Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Η Μεσαία τάξη απέθανε...!

Η Μεσαία τάξη απέθανε...!Μια πρώτη ανάλυση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση και που πιστεύει ότι θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην Ελλάδα, βγάζει ένα αβίαστο συμπέρασμα: Η μεσαία τάξη τετέλεσται!!!

Πλέον στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το κατάντημα της χώρας) θα υπάρχουν δύο τάξεις: Οι φτωχοί (μαζί με τους νεόπτωχους φυσικά) και οι πλούσιοι. Οι τελευταίοι είναι οι παραδοσιακοί πλούσιοι, δηλαδή εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γνωστά τζάκια, εργολάβοι και σ’ αυτούς θα προστεθούν οι λακέδες της εξουσίας, στην προκειμένη περίπτωση οι πράσινοι γυμνοσάλιαγκες που θα κονομήσουν τα επόμενα χρόνια. Αλλά γι’ αυτούς δεν χαραμίζουμε ούτε λέξη.
Μας ενδιαφέρει η πρώτη τάξη, αυτή των φτωχών.

Μια σειρά από ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δηλώνουν ακριβώς πώς θα εξαφανιστεί η μεσαία τάξη η οποία αποτελείται από μορφωμένους ανθρώπους με ένα και δύο πτυχία, με καλές θέσεις στα κρατικό μηχανισμό και τον ιδιωτικό τομέα και με ένα εισόδημα αντάξιο της αξίας τους και ικανό να τους κάνει να περάσουν μια καλή ζωή χωρίς υπερβολές. Είναι κυρίως οικογένειες που δουλεύουν και οι δύο, φέρνουν 3-4 χιλιάδες ευρώ στο σπίτι, έχουν στεγαστικό δάνειο και κάποιες κάρτες, έχουν αυτοκίνητα και μπορούν να κάνουν μια – δυο εβδομάδες διακοπές. Όλοι αυτοί λοιπόν θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.

1. Κατ’ αρχάς οι φορολογικές κλίμακες θα τους αφαιρέσουν εισόδημα αφού, όσο κι αν η κυβέρνηση διατείνεται ότι μειώνεται η φορολογία μέχρι 40.000 ευρώ αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Από τη μια τους δίνει λεφτά κι από την άλλη θα τους τα πάρει διπλάσια. Η κατάργηση και μόνο μιας σειράς φοροαπαλλαγών, όπως η έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων θα εκτοξεύσει τον τελικό φόρο.

2. Το ακίνητο μπαίνει ακόμη μια φορά στο στόχαστρο. Είτε με τη μορφή του ΦΜΑΠ για όποιον έχει ακίνητο αξίας 400.000 ευρώ, είτε με τους φόρους μεταβίβασης για πρώτη κατοικία είτε με το ψαλίδι στην έκπτωση των τόκων το οποίο σημαίνει ότι στεγαστικά δάνεια τέλος. Καταργήθηκε το αφορολόγητο για πρώτη κατοικία μέχρι 200 τ.μ. με αποτέλεσμα όποιος είχε όνειρο να αγοράσει ένα σπίτι κάπως άνετο για την οικογένειά του ή σε μια μεσαία ή ακριβή περιοχή θα πρέπει να το αναβάλλει. Αν ήθελε η κυβέρνηση πιο φιλολαϊκό μέτρο έπρεπε να διατηρήσει ένα αφορολόγητο μέχρι 150 τ.μ. για να βοηθήσει τις οικογένειες να κάνουν ένα ξεκίνημα. Κι αν ήθελε ας επέβαλε φόρο για τις πανάκριβες περιοχές όπως η Εκάλη και η Βουλιαγμένη.

3. Το τυράκι για τη φάκα είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών από την επόμενη χρονιά. Τότε θα πιαστούν πολλοί οι οποίοι τώρα ελπίζουν ότι με αφορολόγητο 200 και 250 χιλ. θα αγοράσουν κάποιο σπίτι.

4. Άδικο μέτρο είναι επίσης η φορολόγηση με 10% και 20% των αποζημιώσεων για απολύσεις. Και σε διώχνουν δηλαδή από τη δουλειά και θα πληρώσεις φόρο στο κράτος.

5. Όσο για τα τεκμήρια διαβίωσης, μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά να το δείτε αυτό. Μπορεί όποιος φοροδιαφεύγει να κληθεί να πληρώσει φόρο αλλά και αυτός που δήλωνε μέχρι τώρα όλα του τα εισοδήματα θα πιαστεί στο δόκανο της εφορίας.

6. Για τον ΦΜΑΠ: αν κάποιος είχε την τόλμη να αγοράσει στο παρελθόν κάποια ακίνητα για να έχει ένα σταθερό εισόδημα τώρα θα πληρώνει φόρο για πάνω από 400.000 ευρώ αξία ακόμη κι αν τα ακίνητά του δεν του προσφέρουν απολύτως κανένα έσοδο. Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή.

7. Τέλος, για τις αποδείξεις τι να πούμε. Θα πρέπει να καταναλώνουμε για να μαζεύουμε αποδείξεις και να χτίσουμε αφορολόγητο. Αν δεν ξοδέψουμε τα λεφτά που βγάζουμε με κόπο τότε θα πληρώσουμε φόρο. Και έτσι θα κινηθεί η αγορά.

Σατανικό σχέδιο!!!

Πηγή:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_6936.html

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4306
Και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4310

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP