Κυριακή 18 Απριλίου 2010

21η Απριλίου: Οι πλαστογραφίες...

21η Απριλίου: Οι πλαστογραφίες των μονοπωλίων του Λόγου



ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Γράφει: Ο Διογένης 

Στο φετεινό του αφιέρωμα στην 21η Απρίλη 67, το γνωστό συγκρότημα, νομίζουμε ότι το παράκανε. Χειρότερα και από πέρυσι που ο κ.Π.Τσίμας, σε μια ολόκληρη, δυστυχώς, μεροληπτικότατη, εκπομπή του, προσκάλεσε, τουλάχιστον και δυό άλλους, εκτός της γνωστής παρέας.. Φέτος όλα τα αφιερώματα, έγιναν αποκλειστικά και μόνο από τη γνωστή παρέα και για τη γνωστή παρέα.

Στα ΝΕΑ, χθες, κάποιος κύριος καθηγητής από την Οξφόρδη, σε ένα ολόκληρο σαλόνι-αφιέρωμα στην προσφορά των Γραμμάτων-Τεχνών στον αγώνα κατά της δικτατορίας, περιορίστηκε αποκλειστικά και μόνο σε γεγονότα και ονόματα των αγαπημένων του συγκροτήματος.

Στον υπότιτλο, με χοντρά γράμματα μάλιστα, ξέχασε και την αριθμητική. Τα 43 χρόνια απόσταση, 1967-2010, τα έκανε 33..!!

Στο κωμικό DVD των ΝΕΩΝ, πάλι, παρουσιαστές και αγωνιστές, όλοι παιδιά του γνωστού συγκροτήματος.
Και στο δραματικό DVD (ΒΗΜΑ σήμερα), τα
ίδια. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, μια ζωή ολόκληρη..


Ακόμη και στα καλλιτεχνικά θέματα, προτιμούν να κριθούν από τους αναγνώστες τους σαν απληροφόρητοι, παρά να αναφέρουν ονόματα και γεγονότα έξω από το γνωστό κύκλο τους. Διαφημίζουν, στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, έναν αγαπημένο τους θίασο που θα παρουσιάσει το χειμώνα ένα από τα έργα του Ντάριο Φο και αναφέρουν και κάποιον άλλο αγαπημένο τους θίασο, που το ξανάπαιξε το 1987..

Δεν γράφουν όμως ούτε μια λέξη για το θίασο που το πρωτόπαιξε στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, δύο χρόνια, το ‘77 και το ’78 και το ξανάπαιξε όλο το 2004, σύνολο 500 παραστάσεις..

Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ..ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που παίχτηκε πέρυσι από έναν αγαπημένο τους θίασο, χωρίς να αναφερθεί πουθενά (ούτε στο πρόγραμμα του θιάσου..ντροπή..) ο θίασος που το πρωτοπαρουσίασε το 1979-81 και το ξανάπαιξε, το 1986 και το 2000,σύνολο 1000 παραστάσεις..

Και τέλος, στο ΒΗΜΑ, σήμερα, μια ολοσέλιδη συνέντευξη με το χαϊδεμένο τους σκηνοθέτη που διηύθυνε 2 χρόνια την Πειραματική του Εθνικού και ούτε μια λέξη για τον Ιδρυτή και διευθυντή της επί 5 χρόνια..

Παρακαλούμε το ΡΕΣΑΛΤΟ να δημοσιεύσει το περυσινό αφιέρωμά του, όπου αναφέρονται όλα τα γεγονότα και όλα τα ονόματα αγωνιστών εκείνης της εποχής. Όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης αλλά και για έναν άλλο λόγο, πολύ σημαντικότερο.

Αν κάθε χρόνο το συγκρότημα (και όχι μόνον αυτό, δυστυχώς..) σβήνει πολλά ονόματα και ταυτόχρονα σβήνει κατά δέκα χρόνια και την απόσταση από την 21η Απρίλη 1967, φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια, θα σβηστεί από την ιστορία και ολόκληρη η 7ετία της δικτατορίας.

Εκτός κι αν αυτό βολεύει το ίδιο και όλους τους γνωστούς «οικουμενιστές», που εδώ και πολύ καιρό, συστηματικά, προσπαθούν να σβήσουν ολόκληρη τη νεοελληνική ιστορία μας.


18.4.10

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP