Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι παρασιωπήσεις του Γιωτόπουλου

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:Παρασιωπήσεις …εύγλωττες!Η «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε κείμενο του Αλέκου Γιωτόπουλου, στις 28 Απριλίου, εδώ:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=28/04/2010&id=156342

Θα προβούμε σε ένα πολύ συνοπτικό σχολιασμό, μέσω της μορφής των παρατηρήσεων:


Πρώτη παρατήρηση:

Οι παρασιωπήσεις συχνά κάποιων κειμένων είναι πολύ …εύγλωττες.

Το κείμενο του Γιωτόπουλου «μιλάει» με τις παρασιωπήσεις του και επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε γράψει για την τρομοκρατία των μυστικών υπηρεσιών και για τις εσωτερικές αντιθέσεις των πρακτορικών μηχανισμών.

Βλέπε στο παρακάτω άρθρο: «Το αδιέξοδο της «Ελευθεροτυπίας» και η «αμηχανία» της»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4416


Παρατήρηση δεύτερη:Το κείμενο του Γιωτόπουλου είναι «ενταγμένο» μέσα σε αυτή τη σύγκρουση των μηχανισμών και έρχεται να δώσει άλλοθι στην «Ε» για τη μη δημοσίευση των «πληροφοριών» (της γνωστής υπόθεσης) περί της «ανακάλυψης» της γιάφκας των όλπων.

Όλο το κείμενο αναλώνεται στα ψεύδη της αντιτρομοκρατικής και των μυστικών υπηρεσιών και στο γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα «εξαπτέρυγα» της εξουσίας και των μηχανισμών τους: Δηλαδή σε μια κοινοτοπία, σε μια διαπίστωση γνωστότατη και ορατή και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη…

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Και ως κορωνίδα αυτής της τρομερής(!) διαπίστωσης, την οποία διανθίζει με πλήθος παραδειγμάτων γύρω από τα ψεύδη, παρακράτους και δημοσιογράφων, εναντίον του εαυτού του, έρχεται η εξής κατάληξη:

«Όσα λοιπόν διαρρέει σήμερα η Αστυνομία μέσω των δημοσιογράφων, όχι μόνο δεν πρέπει κάποιος να τα παίρνει τοις μετρητοίς, αλλά αντίθετα οφείλει να τα αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σήμερα που η πολιτική ηγεσία της είναι η ίδια με αυτή του 2002». !!!

Η σκοπιμότητα αυτής της κατάληξης, έμμεση και λεπτή, αλλά πολύ ευδιάκριτη και διπλή:

α). Στήριξη της «Ε» για την άρνησή της να δημοσιεύσει «πληροφορίες» για την «ανακάλυψη» της γιάφκας των όπλων του «ΕΑ»…

β). Στόχευση ανοικτή κατά των τρομοκρατικών παιχνιδιών Χρυσοχοΐδη: «Ιδιαίτερα, μάλιστα, σήμερα που η πολιτική ηγεσία της είναι η ίδια με αυτή του 2002». !!!

Εδώ ο Γιωτόπουλος μιλάει με «κωδικούς». Κτυπά ιδιαίτερα τη «φράξια» των ξένων μυστικών υπηρεσιών που «τράβηξε το χαλί» κάτω από τα πόδια, τα δικά του και της εφημερίδας:

«φωτογραφίζει» με διπλωματικές παρασιωπήσεις τη «σύγκρουση» της «Ε» με το Χρυσοχοΐδη…

Παρατήρηση τρίτη.

Με τίποτα άλλο δεν καταπιάνεται ο Γιωτόπουλος στο μακροσκελές κείμενό του. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει, αλλά και έχει βιώσει, αυτά τα χρόνια πολλά, σιωπά σκανδαλωδώς:

α). Στο φιάσκο της υπόθεσης της 17Ν.

Για τις κατασκευές, τις σκηνοθεσίες των μυστικών υπηρεσιών και όλες τις μεθοδεύσεις που γνωρίζει δεν βγάζει άχνα.

Βεβαίως τι να πει. Δεν μπορεί να μιλήσει ανοικτά γιατί είναι και ο ίδιος βουτηγμένος μέσα σε αυτά τα παιχνίδια, είναι γρανάζι αυτών των παιχνιδιών. Συνεχίζει λοιπόν να «διαπραγματεύεται» με τη σιωπή και με σήματα μορς…


β). Στο σημερινό φιάσκο της «εξάρθρωσης» του «ΕΑ».

Και εδώ γνωρίζει και δεν μιλά!!!


Καταγγέλλει και αναθεματίζει γενικά τις ξένες μυστικές υπηρεσίες (ομολογεί δηλαδή εμμέσως ότι αυτές είναι πίσω), τους δημοσιογράφους και τον μαέστρο της σκηνοθεσίας (Χρυσοχοΐδης), αλλά για τη σκηνοθεσία, για τις μεθοδεύσεις, τους ηθοποιούς και τους στόχους της τρόμο-υστερίας, σε όλα αυτά, πάλι δεν βγάζει άχνα…

Τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών και των «εξαπτέρυγών» τους τα εστιάζει μόνο στο άτομό του: δηλαδή στη δική του «παγίδευση»!!!

Το ΓΙΑΤΙ, το ΠΩΣ και με ΤΙ επιλέξανε και παγιδεύσανε ΑΥΤΟΝ, όλα αυτά τα κρατάει στο σκοτάδι…
Το ΓΙΑΤΙ και το ΠΩΣ ο Κουφοντίνας τον ενοχοποίησε ούτε αυτά μας λέει.


ΟΥΤΕ επίσης στηλιτεύει και την «Ελευθεροτυπία» για τα τρομοκρατικά της παιχνίδια.

ΜΗΠΩΣ και αυτή δεν ήταν και είναι «εξαπτέρυγο» μηχανισμών;
Μήπως και αυτή δεν διέρρεε τα ίδια ψεύδη που καταγγέλλει;


ΟΙ σιωπές του Γιωτόπουλου είναι η γλώσσα των αποκαλύψεων…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP