Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η χούντα του ’67 και η πλανητική χούντα


Το έχουμε γράψει πολλές φορές: «Η χούντα της 21ης Απριλίου μπροστά στην πλανητική χούντα που ζούμε σήμερα φαντάζει σαν αποκριάτικος καίσαρας».
Σήμερα ζούμε μια κοινοβουλευτική χούντα δωσίλογων ανδρεικέλων του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Ακριβέστερα:

Ζούμε τη χούντα μιας νέας δουλείας, τη χούντα των νέων αποικιοκρατών, τη χούντα της διεθνούς μαφιόζικης τοκογλυφικής κακουργίας, που μέσω των εγχώριων δωσίλογων εντολοδόχων τους, εκτελούν, εν ψυχρώ και με μοχθηρία ασυνήθιστη, την ελληνική κοινωνία και το λαό της.

Η εκτέλεσή μας σήμερα είναι πολυπλόκαμη και πολυεδρική. Εκτέλεση μεσαιωνικού χαρακτήρα και βασανιστηρίων, δουλοκτητικών εποχών:


α). Άγρια και διαρκής καταλήστευση μισθών, συντάξεων, λαϊκών εισοδημάτων: Η κτηνωδία της κερδοσκοπικής απληστίας των κεφαλαιοκρατών ληστών σε μορφές παράνοιας…

β). Βάναυση κατάργηση του κοινωνικού κράτους και κάθε οικονομικής και κοινωνικής κατάκτησης των εργαζομένων, αδίστακτη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων και της λαϊκής αποταμίευσης.

Έχουν στα σκαριά και την κλοπή των τραπεζικών καταθέσεων, και αρχίζουν να προωθούν και να υλοποιούν και τις κατασχέσεις των κατοικιών.

Η «δημιοκρατία» του ευρω-φασισμού στις πιο μακάβριες γκριμάτσες της…

γ). Μεσαιωνικά χαράτσια, με συνεχόμενες ριπές.

Εδώ τα σχόλια περιττεύουν…

δ). Καταλήστευση του εθνικού πλούτου της χώρας και μαζικό ξεπούλημα κάθε δημόσιας επιχείρησης. Τα πάντα ιδιωτικοποιούνται και «δωρίζονται» στους μαφιόζους της διεθνούς επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής μαφίας: Στην πλανητική χούντα του κεφαλαίου…

ε). Κατακρεούργηση, καταστροφική ισοπέδωση και εξαθλίωση της «μεσαίας τάξης», ιστορικών διαστάσεων: Εκατοντάδες μικρομεσαίες, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο…

στ). Αλματώδης διόγκωση των «στρατοπέδων ανεργίας». Οι άνεργοι έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Προσεγγίζουν το εφιαλτικό ποσοστό του 30%...

Αυτά και μόνο δείχνουν ότι η σύγχρονη χούντα του ευρω-φασισμού έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «καπνίζοντα ερείπια», σε ΑΠΟΙΚΙΑ της τοκογλυφικής και χρηματιστηριακής ασέλγειας, σε ένα καθεστώς σύγχρονης δουλείας…



Η τραγωδία, όμως, δεν έχει τέλος,
δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική και κοινωνική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ αυθάδεια του φασισμού του 4ου Ράιχ και των δωσίλογων ανδρεικέλων της.

Επεκτείνεται και στη σφαίρα των ΙΔΕΩΝ, σε κάθε πτυχή της Πολιτικής και της Ηθικής, σε κάθε επίπεδο της πνευματικής ζωής.

Ζούμε τη χούντα ενός νέου σκοταδισμού: Τον ακραίο και μοχθηρό ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ του σύγχρονου πλανητικού φασισμού.

Το μίσος για τη σκέψη, τις Ιδέες και τη Βούληση έχουν πάρει αποτρόπαιες μορφές.

Σε ένα παλιότερο άρθρο μας, «Η Χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός», συνοψίζαμε τα «ιδεώδη» αυτού του πλανητικού φασισμού:


«Το ιδεώδες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας είναι η υπνωτική αρμονία, η μηχανοποίηση της σκέψης, ο λήθαργος του υποκειμένου. Γι αυτό οι μηχανισμοί της πλανητικής Χούντας στοχεύουν:

1). Στην αποδόμηση της ιστορίας, της συλλογικής συνείδησης και των αγωνιστικών παραδόσεων. Κατακερματίζουν τον «παλαιό» κοινωνικό ιστό, με πρόσχημα την ενημέρωση και τον προβληματισμό. Κατακερματίζουν τον «ιστό» της σκέψης και της Έκφρασης με πρόσχημα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

2). Στην παράλυση της σκέψης και της βούλησης.
Υποσκάπτουν τη λογική αποδομώντας κάθε αυτονόητο και κάθε κοινωνικό κριτήριο. Η «νέα λογική» θεωρεί κάθε άποψη εξ ίσου έγκυρη, γιατί ο καθένας είναι φορέας της δικής του αλήθειας.
Καταργούν στην πράξη τη λογική, όταν υποβιβάζουν σύνθετες έννοιες στο επίπεδο των αγοραίων απλουστευτικών εξισώσεων.
Καταστρέφουν τη σκέψη με τις σούπες των κοινοτοπιών και την ασυδοσία της «ατομικής άποψης».
Παραλύουν τη λογική διαμέσου της τυπικής και της «δημοκρατικής» τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίου και αδίκου, θύματος και θύτη, καταπιεσμένων και καταπιεστών, βίας και αντι-βίας, καλού και κακού κλπ.
Καταστρέφουν, τέλος, κάθε κοινωνικό, ταξικό, πνευματικό, ηθικό, εθνικό, θρησκευτικό έρεισμα του ανθρώπου με το δογματικό πλουραλισμό.

3). Στην κατασκευή πραγμάτων και ανθρώπων χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς: «Ανοικτά σύνορα», πολύ-πολιτισμικός πολτός, ανοχή χωρίς όρια, πάθη και ένστικτα χωρίς όρια, δηλαδή άνθρωποι χωρίς αναστολές, χωρίς δισταγμούς, χωρίς ενοχές, νοσηρά ατομικιστές, εν δυνάμει απατεώνες και που θα είναι περήφανοι για το ρεαλισμό τους και τον κυνισμό τους…

…Με δύο λόγια η σύγχρονη δικτατορία της Νέας Τάξεις έχει ως έμβλημά της το μίσος για τη σκέψη και τη βούληση και στοχεύει στην κατασκευή ανθρώπων δειλών, μοιραίων και άβουλων οι οποίοι θα ανέχονται τα πάντα και θα παρακολουθούν, δίχως να το αντιλαμβάνονται, την αποσάθρωση και αποτέφρωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος…

Με τη Χούντα των συνταγματαρχών είχαμε να κάνουμε με συμβατικό πόλεμο. Αυτή μας δίωκε, μας φυλάκιζε, μας βασάνιζε, αλλά διατηρούσαμε πλήρη διαύγεια του πνεύματός μας, είχαμε επίγνωση της ήττας μας. Γνωρίζαμε δηλαδή ότι η εξωτερική ελευθερία μας είχε αλωθεί, αλλά η ελευθερία της σκέψης και της βούλησής μας, συνακόλουθα και της δράσης μας, παρέμενε αλώβητη. Συνεπώς η υποδούλωσή μας ήταν προσωρινή.
Με τη σημερινή Χούντα της Νέας Τάξης ο πόλεμος είναι αόρατος, δραματικά πιο επικίνδυνος και καταστροφικός από ένα συμβατικό πόλεμο. Σήμερα ο εχθρός (η πλανητική Χούντα) στρέφεται επιπλέον και κατά της λογικής, για να την απορρυθμίσει, στρέφεται και κατά της βούλησης, για να την αλώσει.

Η Νέα Χούντα εξοντώνει δηλαδή και τη σκέψη και τη βούληση, με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος ώστε να έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους…».


Το άρθρο μαζί με πολλά άλλα κείμενα για την 21η Απριλίου θα τα βρείτε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3297
Επίσης και άλλα σχετικά κείμενα για την 21η Απριλίου (το θέμα το έχουμε εξαντλήσει από όλες τις πλευρές του), θα τα βρείτε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4404

Να γιατί λέμε ότι η χούντα των συνταγματαρχών φαντάζει σαν αποκριάτικος Καίσαρας μπροστά σ’ αυτά που ζούμε σήμερα από τη χούντα της Νέας Τάξης και τα εγχώρια ανδρείκελά της.

Το πιο αποκρουστικό, και αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δωσίλογου ελληνικού καθεστώτος, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, είναι η αυθάδεια της δολιότητα και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ των δωσίλογων ανδρεικέλων: Χρησιμοποιούν τη χούντα της 21ης Απριλίου του ’67 για να «ξεπλυθούν», για να εξωραΐσουν τον σημερινό ευρω-φασισμό και να επικαλύψουν το δικό τους αλαζονικό δωσιλογισμό, τα δικά τους θηριώδη εγκλήματα…

Γι αυτό, όλο αυτό το πλήθος των ανδρεικέλων δολοφόνων μας θα «συνωστιστεί» πάλι στις τηλεοπτικές πασαρέλες για να πουλήσει όλα τα αντιδικτατορικά «κουρέλια και τους σπάγκους του παζαριού του»…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP