Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ντομινίκ Στρος-Καν: Η ωμή γλώσσα του δικτάτορα


Όταν μας «επιθεωρούν» οι στρατάρχες της αυτοκρατορίας και οι διεθνείς «μαφιόζοι» του χρήματος τα ανδρείκελα και οι ποικίλοι δωσίλογοι στέκονται σε στάση προσοχής, κουνώντας δουλικά την ουρά τους…
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο αυτοκράτορας αυτός φασίστας του χρήματος, ήρθε να μας επιθεωρήσει και να δώσει, με την κυνικότητα που χαρακτηρίζει κάθε σατράπη, τις διαταγές του.
Η εικόνα των πολιτικών ανδρεικέλων είναι ένα «μνημείο» ανεπανάληπτου ραγιαδισμού.
Οι δε ύαινες των ΜΜΕ με τα ουρλιαχτά τους εξωράιζαν την μπότα του επικεφαλής του ΔΝΤ και τις ωμές εντολές του: Της ολοκληρωτικής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Εύγλωττη η εικόνα ανάμεσα στον στρατάρχη με τους δεκανείς του.

Ο Δικτάτορας: «Μη νομίζετε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά».

Ο κατοχικός πρωθυπουργός: «Αν το 2010 λάβαμε επίπονα μέτρα, άμεσης απόδοσης, το 2011 θα εντείνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, που ήδη ξεκινήσαμε, αλλά οι οποίες συνεχίζονται (...) Ο δρόμος είναι δύσκολος, χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά».




Τα χειρότερα που δεν έχουν περάσει είναι, σύμφωνα με την ωμή γλώσσα του δικτάτορα:

1) «Διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας». Με την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που θα επιφέρει μειώσεις μισθών μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρηματικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
2) «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης, που ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει». Ουσιαστικά προανήγγειλε, ο Στρος Καν, ότι η κυβέρνηση θα οξύνει την αντιασφαλιστική επίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τις επικουρικές συντάξεις και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Λίγη ώρα αργότερα, από τη Βουλή, ο Στρος - Καν έκανε λόγο για παραπέρα μείωση των συντάξεων.
3) «Να συνεχιστούν οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα και στον τομέα της Υγείας». Πρόκειται για τις ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και θα επιφέρουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και μετατάξεις προσωπικού, ένταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αγαθών. Στο χώρο της Υγείας, ακόμα μεγαλύτερη περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία.
4) «Προώθηση των αλλαγών στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών». Με στόχο το άμεσο άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, που θα οδηγήσει στην ταχύτερη μονοπώληση των κλάδων και στην αύξηση των τιμών των υπηρεσιών για τους εργαζόμενους καταναλωτές.

Το πλέγμα αυτών των νέων μέτρων σφαγής μας («μεταρρυθμίσεις» το λένε), έχει άμεση προτεραιότητα, διακήρυξε ο Στρος Καν:

«Αυτά τα μέτρα είναι το σημαντικότερο μέρος των όσων πρέπει να γίνουν (...) για να μπορέσουν οι οικονομικοί κλάδοι, να μπορέσει η βιομηχανία να αναπτυχθεί»!!!

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ανδρείκελο, ο ΓΑΠ: «Με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε το 2012 να επιστρέψουμε σε θετική ανάπτυξη».

Συμπέρασμα: Μετά τον καταιγισμό των «διαρθρωτικών αλλαγών», οι εργαζόμενοι θα έχουν απολέσει, πλέον, το σύνολο των δικαιωμάτων τους και θα αμείβονται με ψίχουλα…

Και Μνημόνιο, δηλαδή ωμή δικτατορία, διαρκείας φωτογράφισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ:

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους. Και νομίζω ότι θα έπρεπε να επιμηκύνουμε την περίοδο αποπληρωμής. Βεβαίως, αυτό πρέπει να γίνει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση ταυτόχρονα. Είναι ένα τεχνικό θέμα, το οποίο έχει πολλές και συγκεκριμένες επιπτώσεις, βεβαίως, αλλά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το διευθετήσουμε».

Διαταγή για συναίνεση

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, αφού στήριξε πλήρως την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα υποταγής του ελληνικού λαού, υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης στις προσπάθειες της κυβέρνησης, τόσο από τον ελληνικό λαό όσο και από τα κόμματα, υποστηρίζοντας πως «διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας».

«Η κυβέρνηση είναι γενναία, χρειάζεται όμως πολιτική υποστήριξη από τον ελληνικό λαό και, ει δυνατόν, πολιτική υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα».

Ωμά πλέον ο αυτοκράτορας βαρόνος, καλεί όλα τα κόμματα και δίνει την εντολή: Πολιτική συναίνεση!!!

Τέτοιο ξετσίπωτο αυτοκρατορικό κυνισμό δύσκολα συναντάς, παρά μόνο σε προτεκτοράτα. Ο Στρος- Καν ήρθε στο προτεκτοράτο των μαφιών του χρήματος για να δώσει τις εντολές του στους υπηκόους του.

Η δικτατορική του αυθάδεια καταγράφεται χαρακτηριστικά στον κυνικό εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Είπε για τους Έλληνες:

«Δεν πρέπει να φοβούνται το γιατρό» (!)

Ο Γιατρός είναι οι διεθνείς ληστές κερδοσκόποι και τα ανδρείκελά τους που επιχειρούν, για να διασώσουν τα κέρδη τους, να στραγγίξουν, μέχρι τελευταίας σταγόνας το αίμα του λαού (ο «ασθενής»), μέχρι να τον βάλουν στο φέρετρο και να κερδοσκοπήσουν ακόμα και με την κηδεία του…


Η ιστορία βεβαίως δείχνει ότι οι λαοί δεν μπαίνουν σε φέρετρα, αλλά μόνο οι δυνάστες τους.

Αργά ή γρήγορα την ίδια τύχη θα έχουν και οι σημερινοί δυνάστες, καθώς και τα ανδρείκελά τους στην Ελλάδα…

Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5185

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP