Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Από τη δικτατορία της χούντας στη δικτατορία του ΔΝΤ!!!

Συχνά η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι μόνο ως φάρσα, αλλά ως πολλαπλή τραγωδία.
Όταν μέσα στους «ιστορικούς κύκλους» υπάρχουν πολλές επαναλήψεις φάρσας, τότε έρχονται οι εφιάλτες.


Ζήσαμε πολλές φάρσες: Τη σοσιαλδημοκρατική φάρσα και τις οβιδικές μεταλλάξεις και ενσωματώσεις της σταλινογενούς αριστεράς.


Έτσι φτάσαμε μετά τη δικτατορία της 21ης Απριλίου στη δικτατορία του ΔΝΤ: Σε ένα ακόμα χειρότερο δικτατορικό εφιάλτη!!!

Τι διαβολική σύμπτωση!!! Απρίλιο μήνα και ίδιες μέρες…

Το παρακάτω κείμενο του Δελαστίκ το πήραμε από:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_7860.html
Στα νύχια του ΔΝΤ

Γράφει ο Γιώργος Δελάστικ

Φόβος για το μέλλον. Θλίψη για τη διάψευση των ελπίδων. Απογοήτευση για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Πάγωσε ο ελληνικός λαός όταν άκουσε την Πέμπτη το απόγευμα την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει ουσιαστικά την Ελλάδα κάτω από τον ζυγό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ερχονται στην Αθήνα οι ξένοι δυνάστες για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου και να υπαγορεύσουν τους όρους τους και το πρόγραμμα που θα εκτελέσει ασυζητητί η εκλεγμένη από τους Ελληνες κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα μπαίνει σε θεοσκότεινο τούνελ άγνωστου μήκους.

Ορμησαν να κατασπαράξουν τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Ολι Ρεν και ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν μόλις άκουσαν τη χαρμόσυνη γι’ αυτούς είδηση ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα βορά στο ΔΝΤ. Ζήτησαν αμέσως μείωση κατά 10% των μισθών όλων των Ελλήνων εργαζομένων στον... ιδιωτικό τομέα! Μύρισαν αίμα μισθωτών ΕΕ και ΔΝΤ και δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Απαίτησαν μείωση των μισθών όλων των Ελλήνων πριν καν αρχίσει από αύριο η στημένη φαρσοκωμωδία των δήθεν διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση!

Φρικιαστικά είναι τα μέτρα που πάντα εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όσες χώρες έχουν τη δυστυχία να πέσουν στα νύχια του.

Καταργεί αμέσως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα αδείας, σε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Καταργεί τα κατώτατα μεροκάματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αφήνει ελεύθερες τις απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση. Αίρει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και απολύει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς. Αυξάνει τον ΦΠΑ. Κατεδαφίζει τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνική περίθαλψη...

Η αντίσταση των Ελλήνων και μόνον αυτή θα καθορίσει, αν η κυβέρνηση Παπανδρέου θα περάσει όλα αυτά τα μέτρα του ΔΝΤ ή αν θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω σε κάποια από αυτά. Εχει πάντως καταστεί κραυγαλέα πασιφανές ότι η ίδια η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Υποκύπτει ταχύτατα σε κάθε πίεσή τους. Ελάχιστη σημασία έχει πλέον αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει καν να αντισταθεί. Το βέβαιο είναι ότι καμιά δήλωσή της δεν έχει πια την παραμικρή αξιοπιστία.

Πανηγύριζε ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή. «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά» δήλωσε μετά την απόφαση των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης να δανείσουν 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επιτόκιο 5%, αν χρειαστεί. «Κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα» πρόσθεσε διθυραμβικά. Δεν πρόλαβε όμως να κλείσει η εβδομάδα και είχε ήδη θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες υπαγωγής της χώρας μας στον ζυγό του ΔΝΤ! «Η ΕΕ δεν έχει πάντα πίστη μόνο στις δικές της δυνάμεις. Γι’ αυτό υπάρχει και το ΔΝΤ!» δήλωσε με άνεση ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν ήταν «μπλόφα» το ΔΝΤ, όπως μπορεί κανείς να εκτιμήσει πλέον με βεβαιότητα εκ των υστέρων. Δεν χρησιμοποιούσε δηλαδή ο πρωθυπουργός την απειλή προσφυγής στο ΔΝΤ μόνο και μόνο για να πιέσει την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα.

Αντιθέτως, αποδεικνύεται ότι ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή του Γ. Παπανδρέου ευθύς εξαρχής να οδηγήσει τελικά βήμα βήμα την πατρίδα μας στη μέγκενη του ΔΝΤ. Ολοι οι ενδιάμεσοι χειρισμοί αποσκοπούσαν στο να διευκολύνουν την υποταγή της Ελλάδας στο ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ, ΔΝΤ.

Το «οπλισμένο περίστροφο» του ΔΝΤ που βρισκόταν στο τραπέζι και στο οποίο τόσο επίμονα αναφερόταν ο πρωθυπουργός θυμίζοντας έντονα τον Τζορτζ Μπους, τον αλήστου πολιτικής μνήμης πρόεδρο των ΗΠΑ, αποδείχθηκε τελικά ότι δεν ήταν για τους κερδοσκόπους. Στον κρόταφο του ελληνικού λαού το κόλλησε αυτό το πιστόλι του ΔΝΤ ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα ετοιμάζεται ήδη να τραβήξει και τυπικά τη σκανδάλη, όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Θα επιβιώσει πολιτικά ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να υποτάξει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, καθορίζοντας ως μέλλον του λαού της τη φτώχεια και τη μιζέρια για πολλά χρόνια; Ο ίδιος προφανώς νομίζει πως θα διασωθεί, αν και αυτό δεν έχει γίνει σε καμιά χώρα μέχρι τώρα. Τον επόμενο χειμώνα, θα ξέρουμε αν έχει δίκιο...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP