Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο Ελληνικός λαός δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τα οικονομικά συμφέροντα, από τους λίγους.
Μετράμε τις δυνάμεις του εχθρού (μιας ελίτ του πλούτου και της εξουσίας) και τις δικές μας δυνάμεις (τις δυνάμεις των πολλών).
Με την ελίτ του πλούτου συμπαρατάχθηκαν όλες οι ελεγχόμενες από αυτούς δυνάμεις: πολιτική εξουσία, πολιτικοί, ΜΜΕ, επιστήμη, τεχνολογία, διοίκηση της Εκκλησίας κ.α.
Ο Ελληνικός λαός (οι πολλοί) έχει ως άμυνά του την πνευματικότητα. Κάθε απλός άνθρωπος του λαού είναι μια πνευματική δύναμη.

Η ελίτ του πλούτου, η εξουσία, τα ΜΜΕ, με ένα λόγο οι λίγοι που τα βάζουν με τους πολλούς, με το λαό, κάνουν τρία μεγάλα λάθη:

Πρώτον, ξεχνούν ότι δε ζουν αιώνια, ότι είναι θνητοί, ενώ οι πολλοί είναι αθάνατοι. Οι λίγοι πεθαίνουν ένας-ένας με τη σειρά του, ενώ οι πολλοί εξακολουθούν να ζουν. Το Έθνος μας ζει χιλιάδες χρόνια.

Δεύτερον, ξεχνούν ότι δεν θα κυβερνούν για πάντα και ότι γρήγορα άλλοι θα τους διαδεχθούν, ότι είναι προσωρινοί και γρήγορα άλλοι θα πάρουν τη θέση τους .

Και τρίτον, ξεχνούν ότι θα πέσουν γρήγορα και θα δώσουν λόγο των πράξεών τους.

Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του:
Είδα το Σατανά να πέφτει σαν αστραπή στη γη. Τα λόγια αυτά σημαίνουν ότι η δολιότητα των πονηρών και των αδίκων φαίνεται όπως η αστραπή από τη μια έως την άλλη άκρη του ορίζοντα και η λάμψη της δεν θα διαρκεί για πάντα. Γι' αυτό κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι πολεμούσαν με το λαό. Από τους καρπούς των έργων τους γνωρίζονται. Όταν πήγαν στον Μεγαλέξαντρο να πιει νερό, ρώτησε αν ήπιαν οι πολεμιστές του. Όταν του είπαν ότι δεν ήπια, ούτε ο ίδιος ήπιε.

Η εξουσία, τα ΜΜΕ, πολεμούν εναντίον των οικονομικών συμφερόντων και υπέρ του λαού ή πολεμούν υπέρ των οικονομικών συμφερόντων και εναντίον του λαού; Από τους καρπούς των έργων τους γνωρίζονται.

Ο λαός διαθέτει την πνευματικότητα. Οι πνευματικές του δυνάμεις ήδη αρχίζουν να κινητοποιούνται στον υπέρ πάντων αγώνα. Κάθε απλός άνθρωπος που πονάει την πατρίδα του είναι μια πνευματική δύναμη του Ελληνικού λαού.

"Η νυξ προέκοψεν, η δε ημέρα ήγγικεν. Αποθώμεθα ουν τα έργα του σκότους και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός. Ως εν ημέρα ευσχημόνως περιπατήσωμεν, μη κώμοις και μέθαις, μη κοίταις και ασελγείαις, μη έριδι και ζήλω, αλλ' ενδύσασθε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και της σαρκός πρόνοιαν μη ποιείσθε εις επιθυμίας." (Ρωμ.13,12)

(Η νύχτα όπου νά 'ναι φεύγει και η μέρα κοντεύει νά 'ρθει. Γι' αυτό ας πετάξουμε από πάνω μας τα έργα του σκότους, κι ας φορέσουμε τα όπλα του φωτός. Η διαγωγή μας ας είναι κόσμια, τέτοια που ταιριάζει στο φως. Ας πάψουν τα φαγοπότια και τα μεθύσια, η ασύδοτη κι ακόλαστη ζωή. Οι φιλονικίες κι οι φθόνοι. Ντυθείτε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και μην αφήνετε τον αμαρτωλό εαυτό σας να σας παρασύρει στην ικανοποίηση των επιθυμιών σας.)

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP