Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ: Κρύβει τις «ακαθαρσίες» του με ταξικές γαρνιτούρες

ΚΚΕ: Κρύβει τις «ακαθαρσίες» του με ταξικές γαρνιτούρες και σοφιστικά διφορούμεναΟ σταλινισμός είναι η επιστήμη του «ταξικού φορμαλισμού»: Η αντικατάσταση της πραγματικότητας με «ταξικές φόρμες», συνακόλουθα η αντικατάσταση της διαλεκτικής σκέψης με γενικολογίες και διοικητικά τελεσίγραφα ταξικών λεκτικών σχημάτων.[/size]

Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει «πήξει» μέσα σε αυτά τα φορμαλιστικά στερεότυπα. Με αυτά τα στερεότυπα όχι μόνον αλλοιώνει κυριολεκτικά την πραγματικότητα, αλλά και εξαπατά βάρβαρα. Επενδύει όλες τις πολιτικές της ακροβασίες και πολιτικές της αντινομίες, όλες τις «ακαθαρσίες» και προδοσίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος με ρητορικά σχήματα ακραίου ταξικού φορμαλισμού.

Διαβάζουμε για την παροχή Ιθαγένειας, από τις «θέσεις» του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, τα ακόλουθα:

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το ενδιαφέρον διαφόρων διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μηχανισμών και «ανθρωπιστικών» δήθεν ΜΚΟ για παροχή ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων έχει βαθύτερες στοχεύσεις. Αφενός να εξυπηρετήσουν τον κοσμοπολιτισμό και την κινητικότητα του κεφαλαίου, αφετέρου να μπορούν να χρησιμοποιούν τους μετανάστες για τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, για τη δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων. Απάντηση σε αυτές τις στοχεύσεις δίνει η διεκδίκηση δικαιωμάτων στην κατεύθυνση της σφυρηλάτησης της ταξικής, αντιιμπεριαλιστικής και διεθνιστικής ενότητας των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό…»


Ολόκληρο το κείμενο των «θέσεων» της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι μια τελεσιγραφική τοποθέτηση υπέρ της ολοκληρωτικής παροχής Ιθαγένειας, επενδυμένη με ταξική γενικολογία και αοριστολογία.

Βρίσκεται εδώ:
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/3/2010&id=11831&pageNo=7&direction=1

Ξεχωρίσαμε την παραπάνω παράγραφο γιατί συμπυκνώνει την πολιτική σχιζοφρένεια του σταλινικού φορμαλισμού και τον παραλογισμό των αντιφάσεών του.

Ζήτημα 1ον

Η ηγεσία του ΚΚΕ επειδή δεν μπορεί να συνεχίζει να γυρνάει περιφρονητικά την πλάτη στην πραγματικότητα, βάζει σε εφαρμογή τα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα.

Σήμερα έχει γίνει εμφανής σε όλους ο εφιάλτης της λαθρομετανάστευσης και προβάλλονται ορατότατοι οι στόχοι των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Προωθείται η παροχή ιθαγένειας, ανοικτά πλέον, από την ακραία νεοταξική κυβέρνηση των εντολοδόχων (ΠΑΣΟΚ). Οπότε, η ηγεσία του ΚΚΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να ψελλίσει κάποιες αλήθειες:

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το ενδιαφέρον διαφόρων διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μηχανισμών και «ανθρωπιστικών» δήθεν ΜΚΟ για παροχή ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων έχει βαθύτερες στοχεύσεις. Αφενός να εξυπηρετήσουν τον κοσμοπολιτισμό και την κινητικότητα του κεφαλαίου, αφετέρου να μπορούν να χρησιμοποιούν τους μετανάστες για τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, για τη δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων…».

Ζήτημα 2ον

Έχει αποδειχτεί, λοιπόν, στην «ΠΡΑΞΗ» (τώρα το διαπίστωσε το ΚΚΕ!!!) το καταχθόνιο, οργανωμένο και εφιαλτικό σχέδιο των πλανητικών δημίων των λαών. Η ηγεσία, όμως, του ΚΚΕ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ αυτή τη σχεδιασμένη και συνειδητή ιμπεριαλιστική «πράξη» και συνεχίζει να επιμένει στην προώθηση των ιδεολογημάτων αυτής της «πράξης». Απαιτεί, δηλαδή, με φανατισμό την ολοκλήρωση της «πράξης»!!!

Αν αυτό δεν είναι πολιτική σχιζοφρένεια τότε τι είναι;


Ζήτημα 3ον

Αυτή την παράκρουση της σχιζοφρένειας επιχειρεί να την καλύψει με τη γνωστή σταλινική συνταγή: Τον ταξικό φορμαλισμό. Δηλαδή με κούφιες φράσεις περί «σφυρηλάτησης της ταξικής, αντιιμπεριαλιστικής και διεθνιστικής ενότητας των εργαζομένων».

Ενάντια, συνεπώς, στις οργανωμένες «στοχεύσεις» του ιμπεριαλισμού (που και το ίδιο το ΚΚΕ παραδέχεται) αντιπαραθέτει κούφιες ταξικές ρητορείες, λόγια του αέρα.

Στην πράξη, ωστόσο, αποδέχεται την πραγματικότητα. Το ίδιο το ΚΚΕ την προωθεί φανατικά, ταυτόχρονα δε, προτρέπει την εργατική τάξη να την αποδεχτεί: Να αποδεχτεί, δηλαδή το νεοταξικό εφιάλτη.

Στα λόγια ψελλίζει κάποιες αλήθειες και καταγγέλλει τον «κακό» ιμπεριαλισμό με ταξικές νεκρές φόρμες περί «διεθνιστικής ενότητας»!!!

Μόνο η σταλινική κακουργία μπορεί να εξαπατά τόσο ωμά, αλλά και τόσο διοικητικά και τελεσιγραφικά την εργατική τάξη και τον λαό…

Ζήτημα 4ον

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, της αυθάδους απάτης βρίσκεται στον «ταξικό φορμαλισμό» περί «σφυρηλάτησης της ταξικής ενότητας»!!!

Η «ταξική ενότητα» είναι μια αφαίρεση, ένα σχήμα εξαπάτησης όταν τίθεται έξω από τους κοινωνικούς, πολιτικούς και οργανωτικούς όρους των αγώνων.

Η «ταξική ενότητα» σφυρηλατείται στην πράξη των αγώνων. Η πράξη είναι το σχολείο της ταξικής συνείδησης, της ενότητας της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα.

Όταν οι ΟΡΟΙ και οι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ των αγώνων (οικονομικών αγώνων, εθνικών αγώνων, πολιτικών αγώνων) έχουν καταστραφεί και αλωθεί, ακριβώς από τις στρατιές των αλλοδαπών εισβολέων (συνειδητές «στοχεύσεις» των ιμπεριαλιστών, το παραδέχεται το ΚΚΕ), ΤΟΤΕ πώς μπορούμε να μιλάμε για «σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας»;

Ποια «σφυρηλάτηση» μπορεί να γίνει όταν ανοίγεις τα σύνορα σε στρατιές δούλων, όταν κάθε κεκτημένο (οικονομικό, πολιτικό, οργανωτικό) έχει αλωθεί από αυτήν την εισβολή, όταν η εργατική πρωτοπορία έχει αποσυρθεί και τσακιστεί, όταν η ταξική συνείδηση έχει μηδενιστεί;

Γνωρίζει αλήθεια, η ηγεσία του ΚΚΕ, ότι η πολιτική πεμπτουσία του μαρξισμού είναι η θεωρία της ταξικής συνείδησης;

Ποια «ταξική ενότητα» και ποιος «ταξικός αγώνας» μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν έχουν απωλεσθεί τα κεκτημένα της «ταξικής συνείδησης»; Όταν έχουν αποδομηθεί τα πάντα με τη συνειδητή ιμπεριαλιστική πρακτική της εισαγωγής ξένων δούλων, με την εισαγωγή φτηνών και εξαθλιωμένων αλλοδαπών στρατιών και με την εισαγωγή ΑΝΕΡΓΙΑΣ;

Το μαρξιστικό αξίωμα λέει ακριβώς τα αντίθετα από τα σοφίσματα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το μαρξισμό η εισαγωγή δούλων επεκτείνει τη δουλεία στο σύνολο της εργατικής τάξης, αποτελεί, όπως ξεκάθαρα υπογράμμισε ο Μαρξ, «διαιώνιση της δουλείας».

Ιδιαίτερα, σήμερα, αυτή η μαζική εισαγωγή και εισροή δούλων είναι εφιάλτης και τινάζει στον αέρα κάθε συνθήκη αγώνα και ταξικής, πολιτικής υπόστασης της εργατικής τάξης.

Αυτό δεν μπορούν να το διακρίνουν: Οι εντελώς ανεγκέφαλοι και ηλίθιοι και τα επιδοτούμενα ιδεολογικά-πολιτικά πρακτορεία της Νέας Τάξης.

Σήμερα η ηγεσία του ΚΚΕ, για να σκεπάσει τις πολιτικές της ακαθαρσίες και την πρακτική της ευθυγράμμιση με τον ιμπεριαλισμό, χρησιμοποιεί χυδαία και σχιζοφρενή σοφίσματα απάτης και «ταξικού φορμαλισμού».

Μας βάζει στο φέρετρο με μοιρολόγια «ταξικά»…

Για αυτά τα σοφίσματα διαβάστε και τα άρθρα:
α). «ΚΚΕ: Νεκρή πολιτική γλώσσα και νεκρή πράξη»
β). «Ταχυδακτυλουργικά τρικ»
Θα τα βρείτε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3485

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP