Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Οι «αληταράδες»

Οι «αληταράδες» του σοσιαλδημοκρατικού νεοφιλελευθερισμού

Ο Στάθης πήρε το όπλο του…
Όταν «θυμώνει» αναδεικνύει τις γνώσεις του και το μεγάλο ταλέντο του.
Διαβάστε τα παρακάτω από τη σημερινή «Ε»:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/03/2010&s=naytilos




Η κυρία Διαμαντοπούλου, ο κ. Βενιζέλος αλλά και το όλον ΠΑΣΟΚ των πρωτοσπαθάριων, παραδέχονται, τουλάχιστον δημοσίως, ότι τα μέτρα αυτά (επαναλαμβάνω: τα απάνθρωπα) είναι όντως εκτός σοσιαλδημοκρατικού πλαισίου - αλλά οι καιροί ου μενετοί (άργησαν και κάτι μήνες), συνεπώς άλλες λύσεις πλην των άγριων νεοφιλελεύθερων συνταγών δεν υπήρχαν -ή, οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να σκεφθούν.

Παραδέχονται δηλαδή δημοσίως και μεγαλοπρεπώς την ιδεολογική ανεπάρκεια της σοσιαλδημοκρατίας ενώπιον του κινδύνου που κουρταλεί τες θύρες της χώρας και την καταφυγή στα νεοφιλελεύθερα καυδιανά δίκρανα (που άλλωστε γέννησαν, έθρεψαν και θέριεψαν αυτόν τον κίνδυνο).

Τέτοια ομολογία ιδεολογικής αποτυχίας δύσκολα ακούει κανείς!


Συχνά οι κατ' όνομα σοσιαλιστικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις,
και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν προσχωρήσει στα νεοφιλελεύθερα δόγματα κι έχουν ενδώσει στα έδικτα και φάτσιο των αγορών, αλλά είναι από τις λίγες φορές που στελέχη τέτοιων κομμάτων παραδέχονται ιδεολογική ανεπάρκεια του χώρου τους και αδυναμία χάραξης αντίστοιχης πολιτικής.

Θλιβερά κι άκρως ανησυχητικά πράγματα.

Οταν σε μία χώρα που οργιάζει
η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή η κυβέρνηση διαλέγει να βάλει χέρι στα κορόιδα και να αφήσει στην ησυχία τους τα λαμόγια, όχι μόνον σκάβει τον λάκκο της χώρας, αλλά και τον δικό της.

Ηδη ομιλούν
ορισμένοι για ανασχηματισμό. Ποσώς. Αλλά, από όταν γίνει ανασχηματισμός και μετά, η κυβέρνηση θα αρχίσει να μετράει μέρες.

Η κυβέρνηση αυτή δεν εξελέγη για να κλέψει τον μισθό από τους τίμιους εργαζόμενους, ούτε για να τους βάλει στον ίδιο παρονομαστή με τους κηφήνες (πολλοί απ' τους οποίους άλλωστε είναι πελάτες της σμπίροι και τσιράκια).


Μόνον ο πατριδοκάπηλος κυρ Καρατζαφέρης πάει χέρι-χέρι με αυτά τα ειδεχθή και απεχθή μέτρα!

Και κάποιοι ακόμα πολιτικοί,
όπως ο κ. Χριστοδουλάκης, όστις δήλωσε στον ΣΚΑΪ (αναδημοσίευση στο χθεσινό «Εθνος») ότι: «δεν είναι και τόσο πρωτοφανή τα μέτρα, ούτε είναι καταστροφικά για την οικονομία»!! -πάρ' τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου (-κι άλλα μέτρα)!

Εδώ, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου χαρακτήριζε τα εν λόγω μέτρα «καταστροφικά» πριν να τα πάρει, οι σοφιστείες των χειριστών της δημιουργικής λογιστικής θα μας παραξενέψουν;

Οσο για τις αγορές, αφού απαίτησαν απ' τους επαίτες τα μέτρα που εν τέλει ελήφθησαν, ανησυχούν τώρα (Financial Times) για ενδεχόμενη... ύφεση στην ελληνική οικονομία!! -ανησυχούν δηλαδή μήπως ο νεκρός σκέφτεται να πεθάνει τελείως.

Δεν παίζονται οι αληταράδες του νεοφιλελευθερισμού, οι ολετήρες των λαών, οι βομβαρδιστές των εθνών, τα βαμπίρ των κοινωνιών.
...................................
Για να αναθαρρήσετε όμως, μετά τόσες μέρες διασυρμού και καταισχύνης επιτέλους πετύχαμε μια πρωτιά: έχουμε πλέον την πιο ακριβή βενζίνη στην Ενωση (μετά την Ολλανδία και τη Δανία), αλλά όταν επιβληθεί και ο νέος ΦΠΑ θα τις προσπεράσουμε μακράν.

Νενικήκαμεν!

Ανοίξτε επίσης, για περισσότερες αναλύσεις τη σελίδα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=33

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP