Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Στο "λογαριασμό" και τα Εθνικά Θέματα

Στο "λογαριασμό" και τα Εθνικά Θέματα



Η χώρα που κατά τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της "έχει απωλέσει τμήμα της εθνικής της κυριαρχίας" θέλει να διαπραγματευτεί τη λύση των... εθνικών της ζητημάτων: Κυπριακό, Αιγαίο, όνομα FYROM κλπ.

Αυτό που είπε ο Πάγκαλος "δεν διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος, αιτούμεθα", δηλαδή παρακαλάμε τα... αφεντικά της Μπίλντεμπεργκ (που είναι το ΔΝΤ και η Νέα Τάξη) δείχνει τα όρια των διαπραγματεύσεων.

Και αυτό δείχνει την άλλη όψη του λογαριασμού που το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ στέλνει στους πολίτες που θέλει να μετατρέψει σε υπηκόους: Μια Ελλάδα της "Μελούνας" -τιμάριο των σύγχρονων Κωλέττηδων, των Παπανδρέου- και μια σειρά γκρίζες ζώνες ή ζώνες "ελεύθερου εμπορίου" με λογής λογής επικυρίαρχους υπό την αιγίδα των ΗΠΑ βεβαίως βεβαίως.

Βόρεια Μακεδονία που θα κοιτά το νότο "της" επάνω, με "τουριστικό πόλο" τη Θεσσαλονίκη... Νέα Ιερουσαλήμ κατά πώς θέλει ο Μπουτάρης,
πολυεθνική θράκη που στους προαιώνιους δρόμους της θα βάζει... διόδια το Προξενείο της Κομοτηνής λίγο πιο εκεί,
γκρίζο το Αιγαίο ανατολικά, από Άσπρη Θάλασσα για τους Βυζαντινούς
και νεοταξίτικο φυλάκιο και μεταπρατικό λιμάνι την Κύπρο.


Από τη μια ο δικομματισμός με πολιτικό προσωπικό εθισμένο στη ρεμούλα και ανίκανο να χαράξει πρόγραμμα... ωνίων. όχι εξόδου από την κρίση, από την άλλη η αριστερά του κοσμοπολιτισμού ή της ομφαλοσκόπησης και στη μέση ένας κόσμος -με όλο και λιγότερους πολίτες ανάμεσά του- που τρέχει από τις "ειδήσεις των οκτώ" στα γκισέ των τραπεζών για τις δόσεις ενός μέλλοντος πολλαπλώς υποθηκευμένου.

Πώς το έχει πει ο Θύμιος; ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; Ναι! Κρυφό σχολειό και κλέφτες στις ραχούλες. Για μερικές μικρές νίκες που τις έχουμε ανάγκη για να υπάρξουν οι επόμενες.
Το σκοτάδι είναι ήδη εδώ.
Ας ανάψουμε έστω και έναν... αναπτήρα.

Διαβάστε και εδώ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4423

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP