Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Η Ελλάδα στη δίνη του ψεύδους

Η Ελλάδα στη δίνη του ψεύδους και της παραπληροφόρησης
Η πολιτική και δημοσιογραφική απάτη σε παράκρουση

«Όποιος από εμάς πιστεύει ότι η εκπόρνευση θα μας φέρει την ευτυχία, τότε ας χειροκροτήσει αυτό το αιφνίδιο ξεπούλημα της πατρίδας μας και ας πιάσει από αύριο δουλειά στους οίκους ανοχής της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ποιος ξέρει με τα χρόνια μπορεί να συνηθίσει το επάγγελμα της σκλάβας-πόρνης».


Αρχίζω με τη «σπαρακτική» κραυγή του κειμένου από το τέλος του άρθρου του φίλου «Κλασσικοπερίπτωση».
Ολόκληρο το άρθρο του παρατίθεται στο τέλος.
Ζούμε σε μια πρωτοφανή καταιγίδα ψεύδους και παραπληροφόρησης. Οι πολύχρωμοι πολιτικοί απατεώνες και οι ύαινες του θεάματος και της δήθεν «ενημέρωσης» (βαποράκια ελεεινής προπαγάνδας) μας βομβαρδίζουν ανελέητα με υστερικές «ιαχές» «πληροφορικής παραπληροφόρησης».

Τέτοιες μορφές παρανοϊκής πλύσης εγκεφάλου δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.

Η μεγάλη απάτη αυτής της προπαγανδιστικής παράκρουσης συνίσταται σε τούτο: Αποκόβουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο οικονομικό κύκλωμα, την ανεξαρτοποιούν, τη δαιμονοποιούν, τη «λιθοβολούν», και πάνω στο «πτώμα» της στήνουν ένα μακάβριο χορό πολιτικών σκυλοκαυγάδων, δημοσιογραφικών «συζητήσεων» και τρομοκρατικών σεναρίων.

ΟΛΟΙ μιλούν,
σαν να είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για την κατάντια της, σαν να αποτελεί την εστία της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, σαν να φταίει ο «τεμπέλης» λαός της, η «διαφθορά» και οι «ανίκανοι» πολιτικοί της…

ΟΛΟΙ οι απατεώνες ανάγουν σε «δαίμονα», σε «τρομοκρατικό τέρας» το εξωτερικό χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Μιλούν σαν να είναι κάτι το «εξαιρετικό», το «τρομακτικό», το «ιδιαίτερο» του ελληνικού δράματος.

Αποκρύπτουν

σκοπίμως και δολίως τούτο: ότι αυτό το «τέρας» δεν είναι ιδιαίτερο ελληνικό χαρακτηριστικό. Η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση.

Τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη αποτελούν τον καθολικό κανόνα του καπιταλιστικού κόσμου.

Όλες οι χώρες έχουν τα ίδια ή και μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη. Στην χειρότερη θέση από κάθε άλλη χώρα βρίσκεται η αμερικάνικη υπερδύναμη. Το δημοσιονομικό της έλλειμμα είναι αστρονομικό. Το 2009, το χρέος της αυξήθηκε κατά 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ το συνολικό τους χρέος ανέρχεται με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς στα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα ποικίλα φερέφωνα της εξουσίας, αφού αποκρύπτουν τον καθολικό χαρακτήρα του «τέρατος», επικαλύπτοντας έτσι την ουσία της γενικευμένης και αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης, προχωρούν σε άλλα παραπλανητικά ψεύδη:

Ισχυρίζονται ότι τα ελληνικά ελλείμματα οφείλονται στην νοοτροπία του Έλληνα που είναι τεμπέλης, καλοπερασάκιας και ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα παράγει, καθώς και στη διαφθορά ή ανικανότητα των κυβερνήσεων και του κράτους!

Με αυτό το δόλιο τέχνασμα της απόσπασης του «μορίου» Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καπιταλιστικό οργανισμό και της «γκετοποίησης», ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ και η πολιτική σκέψη και «συρρικνώνεται» στα στενά ελληνικά πλαίσια. Έτσι αθωώνεται το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα και η Ε.Ε., καθώς και η δική τους σήψη και διαφθορά.

Γιατί αν τα ελλείμματα και τα χρέη στην Ελλάδα οφείλονται σε αυτά που μας λένε, τότε το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες του καπιταλιστικού κόσμου που έχουν τα ίδια και μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη.

Γιατί, λοιπόν, είναι μόνο η Ελλάδα «διεφθαρμένη», με «ανίκανους πολιτικούς» και έναν λαό «τεμπέλη» και δεν είναι και οι άλλες χώρες που έχουν τα ίδια ή πολύ μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη;

Με τέτοιες ηλιθιότητες μας βομβαρδίζουν!!!

Για να αποκρύψουν:

α). Τον παγκόσμιο και καθολικό χαρακτήρα της αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης και σήψης, καθώς και τα πραγματικά τους αίτια.

Η ανάδειξη και ανάλυση αυτής της κρίσης και των αιτίων της οδηγεί απευθείας στην καταδίκη του καπιταλισμού, στην αναίρεση αυτού του καταστροφικού και εφιαλτικού συστήματος.

β). Τη ληστρική εκμετάλλευση που ασκούν οι υπερεθνικοί κολοσσοί και τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε., ΗΠΑ) σε βάρος των λαών και των αδύνατων καπιταλιστικών κρατών.

Να αποκρύψουν τα αδηφάγα χρηματοπιστωτικά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κερδοσκοπούν κακουργηματικά εναντίον των χωρών και οδηγούν σε χρεοκοπία τα κράτη, ιδιαίτερα αυτά που αποτελούν τους «αδύνατους κρίκους» για να κερδοσκοπήσουν από την χρεοκοπία τους.

γ). Τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εναντίον των εθνών. Η εθνική εξόντωση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική συνιστώσα του πλανητικού ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ…

Να, γιατί μας εξαπατούν με καταιγιστικές ηλιθιότητες.

Να γιατί καταπίνουν την παγκόσμια οικονομική κρίση και ανάγουν μια παρωνυχίδα της (Ελλάδα) σε κεντρικό ζήτημα, και τους ιμπεριαλιστές ληστές (Ευρώπη-ΗΠΑ) σε «προστάτες».

«Προστάτες»: οι κεντρικές «πηγές» της λεηλασίας των εθνικών κρατών και λαών, οι κεντρικές «πηγές» παραγωγής των συμφορών μας.

Όταν όμως, είσαι εξάρτημα, και επικυρώνεις με τις πράξεις σου ότι είσαι εξάρτημα όλων αυτών που σε έχουν απομυζήσει και σε οδηγούν σε χρεοκοπία για να κερδοσκοπήσουν, τότε καμία τύχη δεν σου επιφυλάσσει η ιστορία. Όταν αναγορεύεις ο ίδιος ως «προστάτες» αυτούς που αποτελούν το κεντρικό «άξονα» της παγκόσμιας κρίσης, τότε θα κερδοσκοπήσουν και από το πτώμα σου.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι ισχυροί θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματός τους οδηγώντας τους λαούς σε χρεοκοπία και τα έθνη σε διάλυση.

Είναι η μόνη διέξοδος για τους ισχυρούς του χρήματος. Το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο δεν έχει άλλες διεξόδους παραγωγικής ανάπτυξης. Αντίθετα η ολοκληρωτική ηγεμονία και απληστία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου στρέφεται σε «τομείς» που υπόσχονται υπερκέρδη.

Και αυτοί οι «τομείς» δεν είναι η παραγωγή αγαθών (η παραγωγή έχει πέσει σε μαρασμό χωρίς διέξοδο), αλλά η χρηματιστηριακή απομύζηση του πλούτου των εθνών και των λαών.

Να, γιατί μας στέλνουν σε Δ.Ν.Τ και παγκόσμιες τράπεζες για να «σωθούμε». Αυτοί όμως οι μηχανισμοί του χρήματος κερδοσκοπούν αγρίως μόνο με τη χρεοκοπία σου…

Σήμερα, όλα αυτά είναι ορατά σε κάθε άνθρωπο που έχει μάθει να σκέφτεται στοιχειωδώς και να μη χάνει το δάσος πίσω από το φύλλο.

Ορατοί και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των εθνικών μας συμφορών.

Κανένα περιθώριο παρερμηνείας δεν αφήνουν οι υμνολογίες της Κλίντον και οι γονυκλισίες του Γιωργάκη.

Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό κειμενάκι του «Κλασσικοπερίπτωση»


"ALEA JACTA EST" (=Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΗ)Αυτή την φράση χρησιμοποίησε, κατά την παράδοση, ο Ιούλιος Καίσαρας πριν διαβεί τον ποταμό Ρουβίκωνα. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε άλλον καταλληλότερο τίτλο σε μια ανάρτηση στην οποία θα αποπειραθούμε να σχολιάσουμε τα όσα δήλωσαν η Χίλαρυ Κλίντον και ο Γ. Παπανδρέου μετά την 45 λεπτη συνάντηση που είχαν σήμερα στο State Department.

Σήμερα ο κύβος ερίφθη στο State Department of USA, και ο κύβος ερίφθη στα μούτρα μας, με τρόπο μάλιστα που φαίνεται ως φιλική χειρονομία.

Ήταν ολοφάνερη η χαρά της Αμερικανίδας τέως "πρώτης κυρίας" για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του Έλληνα πρωθυπουργού αφ’ ενός για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει σήμερα η Ελλάδα, αφ’ ετέρου για την προσφορά μας στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν και όπου αλλού μας ζητήθηκε.

Αναφέρθηκε η αξιέπαινη δράση της Ελληνικής κυβέρνησης στην επίλυση του Κυπριακού και στην καλλιέργεια συνθηκών συνεργασίας και ειρήνης με την Τουρκία.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ αναφέρθηκε τόσες φορές στον άξονα των "τριών εντολών" ώστε ακόμα και ο πιο ηλίθιος να καταλάβει τι απαιτείται σήμερα από την "ελληνική επαρχία" του νεοταξικού imperium. Η χαρά και τα "εύγε", από την μεριά της εκπροσώπου του Καίσαρα, που έντυναν τις αναφορές στο ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, την Κύπρο, και την Τουρκία, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για θετικές σκέψεις όσον αφορά το εθνικό μας συμφέρον.

Όταν μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που θα μεταμορφώσουν τους δύο παλιούς εχθρούς (Ελλάδα-Τουρκία) σε εταίρους οι οποίοι θα ακολουθήσουν μια πορεία ειρηνικής συνύπαρξης και συνδημιουργίας, το μυαλό μας πήγε στην πρότασή του για αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίου που de facto θα αποδυναμώσει το μέχρι τώρα ελληνικό αμυντικό δόγμα.

Η δεύτερη εντολή στην οποία θα υπακούσει -όπως ευθέως δήλωσε - ο κ. Παπανδρέου, είναι η προώθηση της ενταξιακής πορείας στην Ε.Ε των "δυτικών βαλκανικών κρατών" (βλ. Αλβανία, Κόσσοβο, Σκόπια).

Ας πάψουμε λοιπόν να μιλάμε
για το ποιός και πώς θα χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα το όνομα "Μακεδονία", να είμαστε δηλαδή ευχαριστημένοι αν μας επιτρέψουν να χρησιμοποιούμε τουλάχιστον στον χαλβά τον όρο "Μακεδονικός".

Η τρίτη εντολή που και αυτή θα πραγματοποιηθεί αμέσως, είναι αυτή της "επίλυσης" του Κυπριακού με τον τρόπο που ορίζει το κατάπτυστο και απορριφθέν από τον κυπριακό λαό σχέδιο Ανάν.

Για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και αποδοχής το αμερικανικό "χάπι" ζαχαρώθηκε με την "πατριωτική" απαίτηση του κ. πρωθυπουργού να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί ώστε να είναι ελεύθερες οι δύο κοινότητες να τα βρούν μεταξύ τους αφού τώρα πια ανήκουν στο ...ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Το πάζλ που βλέπαμε μέχρι τώρα μπερδεμένο και ασαφές τώρα πια συμπληρώθηκε και δεν χωρά πολλές αμφισβητήσεις. Η ελληνική "κυβέρνηση" λέγοντας αυτά τα τρία κρίσιμα "ναι" θα πάρει το απαιτούμενο διαβατήριο (σφραγισμένο από τον ίδιο τον Καίσαρα) για την γη της επαγγελίας. Τι σημασία έχει αν η χώρα μας έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία; Τι πειράζει αν ο ελληνικός λαός θα πουληθεί στα σκλάβοπάζαρα της παγκόσμιας κυβέρνησης με τιμή που θα καθορίσουν τα διεθνή head funds;

Όποιος απο εμάς πιστεύει ότι η εκπόρνευση θα μας φέρει την ευτυχία, τότε ας χειροκροτήσει αυτό το αιφνίδιο ξεπούλημα της πατρίδας μας και ας πιάσει από αύριο δουλειά στους οίκους ανοχής της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ποιός ξέρει με τα χρόνια μπορεί να συνηθίσει το επάγγελμα της σκλάβας-πόρνης.


Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/03/alea-jacta-est.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP