Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η Νέα Τάξη διαμοιράζει τα υπάρχοντά μας
Χθες η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr σε εκτενές ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα ανέφερε κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο:
"Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.
Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της"

http://www.capital.gr/News.asp?id=957100

Άρα οποιαδήποτε αδυναμία στο μέλλον του ελληνικού κράτους για αποπληρωμή των δανείων οδηγεί στην εκχώρηση "κινητών και ακίνητων αξιών που διαθέτει, εντός και εκτός της επικράτειάς του".

Έτσι στάση πληρωμών σήμερα σημαίνει για τους Έλληνες εξαθλίωση και για τους δανειστές του κράτους απώλεια των κεφαλαίων που έχουν δανείσει.


Στάση πληρωμών σε ένα ή τρία χρόνια σημαίνει εξαθλίωση των Ελλήνων και αλλαγή ιδιοκτησίας για "κινητές και ακίνητες αξίες" που σήμερα ανήκουν στο ελληνικό κράτος!

Και βεβαίως, από σήμερα και μέχρι την επερχόμενη χρεοκοπία, οι Έλληνες θα ζουν όλο και πιο άθλια, κυριολεκτικά σε συνθήκες Μεσαίωνα, από κάθε άποψη.


ΥΓ. Έτσι, τα χαμηλότερα από τις "αγορές" επιτόκια εξηγούνται απλούστατα: αλλιώς δανείζει, και σήμερα στην Ελλάδα, μια τράπεζα για "απλό" δάνειο και αλλιώς για ενυπόθηκο.

Σχετικά κείμενα εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4445

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP