Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Τα υποπροϊόντα των σοσιαλδημοκρατικών μεταλλάξεων

Κάποτε «συνωστίζονταν» στους άμβωνες των ΜΜΕ και στις πλατείες των γειτονιών για να κλείνουν, υστερικά, σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «σοσιαλισμός».
ΣΗΜΕΡΑ, όλα αυτά τα μεταλλαγμένα υποπροϊόντα των αγυρτών της σοσιαλιστικής ρητορείας που δεν άφησαν τίποτα που να μη το βρωμίσουν, χοροπηδάνε σαν τις μαϊμούδες, στους κτύπους των ντεφιών του ΔΝΤ.
Σήμερα ακόμα και η λέξη «σοσιαλισμός» τους προκαλεί αλλεργία…

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό κείμενο από το «Κλασσικοπερίπτωση»:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.htmlΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΠΛΩΣ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ


Παπαπαναγιώτου: " ...μα είσατε σοσιαλιστής κυριε Παπαϊωάννου."
Παπαϊωάννου: "Προτιμώ να με λένε δημοκράτη"

(Μας το έστειλε κάποιος ανώνυμος φίλος αναγνώστης από την ΕΡΤ)

Σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή της ΝΕΤ "Ζουμ στα πρόσωπα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ήταν προσκεκλημένος, μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Αφού ακούστηκαν από το στόμα του οι γνωστές επικοινωνιακές μπουρδολογίες και ενώ τον είδαμε να κάνει κάμποσες αδέξιες κολοτούμπες (μάλλον λόγω ηλικίας έχει χάσει μεν την πολιτική του ...ευκαμψία, αλλά διατηρεί πλήρως την κομματική του οσφυοκαμψία) σε ερωτήσεις των προσκεκλημένων δημοσιογράφων γύρω από το ζέον θέμα των ημερών, δηλαδή της άνευ όρων παράδοσης της Ελλάδας στα νύχια των κορακιών της Ε.Ε και της Αμερικής, ακούσαμε και αυτό:

Παπαπαναγιώτου: " ...μα είσατε σοσιαλιστής κύριε Παπαϊωάννου."

Παπαϊωάννου: "Προτιμώ να με λένε δημοκράτη".


Μετά την εκπομπή άκουσα στον διάδρομο να του λέει κάποιος συνάδελφος "τι είναι αυτό που είπες. Δεν καταλαβαίνεις ότι μετά από αυτό θα σε περιλάβουν οι εφημερίδες και όχι άδικα;"

Δεν τον είδα να ενοχλείται καθόλου από το σχόλιο του συναδέλφου ο οποίος μάλλον ενοχλημένος από την αντίδρασή του συνέχισε λέγοντάς του ότι "σήμερα παρά ποτέ είναι επίκαιρος ο λόγος της Ρόζας Λούξεμπουργκ Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα στον οποίο αναφέρθηκε εξ άλλου προεκλογικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημερινός πρωθυπουργός".

Ο κ.Παπαϊωάννου συνέχισε να περπατά και γυρνώντας στο μέρος του συναδέλφου του απάντησε:

" ο σοσιαλισμός έχει κακοποιηθεί σήμερα από πολλούς".

Τσαντισμένος ο συνάδελφος γύρισε την πλάτη του φωνάζοντας
"ειδικά από εσάς που έχετε ακόμα στην ταμπέλα σας τον ψευδεπίγραφο όρο σοσιαλιστικό κίνημα άντε να χαθείς ".Σχόλιο απο την "ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ"

Αυτός ο ..δημοκράτης που επί μια ώρα εξυμνούσε, με παλιομοδίτικο μάλιστα τρόπο, την μεγάλη "επιτυχία" του αρχηγού του, να ...προκαλέσει δηλαδή τους Ευρωπαίους να κατασκευάσουν αυτόν τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης. Αυτός λοιπόν που δεν θέλει να τον αποκαλούν σοσιαλιστή γιατί μάλλον δεν θέλει να ρισκάρει να προκαλέσει το γέλιο σε όρνιθες και άλλα πουλερικά, αυτός ήταν που είχε το θράσος να πει ότι "σήμερα ο σοσιαλισμός έχει κακοποιηθεί από πολλούς".

Αν υπήρξε ποτέ ψήγμα σοσιαλισμού στο κόμμα σας αγαπητέ πρόεδρε της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, αυτός κακοποιήθηκε κυρίως από εσάς και τους άλλους πλασιέδες της ψευτοσοσιαλιστικής κουλτούρας.

Χαιρόμαστε που παραδέχεστε επιτέλους και δημοσίως ότι προτιμάτε να τον όρο "δημοκράτης" παρά "σοσιαλιστής" αφού με αυτό τον τρόπο ομολογείτε ότι συρρικνωθήκατε πια στα εξ ών συνετέθητε, δηλαδή στον φυσικό χώρο μιας ξεπεσμένης και φαύλης αστικής δημοκρατίας. Ενός συστήματος δηλαδή που εσείς κι οι άλλοι της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" ονομάζετε για πελατειακούς και μόνο λόγους "δημοκρατία".

Το μόνο που μπορούμε να πούμε πιά για δαύτους τους ξεπεσμένους μισθοφόρους της ...δημοκρατίας είναι αυτό που είπε ο Ηράκλειτος χιλιάδες χρόνια πριν :

Όνους σύρματ' αν ελέσθαι ή χρυσόν.
( Τα γαϊδούρια προτιμούν να τρώνε σκουπίδια παρά χρυσό ).


Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις ο Ηράκλειτος δεν αναφερόταν στα γαϊδούρια αλλά σε ανθρώπους -γαϊδούρια, ούτε στο χρυσάφι αλλά στις αξίες που ήταν και είναι το αληθινό χρυσάφι της ζωής.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP