Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο τυφλωμένος ΣΥΡΙΖΑ: Ενώ μένει στάσιμος ή πέφτει σε ψήφους, νομίζει ότι ανεβαίνει…Τα ποσοστά είναι παραπλανητικά: Η αλήθεια τους δεν ταυτίζεται με την αλήθεια των ψήφων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβολογεί ότι διατήρησε και αύξησε τα ποσοστά του, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012, αλλά αυτό είναι μια ψευδής και παραπλανητική εικόνα.

Η αλήθεια είναι άλλη:

Αυτοί που τον ψήφισαν σήμερα είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που τον ψήφισαν του 2012.

Τα ποσοστά του είναι λίγο αυξημένα, διότι υπήρχε πολύ μεγαλύτερη συρρίκνωση ψηφοφόρων στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η χασούρα σ’ αυτά τα κόμματα ήταν μεγάλη σε αριθμό ψήφων, γεγονός που καλύπτει την χασούρα σε ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, συνακόλουθα τον εμφανίζει με αύξηση του ποσοστού.

Η πραγματικότητα είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε σε αριθμό ψηφοφόρων, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει ρεύμα ανόδου, αλλά στασιμότητας και πτώσης, μάλιστα μέσα σε συνθήκες άκρως εφιαλτικές για τον ελληνικό λαό, μέσα σε συνθήκες συμπιεσμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ…


Που σημαίνει: Ότι ο ελληνικός λαός δεν τον εμπιστεύεται, είναι πολύ δύσπιστος απέναντί του και ότι ένα μέρος του ελληνικού λαού τον ψηφίζει ΟΧΙ επειδή τον πιστεύει, αλλά ΑΡΝΗΤΙΚΑ, δηλαδή για να γκρεμίσει την κυβέρνηση του ολέθρου και της φρίκης.

Μία πολύ σαφή εικόνα αυτής κατάστασης (πτώσης ψηφοφόρων, άνοδος ποσοστών), τη δίνει ο Λευτέρης Ριζάς, στο άρθρο: Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί;
http://istrilatis.blogspot.gr/


ΟΙ συριζαίοι είναι μεθυσμένοι από την πρωτιά τους και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δούνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει και επιδίδεται σε τέτοιες αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και επιλογές που απογοητεύει και χάνει ψήφους.

Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιληφτούν
ότι για να δημιουργήσεις ρεύμα πρέπει να αναπτύξεις (πολιτικά και οργανωτικά) το κοινωνικό ρεύμα της λαϊκής, να προωθήσεις κινηματικές πρακτικές, που σημαίνει ότι πρέπει να αγκαλιάσεις και να δώσεις απαντήσεις στα μεγάλα και καυτά προβλήματα (κοινωνικά και εθνικά) που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα τα φτωχά και κατεστραμμένα λαϊκά στρώματα.

Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει το πεδίο ελεύθερο στη Χρυσή Αυγή.

Γι αυτό είναι και η μόνη που αναπτύσσεται αλματωδώς μέσα στα εργατικά και λαϊκά εκείνα στρώματα που η Αριστερά ήταν ιστορικά προνομιούχος.


Και το χειρότερο:
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ, δεν εγκαταλείπουν αυτά τα λαϊκά στρώματα (την ιστορική τους ραχοκοκαλιά) στη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα στιγματίζουν σαν «φασιστικά»!!!

Μετά θρηνούν για την αλματώδη άνοδο της Χρυσής Αυγής και καταναλώνουν αφορισμούς…


Έτσι μέσα σε τόσο ευνοϊκές (κοινωνικά και εθνικά) συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να αυξάνει τους ψηφοφόρους του, τους ελαττώνει, μένοντας επαναπαυμένος στην πλασματική αύξηση των ποσοστών του…

Όποιος δεν βλέπει την πραγματικότητα και το χειρότερο την πλαστογραφεί με αλγεβρικές αλχημείες, αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθεί από την πραγματικότητα…


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8919

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP