Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ψευδοχριστιανικότητα του ΛΑΟΣ

Γράφει: Μιχάλης Ανδρεάδης


Μόνο αστεία μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα επικαλούνται τα στελέχη του ΛΑΟΣ για να πείσουν ότι το φρόνημά τους είναι ορθόδοξο, ενώ πολύ σωστά εγείρονται ενστάσεις και αντιδράσεις, γύρω από τις επιλογές, τη στάση των προβεβλημένων παραγόντων του τηλεκατασκευάσματος, απ΄ αυτούς που δε λογαριάζουν στην κρίση τους τα τηλεοπτικά κανακέματα του μεγάλου αρχηγού.

Στη ζωή, οι επιλογές του κάθε ανθρώπου πάνω στα οριακά ζητήματα με συμβολικό χαρακτήρα απεικονίζουν τα εσώψυχά του, που δεν συγκαλύπτονται με τους υποβαλλόμενους συνειρμούς των στημένων φωτογραφήσεων (π.χ. το να κρατάς το τριαντάφυλλο με το δήθεν στοχαστικό βλέμμα δίνεις την εντύπωση του φιλοσοφημένου πολιτικού).Όταν, λέμε τώρα, το όνομα του γιού σου δεν παραπέμπει σε κάποιον άγιο της εκκλησίας μας, η απλή επαφή με κάποιον ιεράρχη στα πλαίσια της κοσμικής εθιμοτυπίας είναι παιδιάστικο να θεωρείται το εισιτήριο της εισόδου στη μυστηριακή ζωή της ορθοδοξίας.

Όποιος παλεύει να τακτοποιηθεί μέσα του, να συγκρατήσει τα διανοήματα στα σαφή όρια της εκκλησιολογίας του τόπου, διόλου δεν κυριεύεται από την οργή για τον πιθανό έλεγχο των πράξεών του σ΄ όλες τις περιπτώσεις και όπου ακόμη νιώθει την αδικία στο πετσί του.

Αλλά εδώ είναι φως-φανάρι η αγωνία των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ μη τυχόν και χαθούν οι χριστιανικές ψήφοι από τις αποκαλύψεις των συναγελασμών τους με τους κύκλους της εκκλησιομαχίας, της εχθροπάθειας στη θρησκεία της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Με μεγάλη ταχύτητα πέταξε στη λησμονία το πουλάκι του παρ΄ ολίγον αφορισμού του βορειοελλαδίτη παράγοντα του ΛΑΟΣ από τον ήδη μακαριστό ιεράρχη της συμπρωτεύουσας και όλα έγιναν μέλι γάλα, επανήλθαν στη συνηθισμένη ροή της τηλεοπτικής αποφοράς των ακροδεξιών δημαγωγιών, των πασπαλισμένων με την άχνη της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησής τους.

Απ΄ την ορθόδοξη αντίληψη της πίστης μας
πιέστηκε ένας άλλος αστέρας του ΛΑΟΣ που εδρεύει στις κρυφές παρυφές της ιδεολογικής καθοδήγησης και είπε να ξεσκάσει λιγάκι, να γλεντήσει με τις παρακαταθήκες του ειδωλολάτρη Έβολα.

Ναι, η διασταλτική ερμηνεία του χριστιανισμού στην οποία διαπρέπουν τα στελέχη του ΛΑΟΣ απέκτησε τον καινούριο τεχνίτη της αν και για να είμαστε ακριβής, αυτός ο νεοχρισμένος του αποκρυφισμού έχει τη συνήθεια να σπέρνει το σπόρο των εμπνεύσεών του στις βιβλιοπαρουσιάσεις, παραληρώντας για να χειροκροτούν οι χαύνοι από κάτω.

Η όρεξη να υπάρχει και ούτε γάτα- ούτε ζημιά, αφού φτιάχνεται ένας χριστιανισμός στα μέτρα της θολής και ύποπτης θρησκευτικότητας του ΛΑΟΣ, και τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να συμβεί στην αξιοπιστία σου από την αναπαραγωγή της σημειολογίας των φτηνών εντυπώσεων, αρκούμενος στην κραυγαλέα χειρονομία για να κερδίσεις λίγες από τις ψήφους του εκκλησιαστικού πληρώματος.

Όμως, οι εύκολες ρητορικές για το θεαθήναι ξεγελούν μεν τους βλέποντας την επιφάνεια, αφήνουν δε σε σωτήριο σκεπτικισμό τους αρνούμενους να υποκύψουν την ψευδή γοητεία της στιγμής, όσο και αν το μάτι παίζει πονηρά προς τη μεριά των εκκλησιαστικών ψηφοφόρων.

Προσέξτε τη σταθερή αγάπη της ακροδεξιάς για το παγανιστικό παρελθόν παγκοσμίως και θα βρείτε το νήμα που συνδέει τα ιστορικά φασιστικά κινήματα με το ΛΑΟΣ και αυτό δεν είναι άλλο από την κοινή επιθυμία να παραμεριστεί η εκκλησία, να τεθεί στην υπηρεσία του καισαρισμού.

Από τα μεγαλυνάρια του ΛΑΟΣ στους θεσμούς που έχουν τη σχετική θέση τους στο αρχέγονο είναι, καταδεικνύεται πόσο ελάχιστη σχέση έχουν με τη θεολογία μας οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και οι ομόφρονές τους, είτε κινούνται πέριξ του κόμματος, είτε συγκροτούν τα άτυπα συμβούλια της ιδεολογικής αφύπνισης ημών των φανατικών, των υπερασπιστών της δογματικής καθαρότητας.

Αναγκάζονται οι καημένοι του ΛΑΟΣ,
ασυνήθιστοι καθώς είναι στις κριτικές των απλών ανθρώπων, να ξοδεύουν τις τόσες πολύτιμες για το έθνος δυνάμεις τους να μας πείσουν για το εκλεκτό έργο που έχουν αναλάβει, και εμείς να μην το έχουμε εκτιμήσει δεόντως! Τι οδύνη θα νιώσουμε, τι συμφορά θα είναι για τον τόπο αν μας εγκαταλείψουν οι φωστήρες του ΛΑΟΣ λόγω της αχαριστίας μας και αποσυρθούν από το πολιτικό προσκήνιο ύστερα από την μακρόχρονη, ανιδιοτελή προσφορά τους .

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP