Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι τραπεζοσωτήρες!

ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ



Μέχρι εχθές έφταιγε το μεγάλο κράτος με τις πολλές κρατικές επιχειρήσεις, ο διεφθαρμένος λαός της Ελλάδας της Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας.
Σήμερα φταίνε οι τράπεζες στην Κύπρο για την «κρίση». Οι τράπεζες φταίνε για την «κρίση» και στην Ελλάδα. Το ομολογούν όλοι πλέον, καθηγητάδες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Το ομολογούν τώρα γιατί χοντραίνει το παιχνίδι και πρέπει να δικαιολογήσουν το κλέψιμο των καταθέσεων.


Ποιούς έχουν βάλει τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή για να μας σώσουν απο τους κακούς «διαχειρηστές» των τραπεζών; Απο τους κακούς τραπεζίτες; Τους ίδιους «κακούς τραπεζίτες» που κατονομάζουν ως υπεύθυνους για την κρίση.

Ο πρώτος μεγάλος σωτήρας-τραπεζίτης για την Ελλάδα ήταν ο Παπαδήμος. Τόσο μεγάλος που τον έκαναν και πρωθυπουργό.

Απο το 1994 έως το 2002 ήταν Διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας.
Από το 2002 εως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ναι, αυτός ο μεγάλος τραπεζίτης, ο Παπαδήμος, ήξερε πως να βγούμε απο την κρίση που δημιούργησαν οι τράπεζες.

Υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν ο Σαχινίδης, ο οποίος ήταν στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα στην διεύθυνση μελετών. Εργάστηκε και στο ΙΟΒΕ, το ίδρυμα των βιομηχάνων.

Επίσης στο ΙΟΒΕ προέδρευσε ο Στουρνάρας ο οποίος ως πρόεδρος του ιδρύματος των βιομηχάνων είχε προβλέψει το 2009 ότι απο την κρίση θα βγούμε το 2012. Τελικά απο την κρίση δεν βγήκαμε αλλά ο Στουρνάρας έγινε υπουργός οικονομικών το 2012.

Ο Στουρνάρας έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος και πρόεδρος στην Εμπορική Τράπεζα. Παρέλαβε την Εμπορική Τράπεζα, την δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα στην Ελλάδα και την έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με αποτέλεσμα να πουληθεί στην Γαλλική Credit Agricole.
Τόσο καλός είναι για υπουργός!

Είναι μεγάλος ο κατάλογος απο υπουργούς που έχουν εργαστεί στις τράπεζες. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο κατάλογος με τους Υπουργούς που έχουν εργαστεί σε οργανισμούς του δημοσίου απο την στιγμή που πήραν το πτυχίο τους. Τους έχει αναθρέψει το Δημόσιο, το Δημόσιο που θέλουν να καταστρέψουν τώρα για το πουλήσουν στις πολυεθνικές. Αυτοί έκαναν το Δημόσιο αυτό που είναι, αυτοί έκαναν και τις τράπεζες αυτό που είναι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «πετυχημένου» υπουργού και τραπεζικού, είναι και ο Σαρρής, ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου. Αφού ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1972 στην Τράπεζα Κύπρου μεταπήδησε στην παγκόσμια τράπεζα το 1975 όπου έμεινε μέχρι το 2004. Απο το 2005 εως το 2008 ήταν υπουργός οικονομικών, όπου εισήγαγε την Κύπρο στο Ευρώ. Στην συνέχεια ήταν πρόεδρος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας μέχρι το 2012!!!

Αυτός ο τύπος λοιπόν, που είναι με τα όλα του μέσα στις τράπεζες και τους οργανισμούς, απο τα γεννοφάσκια του υπηρετεί αυτό το σύστημα που μας κατέστρεψε έδωσε συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα του μέγκα. Τι είπε στον μεγάλο δημοσιογράφο;

Οτι κακώς οι τράπεζες έδιναν δάνεια με ελαστικούς όρους, ότι κακώς έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις. Αυτό και εαν είναι θράσος.

Θράσος είναι και ολόκληρη η ενημέρωση του μέγκα. Έκανε εκπομπή ο Τσίμας για να μας πεί οτι ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ήταν σάπιο αφού έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις αλλά και ότι έκαναν ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Δεν μας είπαν στο μέγκα με τι εγγυήσεις πήραν απο τις τράπεζες δάνειο ενενήντα εκατομμυρίων ευρώ. Τι εγγυήσεις είχαν; Τις κάμερες που νοικιάζουν; Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα; Το ενοικιαζόμενο κτήριο; Ενενήντα εκατομμύρια δάνειο για το κανάλι αλλά δεν πληρώνει τις εταιρείες που συνεργάζεται με αποτέλεσμα όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν εργαστεί σε σίριαλ και εκπομπές να είναι απλήρωτοι.

Τα συμπεράσματα δικά σας για τους σωτήρες που μας έσωσαν απο την χρεοκοπία!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7395


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP