Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Ο χαφιεδισμός ...θριαμβολογεί!

Βίζα: υμνολογική ψήφο εμπιστοσύνης στο χαφιεδισμόΘριαμβολογούν οι υπάλληλοι των ΗΠΑ (κυβέρνηση-κομματικό κατεστημένο και ΜΜΕ) για την κατάργηση της βίζας όσων ταξιδεύουν προς ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως «ψήφο εμπιστοσύνης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα!!!

Αυτό που αποκρύβουν οι υμνητές των διεθνών δημίων είναι τούτο: Η κατάργηση της βίζας εδράζεται πάνω σε προϋποθέσεις που καρατομούν δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, εντείνουν το χαφιεδισμό, τη συλλογή και ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων και επιβάλλουν ο κάθε ταξιδιώτης να αντιμετωπίζεται σαν εν δυνάμει τρομοκράτης - απειλή για τις ΗΠΑ.

Όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις περιλαμβάνονται στο «Μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας - ΗΠΑ» για την κατάργηση της βίζας, το οποίο προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα (27-28/6/2009) και ψηφίστηκε στις 2 του Σεπτέμβρη 2009 από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στη Βουλή.

Τι προβλέπει το «Μνημόνιο»

1). Τα δύο μέρη «επιθυμούν να ενισχύσουν την ασφάλειά τους, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων νέες δυνατότητες για τον εντοπισμό και την πρόληψη των μετακινήσεων των τρομοκρατών». Προβλέπονται «συμφωνίες εφαρμογής» που θα περιέχουν «ρυθμίσεις που αφορούν στην ανταλλαγή πληροφοριών για τους επιβάτες». Σε κάθε περίπτωση, ο ταξιδιώτης θα μπορεί να μένει στις ΗΠΑ για 90 το μέγιστο μέρες και να διαθέτει έγκυρο εισιτήριο μετ' επιστροφής ή προώθησης σε άλλο προορισμό, που θα έχει εκδοθεί από αεροπορική εταιρεία η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας.

2. Η χώρα θα αξιολογείται από τις υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. «(...) Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, προτίθεται να αξιολογήσει την επίδραση που θα έχει η ένταξη της Ελληνικής Δημοκρατίας στα συναφή με την ασφάλεια, την επιβολή του νόμου και τη μετανάστευση συμφέροντα των ΗΠΑ».

3.
Στο «Μνημόνιο» αναφέρεται συγκεκριμένα το «Ηλεκτρονικό Σύστημα Αδειών Ταξιδιού (ΗΣΑΤ)». Σε εφαρμογή του από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά όσα βιογραφικά και «άλλα στοιχεία» κρίνει το υπουργείο αναγκαία για να διαπιστώσει πριν το ταξίδι την «καταλληλότητα» ενός Ελληνα υπηκόου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Οπως σημειώνεται στις διευκρινίσεις που διένειμε χτες η αμερικάνικη πρεσβεία, οι επισκέπτες στις ΗΠΑ θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να αυτοφακελώνονται, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που απαιτεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα για την Έγκριση Ταξιδίου (ESTA)

4. Σε παράγραφο του «Μνημονίου», τιτλοφορούμενη ως «Ανταλλαγή πληροφοριών», ορίζεται ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεργάζονται με τους Αμερικανούς «για την παροχή προσδιοριστικών της ταυτότητας στοιχείων» προκειμένου να κρίνουν οι δεύτεροι αν επίδοξος ταξιδευτής προς τις ΗΠΑ απειλεί τα συμφέροντά τους. Θα συλλέγουν, αναλύουν, χρησιμοποιούν και ανταλλάσσουν «εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με τους επιβάτες». Επίσης, θα συλλέγουν, αναλύουν, χρησιμοποιούν και ανταλλάσσουν πληροφορίες και για τις Καταστάσεις Επιβατών.

5. Στις ΗΠΑ θα ταξιδεύουν μόνο οι Έλληνες που έχουν «ηλεκτρονικά διαβατήρια, δηλαδή αναγνώσιμα από μηχάνημα διαβατήρια, τόσο με ψηφιακή φωτογραφία όσο και με ένα ηλεκτρονικά αναγνώσιμο τσιπ που περιέχει συγκεκριμένα δεδομένα του ταξιδιωτικού εγγράφου». Τέτοια διαβατήρια εκδίδει πλέον η ΕΛ.ΑΣ. Ο παραπάνω όρος επαναλαμβάνεται και στις χτεσινές διευκρινίσεις της αμερικάνικης πρεσβείας. Ανοιχτό είναι πάντα το ενδεχόμενο αυτό το τσιπ να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα βιομετρικά στοιχεία.

6. Πατώντας σε τρεις πρότερες σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ (του Απρίλη 2007 και Μάρτη 2008), η Ελλάδα αποδέχεται ότι θα «συνεργάζεται» με «αρμόδιες» αμερικανικές αρχές προκειμένου να «διασφαλίζονται» «τα πρότυπα ασφαλείας των αερολιμένων και οι διαδικασίες ασφαλείας των αερομεταφορέων». Δηλαδή, εκτός από τους επιβάτες, στην κρησάρα των Αμερικανών μπαίνουν και υποδομές της χώρας, καθώς θα ελέγχονται από απεσταλμένους «ειδικούς» τους.

7. Τέλος, η Ελλάδα «μπορεί να εκτιμήσει τη δυνατότητα χρήσης προσωπικού ασφαλείας (...) στις πτήσεις προς ΗΠΑ». Αλλά και «να επιτρέπει στο ομοσπονδιακό προσωπικό ασφαλείας πτήσεων των ΗΠΑ να ασκεί τα καθήκοντά του, φέροντας εγκεκριμένο οπλισμό, σε πτήσεις αερομεταφορέων των ΗΠΑ, από και προς την Ελληνική Δημοκρατία».

Το στοιχεία του «Μνημονίου» από το Ριζοσπάστη.

Θριαμβολογούν λοιπόν οι «αμερικανοτσολιάδες» για το σύστημα του ολοκληρωτικού ηλεκτρονικού ελέγχου και βάρβαρου χαφιεδισμού που αντικαθιστά την κατάργηση της βίζας…

Όλα τα μακάβρια «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί η κυβέρνηση εμφανίζονται και προβάλλονται με θριαμβολογίες επιτυχίας, με μια υμνολογική δουλικότητα προς τους μεγάλους αφεντάδες δίχως ιστορικό προηγούμενο.

Καμία αληθινή εικόνα δεν μας δίνουν από τις ΗΠΑ. Τα πάντα περνούν μέσα από τα δραστικά φίλτρα της απόκρυψης της αλήθειας και της παραχάραξης των πάντων.

Πολύ συνοπτικά κάποια «σημαδιακά» στοιχεία της οργιώδους παραπληροφόρησης:

α). Έχουν ανάγει το ελληνικό χρέος και τα ελλείμματα ως ειδικό ελληνικό φαινόμενο και το «μοχλό» της κρίσης, της διαφθοράς, κ.λπ., αποκρύβοντας ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη και ελλείμματα έχουν όλες οι καπιταλιστικές χώρες με ασυναγώνιστο πρωταθλητή τις ΗΠΑ.

β). Τα πρώτα δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας ξεκίνησαν από το κατεστημένο των ΗΠΑ και τους δικούς του μηχανισμούς παραπληροφόρησης.

Ήταν αυτά τα πρώτα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τους Έλληνες ως σπάταλους, απατεώνες και ανίκανους. Και την τροφή τους την έδωσε ο ίδιος ο Γιωργάκης που διεθνώς και σε διατεταγμένη υπηρεσία μίλησε για τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ της Ελλάδας και το κίνδυνο της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας: Αυτά υλοποιεί τώρα…

γ). Ήταν η Γουόλ Στριτ και γενικά το αγγλοσαξωνικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που έκαναν τις σφροδρώτερες κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και του Ευρώ.

δ). Ήταν το αμερικανικό κατεστημένο που ξεκίνησε την εκστρατεία εναντίον των Ευρωπαίων ανταγωνιστών του. Να τι γράφει στο «Παρόν» ο καθηγητής κ. Βασίλης Μαρκεζίνης, άριστος γνώστης των αμερικανικών πεπραγμένων:

«Θα ήταν πλάνη να πιστέψουμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι καλοπροαίρετα ή δείχνουν κατανόηση προς τη χώρα μας. Αντιθέτως, παρουσιάζουν τους Έλληνες ως σπάταλους, απατεώνες και ανίκανους. Στις περιπτώσεις μάλιστα όπου αναφέρεται και η Ευρώπη, τα σχόλια είναι εξίσου δηκτικά όταν απευθύνονται στη Γερμανία, η οποία, ειδικά σε κάποια έντυπα «στρατηγικής» (στην ουσία, κεκαλυμμένης κατασκοπίας), παροτρύνθηκε, για το δικό της καλό, να ΜΗ βοηθήσει την Ελλάδα. Είναι μεγάλη ειρωνεία να επιδεικνύεται τόσο ενδιαφέρον για το καλό και την εικόνα της Γερμανίας, όταν οι περισσότεροι από τους εν λόγω αρθρογράφους μετά βίας συγκαλύπτουν την καχυποψία τους για αυτήν τη χώρα και, επιπλέον, παρερμηνεύουν τις επιπτώσεις που θα είχε μια ελληνική κατάρρευση σε ορισμένες γερμανικές τράπεζες…»

Μόνο αυτά αποκαλύπτουν το βαθμό παραπληροφόρησης και τη δουλεία μας στους υπερατλαντικούς «προστάτες» μας.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP