.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου
έχουν ζητήσει μάλιστα να τους δοθούν αναλυτικά τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα για τις αποχωρήσεις υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, πέραν των επίορκων.

Το "φίδι από την τρύπα" καλούνται τώρα να βγάλουν οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, "εφευρίσκοντας" επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα και καταφεύγοντας σε επικοινωνιακούς χειρισμούς στο εσωτερικό. Μετά τη σημερινή σύσκεψη αναμένονται κι άλλες μέχρι την Τρίτη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων με υπουργούς και εκπροσώπους των τριών κομμάτων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7403
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP