Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ω, τί συγκίνηση (περί «κεντροαριστεράς» ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Η στήλη σήμερα πλέει σε πελάγη ευτυχίας! Κάτι είχε πάρει το αυτί μας από μέρες, αλλά περιμέναμε πρώτα να διασταυρώσουμε την είδηση. Ε, λοιπόν, ναι! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας το ανακοινώσουμε και να το επιβεβαιώσουμε: Η «κεντροαριστερά» ανασυγκροτείται! Οι αναδιατάξεις άρχισαν! Οι διεργασίες ξεκίνησαν! Οι μετεγγραφές κλείνουν! Οι μετονομασίες έρχονται! Οι συγχωνεύσεις ετοιμάζονται!

Φίλες και φίλοι, πατριώτες και συνάνθρωποι, ένας νέος άνεμος αρχίζει να πνέει πλέον στη χώρα. Όχι τόσο ισχυρός όπως η θύελλα που ξεσήκωναν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ όταν απογειώνονταν για να χτυπήσουν τη Γιουγκοσλαβία από τη βάση Αβιάνο του «κεντροαριστερού» Ντ’ Αλέμα, αλλά πάντως ένα πρώτο αεράκι μας πήρε…

Νέο τοπίο, πιο ζεστό, μοιάζει να ανατέλλει μέσα στην κακοτυχία μας. Όχι τόσο «ζεστό» όσο η πρόσληψη του «κεντροαριστερού» καγκελάριου Σρέντερ από την πολυεθνική «Γκαζπρομ», αλλά από το τίποτα…

Μια μυρωδιά κάθαρσης διαχέεται από τους αρμούς του θολού πολιτικού μας τοπίου. Όχι τόσο έντονη όπως όταν επί «κεντροαριστερού» Πρόντι, προέδρου της Κοµισιόν, πρωθυπουργού της Ιταλίας, επικεφαλής του ιταλικού κρατικού οµίλου για τη βιοµηχανική ανασυγκρότηση, συνέβη το σκάνδαλο της συγχώνευσης µεταξύ της γερµανικής Siemens και της ιταλικής STET µε τη µεσολάβηση της Goldman Sachs, αλλά…

Κυρίες και κύριοι αυτό που έλειπε από την χώρα μας, κάτι εντελώς… καινούργιο, αποκτά σάρκα και οστά! Ένα λαμπρό μέλλον μας χτυπάει την πόρτα, που μόνο μια «κεντροαριστερά», βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις των Μπλερ και των Φίσερ, μπορεί να εγγυηθεί!

Λάβετε, δε, υπόψη ότι μιλάμε για «νέο» φρούτο, έτσι; Γιατί, τούτη τη φορά, η «νέα κεντροαριστερά», δεν θα είναι σκέτη. Θα έχει «Ελιές». Θα έχει και «Ποτάμια». Δεν θα έχει εκείνα τα παλιομοδίτικα «μπλοκάκια» του Σημίτη. Τώρα θα έχουμε σακίδια!

Γεννιέται πράμα που σαλεύει! Και μέσα στη «φρεσκαδούρα», ε; Μετρήστε κομμάτια:

• Ο «δεν υπάρχει σάλιο» και «οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουνε κιόλας» (!), κ.Λοβέρδος…
• Ο «είμαι ανοικτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο «τώρα είμαι περισσότερο σοσιαλιστής» κ. Γιώργος Παπανδρέου (σσ: ΔΝΤ, Καστελόριζο, Μνημόνια, ξέρετε εσείς…).
• Ο κ. Ψαριανός ο οποίος αναφερθείς στην πρωθυπουργοποίηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, δήλωνε: «Είναι (σ.σ.: ο κ. Παπαδήμος) ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη. Νομίζω δεν θα είναι μαριονέτα, δεν θα είναι κούριερ κανενός, ούτε διαμεσολαβητής του δικομματισμού και ταχυδακτυλουργός για να διατηρήσει τις ισορροπίες του δικομματισμού, που είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να αποχωρήσει» («Βήμα», ηλεκτρονική έκδοση, 10/11/2011) μέχρι .
• Και – φυσικά – ο κ.Βενιζέλος (για τον οποίο ό,τι και να πούμε είναι λίγο)…


Αγαπητοί αναγνώστες, ευτυχείτε! Η αβεβαιότητα τελείωσε. Η σταθερότητα εγκαθίσταται. Μια ελπιδοφόρα προοπτική ανοίγεται, μια πολιτική δύναμη τόσο… νέα και τόσο… άφθαρτη, όσο έχει να δει ο τόπος από την εποχή των Χρηματιστηρίων, των Καννών και των Μνημονίων, γεννιέται!
*
Υστερόγραφο 1: Για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας και της εν γένει «κεντροαριστεράς» τα είχε πει εκείνη η «αλεπού», ο μεγιστάνας Ανιέλι: Η «κεντροαριστερά», έλεγε, είναι χρήσιμη και ωφέλιμη στους «Ανιέλι». Γιατί μπορεί να κάνει και να λέει πράγματα που πολλές φορές για τη «Δεξιά» θα ήταν δύσκολο να τα πράξει και να τα φέρει σε πέρας.



Υστερόγραφο 2: Εκτός από την «κεντροαριστερή αναγέννηση», την «ανασύνθεση», την «αναμόρφωση», και την εν γένει αναπαλαίωση και αναδιάταξη του ίδιου αυτού φθαρμένου, διεφθαρμένου, σαπισμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος , τι άλλο λέτε ότι «γεννιέται»; Ανασχηματισμός! Πόση συγκίνηση να αντέξει κανείς;…

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/238781,W_ti_sygkinhsh!_.html


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8933

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP