Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ιστολόγια: Ύπουλα όπλα διάλυσης της σκέψης και της συνείδησης

Ιστολόγια: Ένα από τα πιο ύπουλα, «δημοκρατικά» όπλα του κατεστημένου για τη διάλυση της σκέψης και της συλλογικής συνείδησης



Ο φίλος Κλασσικοπερίπτωση και filoumenos ανοίγουν εκ νέου μια πολύ σοβαρή και πολύ επίκαιρη συζήτηση. Επίκαιρη σήμερα όσο ποτέ, ακριβώς γιατί το κακό έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις. Διαστάσεις Υποκατάστασης και αλλοίωσης της πραγματικότητας μέχρι του σημείου εκείνου που να δημιουργεί την αυταπάτη ότι μέσα από τα ιστολόγια (τον εικονικό κόσμο) μπορεί να «κατασκευάσεις» και πραγματικά κινήματα…

Με τον εικονικό κόσμο του ιντερέτ έχουμε ασχοληθεί διεξοδικά.

Πριν παραθέσουμε πρώτα το κείμενο-κέντρισμα από το Κλασσικοπερίπτωση
Θα ξεκινήσουμε με το κείμενο που γράψαμε τον Απρίλιο του 2008
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2309


ΟΧΙ στη θεοποίηση των Μπλόγκερς

Μια εικονική πραγματικότητα που παίζονται πολλά παιχνίδια

Προβάλλεται συχνά ότι η λεγόμενη «μπλογκόσφαιρα» είναι ένας εναλλακτικός, ανεξάρτητος τρόπος πληροφόρησης, απέναντι στα παραδοσιακά μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τηλεόραση κ.τ.λ.). Μεγάλη πλάνη! Η «μπλογκόσφαιρα» καθορίζεται κι αυτή, όπως τα πάντα, από τους νόμους της αγοράς και την κυρίαρχη ιδεολογία της. Αν οι άνθρωποι της «μπλογκόσφαιρας» είχαν την «εναλλακτική» συνείδηση, δηλαδή τη συνείδηση της αμφισβήτησης του συστήματος και των δομών του αυτό ΠΡΩΤΑ και ΚΥΡΙΑ θα είχε εκφραστεί σε κοινωνικό επίπεδο και ΟΧΙ στον εικονικό κόσμο του ιντερνέτ.
Τα γεγονότα, που ζούμε με τα ιστολόγια σήμερα δείχνουν ότι συχνά οι άνθρωποι που διευθύνουν τα παραδοσιακά αστικά ΜΜΕ είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινωνική συνείδηση και στο επίπεδο του Διαδικτύου. Οι φωνές των μεμονωμένων καλοπροαίρετων ανθρώπων, μπλόγκερς ή μη, θα χάνονται και στο διαδίκτυο, όπως και στον απτό κόσμο, όσο παραμένουν μεμονωμένοι και δεν οργανώνονται στο κοινωνικό ρεύμα που θα ανατρέψει την εξουσία των χειραγωγών συνειδήσεων.
Και όσο δεν υπάρχει αυτό το «κοινωνικό ρεύμα», ένα δηλαδή Κοινωνικό Κίνημα αμφισβήτησης των χειραγωγών της εξουσίας, το διαδίκτυο θα αλώνεται από του ποικίλους χειραγωγούς.
Μέσα σε αυτούς τους κρυφούς και εικονικούς χώρους οι πρώτοι που δρουν οργανωμένα είναι τα ποικίλα συμφέροντα, τα υπαλληλάκια τους και η πληθώρα των διαπλεκόμενων δομών εξουσίας: Από θεσμικά κέντρα εξουσίας, μέχρι εξωθεσμικά, από κρατικές και κομματικές υπηρεσίες μέχρι μυστικές υπηρεσίες όλων των αποχρώσεων. Και φυσικά όλες οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες ομαδούλες όλων των χρωμάτων της ίριδας και όλων των μεταμφιέσεων εξαπάτησης.

Όποιος έχει μια σχετική πείρα, παρακολουθεί συστηματικά το χώρο και διαθέτει πολιτικό κριτήριο, αμέσως διαπιστώνει την πληθώρα των ποικίλων μεταμφιέσεων, τις «μάσκες» που κρύβουν το αληθινό πολιτικό πρόσωπο πολλών μπλόγκερς. Ακόμα διαπιστώνει και τα πρακτορικά παιχνίδια που παίζονται ή τις διαστροφές πολλών που εμφανίζονται με διαφορετικά μπλοκ. Όπως σε μια διαδυκτιακή συζήτηση εμφανίζεται ένα πρόσωπο με πολλές και διαφορετικού πολιτικού χρώματος «περσόνες», το ίδιο γίνεται και μέσα στο χάος της «μπλογκόσφαιρας».
Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την εναλλακτική ενημέρωση, ούτε με το στρατηγικό πολιτικό αίτημα της εποχής: Την ανάπτυξη ενός έντιμου, ειλικρινούς και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ διαλόγου για να αποτινάξουμε την κυριαρχία των χειραγωγών της εξουσίας και των πρακτόρων τους.

Προσοχή, λοιπόν, στις διασυνδέσεις μέσω αυτού του ιντερνετικού χάους.




ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ BLOGS ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/03/blogs.html


Πριν απο λίγο λάβαμε ένα e-mail με μια ανάρτηση απο το http://www.filoumenos.com/, στο οποίο επισημαίνεται η ύπαρξη κίβδηλων αγωνιστών και παραπλανητικών ιστολογίων τα οποία δήθεν έχουν αποδυθεί σε έναν αντι-νεοταξικό αγώνα.

Είναι γνωστή η ιδιότητα των δυνάμεων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" να φορούν οποιοδήποτε ένδυμα θα τους κάνει δυσδιάκριτους ή ακόμα και αόρατους. Αυτές οι τεχνικές διείσδυσης είναι γνωστές και όντως είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να αντιληφθείς τον πραγματικό ρόλο κάποιου ειδικά όταν πρόκειται για blogger. Όπως και νά ΄χει, οι προβοκάτορες και οι κάθε είδους πράκτορες έκαναν κάνουν και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να θολώνουν δηλαδή τα νερά, να δημιουργούν συνθήκες σύγχυσης, να μπερδεύουν. Εμείς που δεν έχουμε παρά μόνο τη διάθεση να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε αυτό το δύσκολο αγώνα και να αφυπνίζουμε αφυπνιζόμενοι, είμαστε σαφώς ευάλωτοι αλλά όχι και ηλίθιοι ώστε να μην μπορούμε να ξεχωρίζουμε το φώς απο το σκοτάδι. Γι΄αυτό παλεύουμε απο αυτό το μετερίζι κι όχι για να εκτονωθούμε παριστάνοντας τους δημοσιογράφους ή τους πεφωτισμένους αναλυτές.

Δεν υπάρχει τρόπος ή ασφαλής μέθοδος για να καταλάβεις εξ αρχής κάποιον προβατόσχημο λύκο ειδικά αν βρίσκεται πίσω απο ένα πληκτρολόγιο. Αυτό που λέμε σε όλους τους φίλους μας είναι ότι τα λόγια που βγαίνουν απο την καρδιά αναπαύουν ακόμα κι αν δημιουργούν αναταράξεις σε λιμνάζοντα νερά. Δεν σκοτίζουν την κρίση του αναγνώστη με αντιφατικές αποκαλύψεις, ούτε μπερδεύουν με συγχυσμένες αναλύσεις. Αν σε ένα ιστολόγιο που ισχυρίζεται ότι είναι αντι-νεοταξικό δεν δείτε ούτε μια αναφορά στην αντιρρητική δύναμη της Ορθόδοξης πίστης και ο Χριστός είναι απών, τότε θα πρέπει να είσαστε επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι, όχι ότι οι πεμπτοφαλαγγίτες της Νέας Τάξης δεν παριστάνουν ακόμα και τους ορθοδόξους (εδώ είδαμε να χρησιμοποιούν αντινεοταξικές κορώνες και τη λέξη "ορθόδοξος" ακόμα και νεοειδωλολάτρες προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο των αφελών), ωστόσο αυτό είναι ένα βασικό κριτήριο για να καταλάβεις ότι...κάτι δεν πάει καλά.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει υγιής αντινεοταξικός λόγος αν είναι πνευματικά αφυδατωμένος και εθνικά απονευρωμένος. Το να δηλώνεις αντίπαλος της "Νέας Τάξης" χωρίς να καταγγέλλεις π.χ το δομικό της συστατικό που είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα και η αριθμοποίηση του ανθρώπινου προσώπου (ΑΜΚΑ, νέες ταυτότητες), αποτελεί δείγμα ότι ο λόγος σου είναι παραπλανητικός για τους πολλούς και ανυποψίαστους και απολύτως ακίνδυνος για αυτούς που δήθεν πολεμάς.

Σύντομα όταν η "Νέα Τάξη Πραγμάτων"
θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και δεν θα έχει ανάγκη πλέον πολιτικών ή ιδεολογικών επικαλύψεων, ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του και οι πραγματικοί αντιρρησίες συνείδησης και γνήσιοι αντι-νεοταξικοί αγωνιστές θα τραβήξουν το δρόμο του μαρτυρίου.

Ας μας συγχωρέσουν οι φίλοι του "Φιλουμένου" που μακρυγορήσαμε στο εισαγωγικό σχόλιο της αναδημοσίευσης του κειμένου τους, το οποίο λέει τα πράγματα ως έχουν και προειδοποιεί αρκούντως τους ευπειθείς συμπολίτες μας.


Καιρός να πoύμε και κάποιες αλήθειες για τα blogs

Αγαπητοί Συνέλληνες με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, σας ανακοινώνουμε την μεγάλη δυσαρέσκεια μας και την αγανακτησή μας για την συμπεριφορα κάποιων απο τα blogs που θέλουν να ονομάζονται αντινεοταξικά,ελληνοκεντρικά,
Πατριωτικά,αποκαλυπτικά,ενημερωτικά κ.α...

Καιρός να πόυμε και κάποιες αλήθειες για τα του οίκου μας, αλήθειες που πονάνε,που απο τους περισσότερους δεν λέγονται.


Πίσω λοιπόν απο τα περισσότερα γνωστά blogs, κρύβονται τα μεγάλα συμφέροντα,επιχειρηματίες,μεγαλοδημοσιογράφοι και όπως πάντα το χρήμα και η δόξα. Όλοι μιλάνε για τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και για την αποβλάκωση του κόσμου μέσω αυτών, αλλά ελάχιστοι αναφέρονται για τα blogs που με έντεχνο και υποχθόνιο τρόπο προσελκύουν κόσμο και τον προωθούν μέσω άλλης οδού στον ίδιο προορισμό,που χάραξαν αυτοί που μας κυβερνούν!

Η δυσαρέσκεια μας έχει χτυπήσει κόκκινο με όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε απο διάφορα blogs σε αυτήν την πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε!

Αντικρύζουμε συχνά το φαινόμενο της σατανικής προώθησης της νέα τάξης όπως και της Ανθελληνικής,μέσω των 100δων άρθρων και πληροφοριών που βομβαρδίζουν ασταμάτητα και σε καθημερινή βάρδια,με αποτέλεσμα να παραπλανούν ακόμα και άτομα που είναι ψαγμένα και προσπαθούν να αφυπνιστούν.


Μαγνητίζουν τον κόσμο με 2-3 άρθρα που γλυκαίνουν τα αυτιά και τα μάτια, ανεβάζοντας έτσι την καλή τους εικόνα και απο πίσω σε κάνουν πλύση εγκέφαλου με δεκάδες άρθρα,που απώτερο σκοπό έχουν να σε οδηγήσουν ξανά και ξανά στο λάθος δρόμο.

Ενας φαύλος κύκλος που δεν μας αφήνει να δούμε την αλήθεια κατάματα και μας αποπροσανατολίζει απο τον βασικό μας στόχο!!!

Τα ΜΜΕ έχουν πελάτες και αντίκτυπο κατά μεγάλο ποσοστό σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που οι περισσότεροι προσελκύονται ευκολα,ενώ αντίθετα τα blogs έχουν περισσότερο νέα και κατά κάποιο τρόπο αφυπνισμένα άτομα,ειδού λοιπόν και η μεγάλη υποκρισία όπως και η προ-μελετημένη σατανική προώθηση της πληροφορίας.

Έχουμε στείλει επανειλημμένως άρθρα και βίντεο σε πολλά blogs αλλά προτίμησαν να βάλουν την τζούλια,τον Κωστέτσο και διάφορα όργια... και ούτε μια φορά κάποιο δικό μας.Αυτό βέβαια συμβαίνει και με άλλα φιλικά μας blogs,που ουδέποτε βλέπουν αναρτημένο κάποιο απο τα άρθρα τους.

Αναφερόμαστε περισσότερο για κάποια απο τα μεγάλα blogs
που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και όπως είναι λογικό και μεγάλη επιρροή ως προς τον κόσμο.Δεν τους αρέσουν-ενδιαφέρουν τα καυτά θέματα που χτυπάνε τον κώδωνα του κινδύνου για την Πατρίδα μας και για όλον τον κόσμο,αλλά τους ενδιαφέρει τι έφαγε και που βγήκε η lady gaga.

Βέβαια δικαιωμά τους είναι και αναρτούν ότι θέλουν! Αλλά τουλάχιστον να μην ξεχνάνε ότι όλοι εμείς τους ανεβάσαμε εκεί που βρίσκονται σήμερα ....και όπως γνωρίζουν πολύ καλά <<ότι ανεβαίνει.... κατεβαίνει>>Ο κόσμος αργά ή γρήγορα(ελπίζουμε) θα καταλάβει πολλά.Δεν μας πείθεται πλέον με σκάνδαλα και με κλεψιμαίικα,έχουμε βαρεθεί με τα εν λόγω και όσα και να βγάλετε για εμας θα είναι ένα και το αυτό,διότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πως όλοι οι πολιτικοί,μεγαλοεπιχειρηματίες και δημοσιοκάφροι τα έχουν αρπάξει και είναι μπλεγμένοι παντού..... δεν περιμένουμε μερική επαλήθευση!

Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα που μας καίνε και μάλιστα άμεσα,αλλά κάποιοι προσπαθούν να τα κρύβουν επιμελώς απο τον Ελληνικό λαό.Δεν πειράζει όμως,όσο και να προσπαθείτε να αποκρύψετε την αλήθεια,πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να την διαδώσουν.Άλλοι έχουν τα blogs τους για αφύπνιση και αληθινή ενημέρωση ... και άλλοι για χρήμα,δόξα,επισκεψιμότητα και αποχάυνωση του κόσμου!!!

Απο την ομάδα http://www.filoumenos.com & http://www.filoumenos.com/forum

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP