Τρίτη 30 Απριλίου 2013

«Κοινωφελής Εργασία»: Το «όχημα» της νέας δουλείας

Ο εργασιακός Μεσαίωνας επιβάλλεται για τη …μείωση της ανεργίας!!!
Τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας έγιναν στο όνομα της «δημοκρατίας» και «ελευθερίας», στο όνομα της …σωτηρίας της!!!
Τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον των εργαζομένων έγιναν κι αυτά για το …καλό τους!!!
Την ίδια συνταγή ακολουθεί και η κυβέρνηση της τρικομματικής «συναίνεσης».
Ψήφισε τροπολογία για την «ωφέλεια» των ανέργων που προωθεί, νομοθετεί και παγιώνει το σύγχρονο δουλοκτητικό καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις: Ένα νέο ζοφερό και αποτρόπαιο Μεσαίωνα.


Επιβάλει, δηλαδή, τη νέα δουλεία στο όνομα της «Κοινωφελούς Εργασίας»!!!

Το δόλιο και αποτρόπαιο αυτό τέχνασμα το «εμπνεύστηκε» το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που έχει εκπαιδευτεί στις μεγάλες ιστορικές πλαστογραφίες, στους θηριώδους σφετερισμούς, στην ισοπέδωση των πάντων, στην ΑΠΑΤΗ και στην αλαζονική δολιότητα.


Είναι αυτό το κόμμα της νέας δεξιάς που εφάρμοσε πιο συστηματικά και μοχθηρά τη συνταγή του πλανητικού φασισμού:
Καταστρέφουμε, αφήνουμε πίσω μας συντρίμμια και αποκαΐδια, περνάμε χαλύβδινα στεφάνια γύρω από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας, πάντα στο όνομα της «προόδου», του «εκσυγχρονισμού», της «δημοκρατίας» και του «σοσιαλισμού»…

Αυτή η «αριστερά» της Νέας Εποχής, πριν πεθάνει και δώσει τη σκυτάλη στην καρικατούρα της (ΣΥΡΙΖΑ), «εμπνεύστηκε» το τέχνασμα της «Κοινωφελούς Εργασίας»: Το «όχημα» της νέας δουλείας…

Μια νέα, λοιπόν, νάρκη για την ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών υπολειμμάτων και την πτώση του εργάτη σε καθεστώς δουλείας.

Σύμφωνα με αυτή την κτηνώδη δουλοκτητική τροπολογία της «κοινωφελούς Εργασίας» (!) οι άνεργοι θα απασχολούνται για μερικούς μήνες και θα παίρνουν:
«19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490 ευρώ μηνιαίως για τους ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών» (παρ. 5 της τροπολογίας).

Υπόμνηση 1η

Ο ΣΕΒ, πριν από μια εβδομάδα επισήμανε τούτο: Σημασία δεν έχει το ύψος του μισθού. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει είναι η δουλειά και με όποια αμοιβή ελεήσουν κράτος και εργοδότες…

Τα ανδρείκελα εκτέλεσαν αμέσως την εντολή…

Υπόμνηση 2η

Σήμερα, ο κατώτατος μισθός είναι στα 586 ευρώ μεικτά για τους άνω των 24 ετών και 511 μεικτά για τους κάτω των 24 ετών (ο «καθαρός» φτάνει περίπου τα 490 και 420 ευρώ αντίστοιχα).

Υπόμνηση 3η

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα εναργίας, πριν τη μείωσή του, το 2012, ήταν 460 ευρώ, δηλαδή σχεδόν όσο είναι σήμερα ο μηνιαίος μισθός για τους άνω των 25 ετών και περισσότερο από το μηνιαίο μισθό για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών!

Με τη δουλοκτητική αγχόνη της «Κοινωφελούς Εργασίας» οι άνεργοι θα απασχολούνται ΠΛΗΡΩΣ (οκτώ και πλέον ώρες), με το επίδομα ανεργίας που έπαιρναν πριν από ένα χρόνο και μάλιστα χωρίς να θεωρούνται εργαζόμενοι αλλά «ωφελούμενοι άνεργοι»!!!

Γίνεται ολοφάνερο ότι επιβάλλεται, με πλαίσιο τα εκατομμύρια ανέργους (διαρκώς και αλματωδώς αυξανόμενους) ένα καθεστώς ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ δουλείας, ένα καθεστώς που θα ρίξει και αυτούς που εργάζονται με τους τωρινούς πετσοκομμένους μισθούς, στο καθεστώς των απασχολούμενων «κοινωφελώς»: Δούλους που θα εκλιπαρούν ένα φιλοδώρημα χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε αυτών των καταστρατηγημένων Συμβάσεων Εργασίας…

Η σταθερή και μόνιμη, συνεπώς εργασίας ρίχνεται στον καιάδα της καπιταλιστικής κακουργίας.

Ταυτόχρονα, με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται οι εργοδότες από τις εισφορές:

«...προβλέπεται, ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλλουν στα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία ασφαλίζουν μισθωτούς, επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες αυτές θέσεις εργασίας»!

Αυτή, λοιπόν, τη ΦΡΙΚΗ της δουλείας, την εμφανίζουν τα απανθρωπάρια της κυβέρνησης, αυτά τα δωσίλογα ανδρείκελα του κεφαλαίου, σαν «ανάσχεση» της ανεργίας και σαν «κοινωφελές έργο»!!!

Τέτοια κομπάζουσα θηριωδία κτηνωδίας και απάτης…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP