Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ
στην ΕΣΗΕΑ


7/3/2010

Μέσα στη σιωπή των περισσότερων ΜΜΕ, που... περιέργως δεν «πληροφορούνται» ούτε αυτά που συμβαίνουν στη «γειτονιά» τους, οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία.

Τα αιτήματά τους σαφή και καίρια: οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την κρίση, ούτε στον Τύπο και τα ΜΜΕ, ούτε γενικότερα. Οι «συνταγές» του νεοφιλελευθερισμού που αναμασούν οι πολιτικοί θιασώτες του και οι διαπλεκόμενες με αυτούς διευθυντικές ελίτ των «golden boys”, δεν πρέπει να περάσουν.

Σήμερα, διόλου τυχαία, στο στόχαστρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι ενός ιστορικά κραταιού συγκροτήματος.

Αύριο στη θέση τους θα βρισκόμαστε όλοι. Αυτοί που υποβίβασαν τη δημοσιογραφία σε κακοσκηνοθετημένο καβγά στα τηλε-παράθυρα, αυτοί που βλέπουν τις κυκλοφορίες να πέφτουν και σφυρίζουν αδιάφορα, δεν πρόκειται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η μόνη λύση είναι όλοι εμείς που «φτιάχνουμε» τα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, να τους στείλουμε το λογαριασμό εγκαίρως.


Δυστυχώς, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, ευεπίφορη σε πιέσεις και δέσμια των εξαρτήσεών της, δεν προχώρησε στην αναγκαία ενεργό συμπαράσταση στους εργαζόμενους στον ΔΟΛ.

Αν αυτοί όμως αποφάσισαν να κάνουν τους...
«Γερμανούς» στις παλιές ελληνικές ταινίες και κοιτάζουν «αλλού» ενώ το χτύπημα έρχεται, εμείς, ένας ολόκληρος κόσμος που δεν σφυρίζει αδιάφορα και δεν αποδέχεται τα σενάριά τους, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ πρέπει να νικήσουν και θα νικήσουν!

Το Συνδικάτο στα ΜΜΕ πρέπει να γίνει και θα γίνει!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ (της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας)

Πηγή:
http://maxomenidimosiografia.blogspot.com/2010/03/blog-post_09.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP